končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hrnčeková bábovka z banánovPOTREBNÉ PRÍSADY 3 zrelé banány, 2vajíčka, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kokosu, 1 hrnček cukru, 1 hrnček mlieka, ´1/2 hrnčeka oleja, 1/2 prášku do pečiva (dala som menej, lebo nebol po ruke). POSTUP PRÍPRAVY Mala som doma banány, tak som experimentovala. \r\nBanány popučíme vidličkou. Pridáme všetky suroviny a zľahka premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme asi 1 hodinu pri 170C. Bábovka je iná ako klasické bábovky. Nie je veľmi sladká a ani suchá. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 12.1.2016, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kávová torta/ zákusok s kávovou šľahačkouPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 3-4 vajíčka (podľa veľkosti, 200 g práškového cukru, 220 g hladkej múky, 120 ml oleja, 120 ml teplej kávy s usadeninou, 1 prášok do pečiva, 1 lyžice kakaa, 1 lyžička kávy. Plnka: 2 šlahačkové smotany, 4 lyžičky kávy, 3 lyžice cukru (podľa chuti), 1 stužovač. POSTUP PRÍPRAVY Ukladám si recept hlavne pre seba, ak niekoho inšpirujem bude rada. Kto ma rad kávu - plnku odporúčam. Cesto: Žĺtka dôkladne vymiešame s cukrom. Pridáme kávu, olej. Prášok do pečiva pridáme k múke a postupne zapracovávame do cesta. Pridáme kakao a kávu. Nakoniec tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na plech. Pečieme cca 45 minút pri teplote 175C. (cesto som piekla v 26cm forme, výška 5 cm) Plnka: Kávu zmiešame s cukrom apridáme k šlahačkovej smotane. Privedieme do varu. Necháme vychladnuť. Najlepšie na ďalší deň pridáme stužovač a vyšľaháme. Pri rastlinnej šľahačke stužovač netreba. Korpus mierne pokvapkáme uvarenou kávou. Natrieme šľahačkou. K plnke som pridala aj banány. Chutila. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 10.4.2014, 18:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ovocná torta s pribinačkovským krémomPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 2 vajíčka, 1,5 pohára polohrubej múky, 0,5 pohára kokosu, 1 pohár cukru, 1 pohár mlieka, 0,5 pohára oleja, 1 PDP, kakao Plnka: 2 mekke tvarohy (500g), 1 šľahačková smotana, 1 želatínový stužovať za studena, 100 ml vody, cukor, ovocie (ja som dávala marhule) POSTUP PRÍPRAVY Korpus: Všetky suroviny na korpus premiešame šľahačom. Vylejeme na plech (tortová forma) a dáme piecť do rúry cca 30 minút, pri 175°C Plnka: Šľahačkovú smotanu, zmiešame s tvarohom. Pridáme cukor. Želatínový stužovať rozpustíme vo vode, alebo šťave z kompótu ohriatej na 60°C (podľa návodu). Krátko premiešame a vlejeme ku šľahačke a tvarohu. Vychladnutý korpus pokvapkáme šťavou z kompótu, alebo cukrovým roztokom. Vložíme spať do formy. Poukladáme na neho ovocie a zalejeme pribináčkovskou plnkou. Dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky. Vyberieme z formy a ozdobíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 18.6.2013, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláč s jogurtovo-šľahačkovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY Piškotové cesto alebo ja som použila kokosové cesto z 1 vajíčka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=50185. Upečene cesto som tiež poliala teplym mliekom. Po vsiaknute mliečka do cesta som ho natrela džemom a jogurtovo-šlahačkovou plnkou. POSTUP PRÍPRAVY Plnka: 1 rastlinná šľahačka Hole (500ml), 3 ovocne smotanové jogurty (dala som jeden 200g), cukor. Šľahačku mierne vyšľaháme. Potom pridáme jogurt a cukor podľa potreby. Došľaháme. Príprava plnky zaberie 5 minút. Iná varianta - neskúšala som ešte. Klasickú živočíšnu šlahačku (250ml) vymiešame so želatinovým stužovačom Dr. Oetker, pridáme 3 smotanové jogurty, cukor. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 28.4.2015, 22:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nepečená krupicová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 200 g krupice, 250 g práškového cukru, 60 g masla, 3-4 lyžice mlieka, 1 lyžičku mandľovej esencie alebo rum (kvôli chuti). Plnka 1: 200 g masla, 150 g práškového cukru, 2 lyžičky kakaa (alebo druhá varianta Plnka 2: 100 g cukru, 1 dcl mlieka, 2 dkg masla, 2 lyžičky kakaa ) POSTUP PRÍPRAVY Aj keď vám možno pripadá čudné jesť nevarenú krupicu, táto roláda je prekvapujúco chuťovo úžasná a vďaka mandľovej esencii jej príprava aj voňavučká. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 5.1.2013, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláč /torta/ s úžasným a rýchlym krémom z gaštanového pyréPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: klasická piškóta alebo ja pečiem túto - 2 vajcia 0,6 dcl oleja, 16 dkg kryštálového cukru, 1/2 práš. do pečiva, 22 dkg polohrubej muky, 1dcl čista minerálka Plnka: 1 šľahačková smotana, 1 puding bez varenia crem olé, 250 g makkého tvarohu, 1 vanilka, cukor podľa potreby a chuti, 0,5 -1 kocka gaštanové pyré POSTUP PRÍPRAVY Upečené cesto natrieme džemom. Potom natrieme šľahačkovú gaštanovú plnku a dozdobíme. Príprava plnky vo fotopostupe. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 6.3.2017, 16:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosový koláč z 1 vajíčkaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 1,5 hrnčeka kokosu, 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček mlieka, 1 hrnček cukru, ½ hrnčeka oleja, 1 vajíčko, 1 prášok do pečiva. Plnka: 0,6 litra mlieka, 2 zlaté klasy, 1 lyžica kryštálového cukru, 7 lyžíc kokosu, 1 salko (nechala som si aj do kávy), 200 g masla, kokosová aróma (nemusí byť). POSTUP PRÍPRAVY Rozhodla som sa, že upečiem kokosový koláč. Receptov je veľa, no ja ich nedodržujem a často si ich vymýšľam. Samozrejme, že dvakrát ten istý recept nezopakujem, lebo si ho nezapamätám. Rozhodla som sa, že si ich budem písať tu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 31.3.2017, 19:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pudingový koláč z lístkového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY Jednoduchý a rýchly pudingový koláčik s ovocím. V kombinácii s jablkami som tento koláč robila prvýkrát. Brat nemá rád studený puding, no koláč si pochvaľoval. Chutil s jablkami tak zvláštne. Pri jedení sme mali pocit, že v koláči je aj tvaroch. Potrebujeme: 1 lístkové cesto, 1 l mlieka, 3 pudingové prášky (alebo zlatý klas), cukor, piškóty, ovocie aj kompótové (čo mate doma – ríbezle, čerešne, ja som tento krát použila čerstvé jablka) POSTUP PRÍPRAVY Najprv si uvaríme puding. 0,7 litra mlieka dáme variť. V 0,3 litre mlieka vymiešame pudingové prášky. Keď mlieko začne vrieť, pridáme v mlieku vymiešane pudingové prášky a uvaríme hustý puding. Nakoniec pridáme do pudingu cukor. Nepoužívam váhu, čiže asi 5 polievkových lyžíc. Toľko aby bol puding dostatočne sladký. Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti. Jednu vyvaľkáme a dáme na plech (vystlaný papierom na pečenie, resp. vymastený tukom). Na cesto poukladáme piškóty. Na piškoty dáme ovocie (resp. až na vrch na puding). Piškóty zalejeme (poloteplým) pudingom. Prikryjeme druhým dielom rozvaľkaného lístkového cesta. Vrch koláča popicháme vidličkou a dáme do rúry vyhriatej na 175-180 stupňov piecť po dobu 30 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 5.10.2012, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ovocný koláč s krémom alebo bublanina inakPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 vajíčka, 1 pohár kryšt. cukru, 2 poháre polohrubej múky, 1 pohár mlieka, 0,5 pohára oleja, 1 prášok do pečiva, ovocie kt. máme doma Krém: 0,7l mlieka, 2 vanilkové pudingy, cukor, 200 g masla POSTUP PRÍPRAVY Cesto - všetky suroviny spolu krátko ručným mixérom zmiešame. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech. Na cesto dáma kúsky ovocia. Ja som dávala slivky a jablka. Skúšala som to už aj s hroznom. Dáme upiecť. Krém - Z mlieka, pudingových práškov uvaríme hustý puding. Pridáme cukor. Do teplého krému zašľaháme maslo. Aspoň máme istotu, že sa maslo a puding nezrazia :-D. Hotový krém natrieme na upečené cesto a ozdobíme napr. čokoládou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 22.6.2016, 18:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |