. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

PETRA H. (peeeta) ID 145907
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.4.2010
Naposledy: 17.1.2013 7:41
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 9
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

MÚČNIKY, POHÁRE

MAKOVA TORTA s vanilkovo-maslovým kremom



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto:150g masla,100g kryš.cukru, 3 vajcia,100g múky,1lyžička PDP, 75g maku krem:150 ml mlieka, 125g kryš.cukru, 2 žltky, 175g masla, 1 vanilkovy cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto rozkrájane na kúsky trieme v mise pokial nieje kráasne jemne a makke. Potom prisypeme cukor,miešame a ked sa to spolu pekne premieša pridáme vajcia. Každe poriadne rozmiešajte než pridate dalšie.Inak sa cesto zrazí a kolač bude tuhý..Pridáme preosiatu muku a PDP.Premiešajte a pridajte mak.Hotovo cesto na tortu je hotove. nalejeme da formy gulatej s priemerom 20cm. Na dne formy je papier na pečenie a po stranach vytreme maslom. Rozotreme a vstreda urobte malú priehlbinku. Nechceme aby sa kolač v moc nafúkol. Do predhriatej trúby na 170 tak na 25minut..Dáme vychladnut vo forme.KREM:Mlieko dame do hrnca,donho cukor,rozmiešame ho tam a nechame cukor rozpustit. Medzitym vyšlahame v mise žltky,ručne. Zatial vyberieme cesto z formy. Ked je mlieko zohriate a cukor roztopeny nalejeme ho za staleho miešania do žltkou. Ked je to premiešane,dame naspat do hrnčeka a dame naspat na šporak a stlmime teplotu.Stale miešame asi 10min.až sa udrži krem na vareche. Nechame vychladnut. Do misy dáme maslo nakrajane na kocky,k tomu vanilkovy cukor,vyšlahame šlahačom a po lyžickach primiešavame krem,ale medzitym to stale mixujeme.. Ked je korpus vychladnuty,dame dolu papier, rozrežeme. Na jednu polku natrieme krem,priklopyme druhou a tu tiez natrieme kremom a aj boky,cele dookola. Nakoniec mozte posypat makom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Holandský jablkovy kolač



POTREBNÉ PRÍSADY

2 vajcia, 175g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 75g masla, 75ml mlieka, 5 jablk, 125g hladkej múky, 2 a štvrt lyžičky kypriaceho prášku-vrchovaté, štvrt čajovej lyžičky mletej škorice

POSTUP PRÍPRAVY

Ideme nato. Koláč sa robí do menšej vyššej nádoby.. Vajcia vymiešame s práškovým a vanilkovym cukrom mixerom a miešame to tak 5minut.Musi to byt tak dlho. Maslo roztopime v mlieku a potom postupne pridame do vyšlahaneho cukru. Jablka ošupeme a nakrájame na mesiačiky. Do toho pridame múku,kypriaci prašok,škoricu to všetko preosiate.. Jemne to premiešame,už nemixujeme a nalejeme do formy vystlanej papierom a po bokoch vytretej maslom. Poukladame na cesto jablka,oni sa ponoria a husto to posypeme kryštalovym cukrom. Pečieme najprv 10 min pri 200 stupnoch a potom 20-30min 180 stupnoch. A už len papame. Je to krehunky koláčik.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.11.2010, 12:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláč výborný jablkový



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 400g hladkej múky, 1 ceru alebo cele maslo, 120g práškoveho cukru, 4 žltka, pol sáčku prášku do pečiva PLNKA: 2kg jablk,2 škoricové a 2 vanilkové cukre, hrst hrozienok, kryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Takže ide sa na cesto..Ceru vymiešame s mukou,cukrom a tym ostatnym a vypracujeme cesto. Tretinu cesta dáme zatial do mrazničky. Zvyšok cesta rukou roztlačime na suchy plech. Jablká si natrúhame na hrubšie,ocukríme,pridáme lieskové oriešky a dáme na koláč..Vyšlaháme sneh,donho dáme 4lyž.práškov.cukru. Sneh rozotrieme na vrch jablk a vytiahneme zvyšne cesto z mrazaka. Cesto nastrúhame nahrubo,dame na koláč a pečieme 30-40 min pri 170 stupnoch.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.1.2011, 14:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu