. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115
NEZBEDNÍK SK s.r.o.
.
mimibazar.sk/nezbednik
Oblasť: Stupava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.1.2006
Naposledy: 29.1.2024 21:36
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1155
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 10
RECEPTY 27
NÁVODY 0
ďakujeme, že nezjednávate a akceptujete naše podmienky predaja
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

MÚČNIKY, POHÁRE

Viedenský kuglóf



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: bábovková forma, 5 vajec, 250g práškového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 250ml vaječného likéru, 150ml oleja, 250g polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, na polevu: 100ml vaječného likéru + 100g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: do mixéra dáme vajcia, práškový a vanilínový cukor a všetko spolu mixujeme na 2.stupni asi 15 minút. Do hustej zmesi pridáme vaječný likér, olej a polohrubú múku s kypriacim práškom. Všetko znova spolu vymixujeme. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňou asi 50 minút. \r\nPOLEVA: likér a práškový cukor dobre spolu vymiešame a rozotrieme na upečený kuglóf a necháme stuhnúť...dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.8.2011, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládová roláda s banánom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 4 PL polohrubej múky, 4 PL horúcej vody, 4 PL práškového cukru, 1/2 práško do pečiva, cca 2 PL oleja, plnka: 2 banány, 2 šľahačky a 2 čokolády na varenie, 2 stužovače šľahačky, džem podľa chuti, ja som dala jahodový, čokoládová poleva v sáčku - biela a mliečna / alebo horká /

POSTUP PRÍPRAVY

1., Žĺtka vymiešame spolu s cukrom a vodou do penista, jemne zašľaháme vyšľahané bielka, múku a prášik do pečiva. Vylejeme na papierom na pečenie vystlaný plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 10-15 minút - keď sa oddelia kraje od plechu...pečený korpus si jemne odddelíme od papiera a položíme na vlhkú / nie mokrú / utierku a zatočíme ako roládu.

2. Šľahačku s čokoládou si uvaríme deň vopred !!! Na druhý deň si studenú šľahačku vyšľaháme spolu so stužovačmi.

3., Vychladnutý korpus si rozmotáme z utierky, potrieme džemom a šľahačkovou plnkou, položíme na kraj banán a jemne zatáčame.

4., ZDOBENIE - podľa fantázie :o) - mne ostali zvyšky z dvoch farieb čokolád. Mala som tie čo sú už hotové v sáčku a zohrievajú sa. Ozdobovala som to tak, že som ťahala ruku z ľava do prava a zhora nadol vo viacerých vrstvách na preskačku s farebnými čokoládami, kým sa mi neminuli čokolády. Stačí cca 1/3 z jednej polevy.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 17.12.2009, 19:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kávové mafiny z časopisu Dobré jedlo



POTREBNÉ PRÍSADY

Dobré jedlo 11/2009 - strana 30: na 12 kusov potrebujeme: 2ČL instantnej kávy, 175g hladkej múky, 2ČL kypriaceho prášku, 20g kakaa, 125g masla, 150g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 2 vajcia, 1PL rumu, tuk na vymastenie a polohrubú múku na vysypanie mafinového plechu, alebo papierových košíčkov, kávové čokoládové zrná na ozdobenie - ja som dala orechy a hrozienka, podľa fantázie NA POLEVU: 1/2 ČL instantnej kávy, 2ČL horúcej vody, 100g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

1., kávu zalejeme 125ml horúcej vody a necháme vychladnúť. Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom a preosiatym kakaom.

2., maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom do peny, postupne zašľaháme vajcia a pridáme rum. Primiešame vychladnutú kávu a pripravenú sypkú zmes. Cestom naplníme pripravené košíčky a pečieme 15-20 minút pri teplote 175 stupňov.

3., pripravíme polevu / odporúčam tesne pred vybratím mafinov : kávu zalejeme vriacou vodou, pridáme cukor a dohladka vymiešame. Polevou ozdobíme mierne vychladnuté mafiny a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

FANTASTICKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ



POTREBNÉ PRÍSADY

ja som robila z dvojitej dávky!!!! - čiže všetko x 2, ingrediencie na 1 dávku: 500 g tvarohu, 150 g práškový cukor, 120 g masla, 1 polievková lyžica maizeny, 2 polievkové lyžice krupice, 3 celé vajcia, 1 balík prášku do pečiva, 1/2 balíka vanilínového cukru, 1 balík hrozienok ozdobenie podľa fantázie - ja som nastrúhala horkú čokoládu a ozdobila šľahačkou

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som tento koláč robila z dvojitej dávky, lebo inak je to cesto nízke a nevyznie tak pekne, lepšie vynikne aj chuť...

1., vymiešame cukor, maslo a žĺtka do penista - aspoň 3-5 minút mixérom /. Keď je to všetko dobre vymiešané pridáme ostatné ingrediencie okrem bielka. Všetko opäť dobre vymiešame a premiešame mixérom.
2., bielky vyšľaháme a jemne vmiešame do pripravenej masy.
3., vylejeme do vymastenej a krupicou vysypanej tortovej formy. Pečieme pri cca 160-180 stupňoch cca 60-80 minút. Keď pichnete špáratkom dnu, nesmie sa tvaroh lepiť na špáratko!
4., !!!!! Pozor nezľaknite sa, povrch zhnedne!!!!! nechutí to zle, urobí to len takú kôrku :o)))
5., ozdobiť podľa fantázie, ja som len nastrúhala horkú čokoládu a ozdobila som pri servírovaní podľa chuti šľahačkou...je to len na Vašej fantázii.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.9.2009, 21:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

FANTASTICKÝ ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ



POTREBNÉ PRÍSADY

recept je z časopisu Dobré jedlo 12 / 2008 strana 16-17 - super ľahký a rýchly, finančne nenáročný 300g horkej čokolády / ja dávam čokoládových mikulášov, vajíčka,...atď čoho je po sviatkoch vždy príliš veľa a apoň sa to spotrebuje :o)) / 150g masla 5 vajec 100g práškového cukru 100g hladkej múky tuk na vymastenie a hrubú múku na vysypanie formy Na polevu: hotovú polevu v sáčku alebo 100g tmavej čokolády 30g stuženého tuku / ja dávam do misky nad parou roztopiť čokoládu, maslo a trocha mlieka, podľa potreby pridám granko /

POSTUP PRÍPRAVY

1., čokoládu nalámeme na menšie kúsky, maslo rozkrájame a rozpustíme v hrnci pri miernej teplote. Necháme vychladnúť / ja dávam hrniec vychladnúť do studenej vody a premiešavam / a primiešame žĺtky, cukor a preosiatu múku / najlepšie mixérom /. Nakoniec primiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielkov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 21.6.2011, 14:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Plnené palacinky zaliate BB pudingom



POTREBNÉ PRÍSADY

kuk recept - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12337&user=2115 + BB puding podľa návodu - z 1 litra mlieka / záleží aj od misky v akej budete mať palacinky, šľahačka na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

1., http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12337&user=2115

2., Palacinky si naplníme ľubovoľnou náplňou - v mojom prípade to bol marhuľový lekvár, super je aj nutela...čo Vám chutí...palacinky zatočíme do ruričky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 11.4.2013, 16:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Palacinky od maminy - ľahký recept



POTREBNÉ PRÍSADY

1 liter mlieka, 3 celé vajcia, cca 0,5 kg hladkej múky / podľa potreby aj viac / soľ / cca 1/2 kávovej lyžičky /, 125g mäkkého masla, teflónová panvica, plnka podľa chuti - lekvár, Nutella, tvaroh, šľahačka a granko na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

1., Do mlieka pridáme soľ, vajcia a postupne hladkú múku. Poriadne rozmiešame / najlepšie mixérom /, aby nám neostali žiadne hrudky. Cesto musí byť také poloriedke. Potom pridáme roztopené maslo / ja ho dávam na chvíľu zohriať v mikrovlnke /. Celé opäť zamiešame a necháme 20 minút odpočívať. V prípade, že sa Vám zdá byť cesto riedke, pridajteešte múku. Pri opačnom probléme mlieko.

2., Po odpočinutí cesto opäť premiešajte, stačí už len naberačkou. Pripravte si panvicu a dobre ju zohrejte. Nakoľko v ceste je maslo, nie je nutné pridávať tuk na panvicu, mne sa nikdy nepripálili. Podľa potreby obraciame. Z tohto cesta sa dajú robiť krásne tenké palacinky.

3., Ešte tip na palacinky : Naplnené palacinky poukladáme na spodok zapekacej misky a zalejeme uvareným BB pudingom, po vychladnutí nakrájame na kocky - na reze je to krásne a chutí to božsky :o)). Ozdobíme šľahačkou a podávame...

Dobrú chuť, Tímea

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 25.6.2013, 19:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pudingový závin s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

Na jeden závin potrebujeme: 1/2 mrazeného lístkového cesta, 1 čokoládový puding - ja som dala BB puding, mlieko a cukor podľa návodu na pudingu, 2 x žĺtok, zavárané ovocie podľa chuti - väčši kusy ovocia nakrájame na kocky, hladká múka na pomúčenie dosky, práškový cukor na pocukrovanie závinu, prípadne šľahačka podľa chuti...

POSTUP PRÍPRAVY

1., Uvaríme si puding podľa návodu. Ja som použila BB puding z 0,6ml mlieka - uvaríme podľa návodu + pridáme jeden žĺtok do vymiešanej masy, ktorú budeme liať do horúceho mlieka. Puding necháme vychladnúť / ja som položila hrniec do studenej vody v umývadle / a občas premiešame.

2., Vyvaľkáme si tenký plát z lístkového cesta. Na cesto rovnomerne natrieme vychladnutý puding, na ktorý poukladáme ovocie / ja som dala čučoriedky, predtým broskyne...podľa chuti /. Cesto jemne zatočíme a preložíme na pekáč. Vrch potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piesť do zlatova. Elektrická trúba vyhriata na 180 stupňou.

3., Je to super rýchly dezert - hodí sa ak čakáte návštevu, ktorá sa nečakane ohlásila... alebo len tak pre Vás. Zatiaľ každému chutil :o)). Dobrú chuť, Tímea

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.5.2010, 22:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Lekvárové buchtičky podľa Moniky ID 17643


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

recept kuk na http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1615 ja som použila šípkový lekvár a boli úžasnéééé ďakujem Monika za tento super rýchly a chutný recept, Tímea

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.2.2009, 11:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu