končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MAKOVA TORTA s vanilkovo-maslovým kremomPOTREBNÉ PRÍSADY cesto:150g masla,100g kryš.cukru, 3 vajcia,100g múky,1lyžička PDP, 75g maku krem:150 ml mlieka, 125g kryš.cukru, 2 žltky, 175g masla, 1 vanilkovy cukor POSTUP PRÍPRAVY Cesto rozkrájane na kúsky trieme v mise pokial nieje kráasne jemne a makke. Potom prisypeme cukor,miešame a ked sa to spolu pekne premieša pridáme vajcia. Každe poriadne rozmiešajte než pridate dalšie.Inak sa cesto zrazí a kolač bude tuhý..Pridáme preosiatu muku a PDP.Premiešajte a pridajte mak.Hotovo cesto na tortu je hotove. nalejeme da formy gulatej s priemerom 20cm. Na dne formy je papier na pečenie a po stranach vytreme maslom. Rozotreme a vstreda urobte malú priehlbinku. Nechceme aby sa kolač v moc nafúkol. Do predhriatej trúby na 170 tak na 25minut..Dáme vychladnut vo forme.KREM:Mlieko dame do hrnca,donho cukor,rozmiešame ho tam a nechame cukor rozpustit. Medzitym vyšlahame v mise žltky,ručne. Zatial vyberieme cesto z formy. Ked je mlieko zohriate a cukor roztopeny nalejeme ho za staleho miešania do žltkou. Ked je to premiešane,dame naspat do hrnčeka a dame naspat na šporak a stlmime teplotu.Stale miešame asi 10min.až sa udrži krem na vareche. Nechame vychladnut. Do misy dáme maslo nakrajane na kocky,k tomu vanilkovy cukor,vyšlahame šlahačom a po lyžickach primiešavame krem,ale medzitym to stale mixujeme.. Ked je korpus vychladnuty,dame dolu papier, rozrežeme. Na jednu polku natrieme krem,priklopyme druhou a tu tiez natrieme kremom a aj boky,cele dookola. Nakoniec mozte posypat makom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Holandský jablkovy kolačPOTREBNÉ PRÍSADY 2 vajcia, 175g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 75g masla, 75ml mlieka, 5 jablk, 125g hladkej múky, 2 a štvrt lyžičky kypriaceho prášku-vrchovaté, štvrt čajovej lyžičky mletej škorice POSTUP PRÍPRAVY Ideme nato. Koláč sa robí do menšej vyššej nádoby.. Vajcia vymiešame s práškovým a vanilkovym cukrom mixerom a miešame to tak 5minut.Musi to byt tak dlho. Maslo roztopime v mlieku a potom postupne pridame do vyšlahaneho cukru. Jablka ošupeme a nakrájame na mesiačiky. Do toho pridame múku,kypriaci prašok,škoricu to všetko preosiate.. Jemne to premiešame,už nemixujeme a nalejeme do formy vystlanej papierom a po bokoch vytretej maslom. Poukladame na cesto jablka,oni sa ponoria a husto to posypeme kryštalovym cukrom. Pečieme najprv 10 min pri 200 stupnoch a potom 20-30min 180 stupnoch. A už len papame. Je to krehunky koláčik. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.11.2010, 12:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláč výborný jablkovýPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 400g hladkej múky, 1 ceru alebo cele maslo, 120g práškoveho cukru, 4 žltka, pol sáčku prášku do pečiva PLNKA: 2kg jablk,2 škoricové a 2 vanilkové cukre, hrst hrozienok, kryštálový cukor POSTUP PRÍPRAVY Takže ide sa na cesto..Ceru vymiešame s mukou,cukrom a tym ostatnym a vypracujeme cesto. Tretinu cesta dáme zatial do mrazničky. Zvyšok cesta rukou roztlačime na suchy plech. Jablká si natrúhame na hrubšie,ocukríme,pridáme lieskové oriešky a dáme na koláč..Vyšlaháme sneh,donho dáme 4lyž.práškov.cukru. Sneh rozotrieme na vrch jablk a vytiahneme zvyšne cesto z mrazaka. Cesto nastrúhame nahrubo,dame na koláč a pečieme 30-40 min pri 170 stupnoch. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 24.1.2011, 14:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |