končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marhuľový koláč - veľmi rýchly a jednoduchý, nedá sa pokaziťPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 200g práškového cukru, 200g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 1 vanilkový cukor, zavárané marhule (prípadne čerstvé ak máme no potom ich treba pred pečením posypať viac cukrom), trocha masla na vymastenie plechu. POSTUP PRÍPRAVY CESTO: oddelíme bielky od žĺtkov. Odvážime si 200g práškového cukru. Polovicu cukru dáme do bielkov, vyšľaháme tuhý sneh, druhú polovicu cukru dáme do žĺtkov a tiež vyšľaháme, po vyšľahaní nalejeme žĺtky ku bielkom. Odvážime si 200g polohrubej múky, do ktorej nasypeme kypriaci prášok a premiešame. Zmes múky a kypriaceho prášku vsypeme do zmesi bielkov a žĺtkov a zľahka premiešame (len kým nemá zmes jednotnú farbu - proste to s miešaním nepreháňame). Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou (ja som vysypala plech polohrubou múkou). Na povrch naukladáme marhule. Ak máme tie zavárané, nemusíme cukrovať, stačí nasypať polovicu balíka vanilkového cukru (druhú polovicu odložíme po upečení). Ak však máme čerstvé marhule, treba ich ešte posypať kryštálovým cukrom. Pečieme na 160-180 stupňov, záleží od typu rúry. Ja som piekla na 160 stupňov. Pečieme 30 minút. Po upečení a vybraní koláča z trúby ho ešte teplý posypeme zvyškom vanilkového cukru - miestnosť nám zaplaví krásna vôňa vanilky.\r\nU nás tento koláč zmizol v podstate okamžite, takže možno sa oplatí robiť rovno dva naraz :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 26.4.2018, 15:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marlenka - fantastická a nie veľmi náročnáPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Recept na túto marlenku mi poslal kolega mailom. Môžem povedať že je sto krát lepšia ako kupovaná. Ja nie som až tak veľmi na sladké, ale jej som sa naozaj nevedela dojesť :) CESTO: 250g masla, 3 vajcia, 300 g kryštálového cukru, 400 g hladkej múky, 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny, 100 ml mlieka, 3 polievkové lyžice medu KRÉM: 500 ml mlieka, 6 polievkových lyžíc krupice, 2 polievkové lyžice kryštálového cukru, 200 g masla, polovica plechovky salka, NA DOKONČENIE: 100g mletých orechov, rum POSTUP PRÍPRAVY Takže najprv cesto : v hrnci rozpustíme maslo, pridáme med, cukor, mlieko a dôkladne premiešame. V inej miske zmiešame spolu múku so sódou - po premiešaní pridáme k zmesi ktorú máme v hrnci. Všetko premiešame. Počas miešania máme sporák stále zapnutý. Potom ako je všetko spojené sporák vypneme a keď zmes už nie je vrelá - no mala by byť stále teplá , pridáme celé vajcia. Na plech si dáme papier na pečenie a cesto rozdelíme na tri plechy, pričom na každom ho rozotrieme na tenko a dáme piecť do trúby na 200 stupňov, 8-10 minút. Upečené a vychladnuté pláty poukladáme na seba a orežeme okraje (odrezky nevyhadzujeme, ešte ich budeme potrebovať). Krém: z mlieka, cukru a krupice uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Do vlažnej pomaly primiešame zmäknuté maslo a salko. Potom jeden plát pokvapkáme rumom, potrieme 1/3-nou krému, priložíme druhý plát, a zľahka primačkneme, potom zasa krém a plát, končíme vrstvou krému. A teraz prichádzajú na radu odrezky, ktoré rozdrobíme a zmiešame s pomletými orechami a touto zmesou bohato posypeme vrchnú vrstvu. Hotovú marlenku necháme v ladničke aspoň niekoľko hodín uležať, najlepšie do druhého dňa. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 203 návštěvníkov) KOMENTÁRE (80) posledné: 20.7.2012, 16:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |