končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krémové ananásové kockyPOTREBNÉ PRÍSADY Piškóta: 4 vajcia, 4 polievkové lyžice kryštálového cukru, 4 polievkové lyžice polohrubej múky, štipka soli, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1 polievková lyžica oleja****\r\nPlnka: 1 liter mlieka, 8 polievkových lyžíc hladkej múky, 4 žĺtka, 2 ks vanilkový cukor, 300 g masla, 300 g kryštálový cukor****\r\n2 konzervy ananásu, marhuľový džem, 2 šľahačky, stužovač šľahačky/stužovač želatíny, biela čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Piškóta (2x): vyšľaháme si bielky so štipkou soli dotuha, pridáme kryštálový cukor a prešľaháme, potom žĺtky, prešľaháme, olej a opäť prešľaháme. Nakoniec pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva a jemne vmiešame do snehu. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. (každá rúra pečie inak, mne sa piškóta upečie za 15 min: 7 min. na 200°C a dopiecť na 180°C). Piškóty si upečieme 2. Prvú potrieme marhuľovým džemom a položíme na ňu druhú piškótu, ktorú si polejeme ananásovým rozvarom. Kľudne si upečte piškótu, akú zvyknete. Mne sa napr. tie čo do nich ide aj horúca voda a žĺtky sa miešajú zvlášť, nedaria. Ananásový rozvar: dáme si variť šťavu z 2 konzerv ananásu s kryštálovým cukrom (podľa chuti). Ja som dala 4 polievkové lyžice a cvrkla som aj trošku rumovej esencie. Kľudne môžte dať aj trochu citrónovej alebo pomarančovej šťavy a chvíľu povarte. Stačí 5-7 min, nepotrebujeme hustý sirup. Na piškóty natrieme plnku, ktorú pripravíme nasledovne: Z mlieka, cukru, múky a žĺtok si uvaríme puding a po vychladnutí do neho zašľaháme maslo. Táto plnka je krémová, nestuhne tak, že by sa z nej dali krájať úhľadné rezy, ale je krémová. Ja pečiem na veľkom plechu (32 x 40 cm), ak máte menší plech, bude vám stačiť aj menej plnky. A tí, ktorí máte radšej menej sladké, dajte do plnky menej cukru. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 3.5.2015, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Najjednoduchšie tiramisuPOTREBNÉ PRÍSADY 500g mascarpone, 500 ml šľahačky, 100 g PC, piškóty, uvarená káva, mandľová esencia, kakao, škorica ak máte radi POSTUP PRÍPRAVY 500ml smotany na šľahanie ušľaháme s 50g práškového cukru a postupne pridáme k 500g mascarpone vymiešanému s 50g práškového cukru. Už len na plech poukladáme piškótiky, na každú lyžičkou nalejeme trošku kávy s mandľovou esenciou (ja ich nenamáčam, lebo sa mi potom zdajú rozmočené), potrieme krémom a už len vrstvíme. Neviem či na MMB tento recept už je, ja ho veľmi obľubujem, lebo jednoduchší už ozaj asi nieto, nemá čo na ňom nechutiť a hlavne doň nejdú surové vajíčka, čo ja veľmi nemusím. Dobrú chuť :) Na fotke už veľmi asi neláka, ale je to posledný "dobitý" kúsok čo ostal....takmer som nestihla odfotiť :P ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 25.6.2012, 9:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moje croissantyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej múky (ja som dala asi 3/4), O,5 l vody, 1 čerstvé droždie, 130 g KC, 1 a pol-2 PL soli, 250 g masla, na vrch som dala strúhaný syr POSTUP PRÍPRAVY Urobíme si klasický kvások (voda + cukor + droždie). Prilejeme k múke a vypracujeme cesto. Dočítala som sa, že má byť tuhšie, aby sa napokon nestalo, že sa nám s maslom spojí, ale mne sa celé 1kg zdalo dosť veľa. Vyvaľkáme si obdĺžnik, do stredu ktorého položíme maslo (to som predtým v sáčku valčekom roztlačila na placku) a zabalíme ho. Trošku rozvaľkáme. Preložíme ho napolovicu alebo na tretinky a opäť rozvaľkáme. (ja som preložila 2krát na tretinky). Keď už máme dosť, dáme ho odpočinúť do chladničky. Ja som ho dala na celú noc v sáčku a nádherne nakyslo. Urobíme si z neho guličky, vyvaľkáme kruhy, narežeme na trojuholníčky a zvinieme do slimáčikov. Potrebovala som zbehnúť do mesta, tak ma čakali na plechu a pekne za 2 hodinky ešte narástli. Potrela som ich vajíčkom s vodou a posypala syrom. Piekla som pri 220°C 14 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 8.5.2011, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Smotanový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4 poháre hladkej múky, 4 vajcia, 1 pohár cukru, 2 lyžice oleja, 1 lyžička jedlej sódy, 4 lyžice medu, 1 pohár mletých orechov, 4 lyžice kyslej smotany Krém: 500 ml kyslej smotany, 1 pohár práškového cukru, citrónová kôra, uvarený čierny čaj POSTUP PRÍPRAVY Múku nasypeme do misy, dáme do nej vyšľahané vajcia s cukrom. Med ohrejeme v mikrovlnke, vmiešame doň sódu s kvapkou octu. Pridáme do misy spolu s olejom a orechmi a primiešame smotanu. Všetko zmiešame, vypracujeme tuhé cesto a necháme ho 1/2 hod. v chladničke vychladnúť. Na vymazanom plechu pečieme tenké korpusy (5-7ks). Každú vrstvu korpusu po upečení natrieme čiernym čajom a krémom a posypeme citrónovou kôrou. Zo zvyškov a odrobiniek urobíme mrveničku a posypeme ňou koláč. Cez noc necháme postáť v chladničke a na druhý deň môžme podávať. Ja som do krému použila 750ml kyslej smotany, tých 500 sa mi zdalo málo, ale cukru som viac nepridávala. Dobrú chuť ,) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 8.8.2015, 12:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |