končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Voňavý tekvicový chlieb s čokoládou (Chocolate Pumpkin Bread)POTREBNÉ PRÍSADY 1 a 1/2 H (hrnček) špaldovej múky (alebo polohrubej) *1ČL sódy bikarbóny *štipka soli *1ČL škorice *1/4 ČL mletého muškátového orieška *1/4 ČL mletého zázvoru *1/2 H cukru *3/4 H tekvicového pyré (upečená roztlačená/rozmixovaná tekvica) *1/2 H oleja *2ČL instantnej kávy *2 vajcia *2/3 H teplej vody *100g Čokolády *1PL rumu POSTUP PRÍPRAVY Tekvicové pyré si pripravíme tak, ze tekvicu pozdĺžne rozkrojíme, vydlabeme a dáme piecť na 180C na asi 30 až 45 minút do mäkka. Potom vnútro vydlabeme a roztlačíme či rozmixujeme. *V jednej mise zmiešame suché ingrediencie-múku, sódu, soľ, koreniny a cukor. *V druhej vymiešame tekvicové pyré s olejom, primiešame po jednom vajíčka, kávu, teplú vodu a rum. *Do suchej zmesi nalejeme tekutú a nasekanú čokoládu, premiešame varechou - pozor aby sme cesto neprešľahali. Nalejeme do formy na chlebíček vystlanej papierom na pečenie a dáme do rúry na 180C (horkovzduch) na 50-60 minút . Chlebíček je vláčny, voňavý...mňam:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ricottový (tvarohový) pohárPOTREBNÉ PRÍSADY 1 ricotta alebo tvaroh alebo biele tofu, 1 activia sladká biela (alebo 1 biely jogurt), 2 banány, ľubovolné ovocie, cereálie alebo piškóty, na osladenie med, javorový sirup, ďatlový sirup alebo cukor, POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame spolu ricottu, jogurt, 2 rozpučené banány a dosladíme podľa chuti (do zmesy sa tiež výborne hodia nasekané vlašské orechy). Do pohára striedavo vstvíme nakrájané ovocie (výborne sa hodia jahody, maliny či lesná zmes), ricottovú zmes a cereálie prípadne piškóty namočené v káve s rumom. Vrch môžeme ozdobiť plátkami mandlí, či šľahačkou s toppingom. Z uvedeného množstva vyjdú asi 4 poháre ako na obrázku. Vynikajúce ako rýchle pohostenie pre návštevu či ako netradičná desiata alebo olovrant (samozrejme v tomto prípade bez šlahačky:)) Krém sa dá tiež použiť ako náplň do palaciniek. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 19.5.2011, 10:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 1H(hrncek) vlašských orechov, 1 3/4H hladkej múky (ja som dala 1H špaldovej hladkej a 3/4H špaldovej celozrnnej) ,1/4H hnedého cukru, 1/2 bal. vanilkového cukru alebo vanilková aróma, 1ČL prášku do pečiva 1/4ČL sódy ,1/4 ČL soli, 2ČL škorice, 3 banány, 2 vajcia, 1/2H jablkového džúsu (v origináli bolo roztopene máslo), 1/2H hrozienok POSTUP PRÍPRAVY Orechy opečte na panvici (prípadne na plechu v rúre pri 175C asi 8-10min). Zmiešajte suché ingrediencie - múku,cukor,orechy, prášok do pečiva, sódu,soľ, škoricu. Roztlačte banány a primiešajte vajcia, džús. Obe zmesi spolu zľahka premiešajte - netreba zbytočne veľa, stačí varechou. Nalejte do obdĺžnikovej formy (vymazanej a vysypanej múkou alebo vyloženej papierom na pečenie) a pečte na 175C asi 50-60minút. Chlebík je úžasný na raňajky, desiatu alebo olovrant...či už samý alebo s lekvárom či lemon curd. Receptom som sa inšpirovala na stránke http://zoomyummy.com/2010/02/09/banana-bread kde je aj krásny fotopostup, akurát som si ho prispôsobila na trošku zdravšiu verziu:) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 24.5.2015, 8:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ananásovo-mrkvové muffiny zo špaldovej múkyPOTREBNÉ PRÍSADY 2H špaldovej múky (alebo polohrubej), 1/4H cukru, 2ČL prášku do pečiva, 1ČL škorice, 1H ananásového kompótu-aj so šťavou, 2 vajíčka, 1 PL oleja/masla, 1/2H hrozienok(alebo brusníc, či orechov), 1/2H nastrúhanej mrkvy (1 stredná mrkva) POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame suché ingrediencie a zvlášť tekuté. Obe masy spolu zmiešame-iba krátko. Naplníme formu na muffinya pečieme v horkovzdušnej rúre na 190C asi 20minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 23.3.2011, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Keksy - Biscotti s orechami a figamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 šálka vlašských orechov (opražených nasucho na panvici) , 1/2 šálky nakrájaných sušených fíg, 1/2 šálky hrozienok, 1/2 šálky slnečnicových semiačok, 1 1/3šálky špaldovej múky, 1/4ČL soli, 1ČL pomarančovej kôry-alebo 1/2ČL pomarančovej arómy, 1/2 ČL vanilkovej arómy , 1ČL mletej škorice , 1/4ČL mletého muškátového orieška, 1/4ČL drvených klinčekov, 4PL hnedého cukru, 2 vajcia ,1/4šálky olivového oleja POSTUP PRÍPRAVY V miske zmiešame múku, soľ, koreniny a pridáme nasekané orechy, sušene ovocie a semiačka. V druhej miske zmiešame vajcia s cukrom, arómami a olivovým olejom. Primiešame k suchým ingredienciám a vyformujeme valček na pečiacom papiery, ktorý je hladký na povrchu a nemá schované vzduchové bubliny-môžeme si pomôcť tým, že si ruky namočíme do vody a bude sa nám s cestom lepšie pracovať. Trošku ho sploštíme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 160C asi 30minút. Vyberieme, nakrájame na asi 0,5cm pásiky - môžu byť aj hrubšie. Poukladáme na plech a pečieme ešte 10-15min z každej strany - závisí na hrúbke keksov. Výsledne keksy by mali byt suché:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (29) posledné: 18.12.2012, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |