. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Tina H. (kokaZM) ID 102821
.
mimibazar.sk/kokazm
Oblasť: Zlaté Moravce
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.7.2009
Naposledy: 17.5.2024 8:16
Aktualizácia: 16.12.2014 18:53
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 278
RODINNÉ FOTOGRAFIE 61
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 793
RECEPTY 68
NÁVODY 14
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Keltýš, kaľkýš



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg pšenice, 1/2 kg raže. Môže sa dať len pšenica, alebo viac pšenice. Je sladšia, Med, hrubá múka, hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

Robí sa väčšinou cez zimu, alebo koncom zimy, keď ešte nie sú teplá. Obilie umyjeme, dáme na 24 hodín do vody. Potom ho rozložíme na sitko, a udržujeme vlhké /napr.rozprašovačom/. Občas ho preplácheme, aby neplesnelo. Ak je naklíčené /trvá to 2-3 dni/, zomelieme na mäsovom mlynčeku a zalejeme 5-6 l vody. Chvíľu necháme, pomiešame a precedíme. Trošku šťavy odložíme bokom.

Do hotovej vody pridávame múku opatrne a miešame rýchlo. Musí to byť ako palacinkové cesto.


Na dno janského skla dáme šťavu, čo sme si odložili a do toho vylejeme cesto. Od kraja cca 2 cm, aby nevykypelo.
Pečieme pri 150-170 C asi 2 hodiny. Vytvorí sa na vrchu akoby kôrka.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Štrúdla bez múky



POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe. Našla som na fcb - zápisník receptov, autor p. Timea Szocsová. Štrúdla na jej fotke vyzerala neskutočne krásna a keďže pridala recept, musím si ho niekam uložiť a niekedy vyskúšať.

POSTUP PRÍPRAVY

kopírujem od pani Timei:

2 ks banánu
2 ks vajíčok
1 lyžica medu
Postup

Banán rozmixuj v mixéri spolu zo žĺtkami a medom dohladka. Následne do cesta vmiešaj vyšľahaný sneh z bielok.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Šľahačkové zákusky



POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept si sem len ukladám, nerobila som ho zatiaľ. Hľadala som ho 12 rokov a konečne som sa k nemu dopátrala. Robievala ho moja suseda. Recept po nej sa vyparil, nemali ho ani jej deti, vnúčatá, nik. Je výborný a ak sa vyberie z mrazničky aj pre nečakaného hosťa, je ešte výbornejší taký trošku zamrznutý. Ako zmrzlina. Je to čokoládová piškóta a na tom plnka 3 farby.
Nedávno som stretla jednu pani, ktorá mi hovorila, že to ona dala recept mojej susede :D :D
Tak som ju poprosila, nech mi ho napíše a opisujem sem:

1. Do kastróla dáme 3 dcl mlieka, 1 ceru, 1 vanilku, 9 dkg cukru krystál, kúsok masla. Púšťame to na 70 stup, aby to nevrelo. Potom to dáme do mixéra, dáme tam 1 žĺtok a mixujeme na č. 3 -5 minút. Potom to prelejeme do nádoby, v ktorej to dáme do chladničky na 12 hod.

2. Druhú plnku urobíme ako prvú len do nej dáme trochu červenej farby, aby to bolo ružové

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Piškóta z tekvice Hokaido



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g nastrúhanej surovej tekvice, 350 g kryšt.cukru, 2 PL medu, 2 vajcia, 450 g polohrubej múky, 1 šálka oleja, 1 šálka mlieka, 3/4 šálky pomletých orechov 1 pr. do perníka, 2 PL kakaa. Ja som dala ešte nastrúhanú citrónovú kôru - no tá nemusí byť. Na vrch čokopoleva.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady spolu premiešame a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesta je dosť, môžete dať aj väčší plech. Rúru som vyhriala na 200, potom stíšila na 180. Po vychladnutí sa dá čokopoleva.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.11.2022, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vysoký sneh na žemľovku



POTREBNÉ PRÍSADY

Recepty sú dva: 1. koľko bielkov, toľko polievkových lyžíc studenej vody a toľko polievkových lyžíc cukru Druhý recept: 4 bielky so štipkou soli, 200 g kryštálového cukru, 2 polievkové lyžice šťavy z citróna

POSTUP PRÍPRAVY

Sneh sa nemusí použiť len na žemľovku, ale napríklad na grófkin koláč a podobne. Je tu zaručene sneh vyšší ako keby sa miešajú čisto len bielka s cukrom.

1. Z cukru a vody si vyrobíme sirup. Vyšľaháme sneh a zašľaháme doň teplý sirup. Keď je žemlovka upečená, na horúcu rozotrieme sneh a ešte trochu zapečieme.

2. Vyšľaháme osolené bielky. Pridáme cukor a citrón. Pred dopečením koláča zníčime teplotu na 150 stup.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.3.2013, 22:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

3bit



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 2 bielka vyšľaháme, pridáme žĺtka, 100 g cukru, 1 dl oleja, 2 PL kakaa, 1 prdopeče, 300 g hladkej múky a 250 mll mlieka. Plnka: 2 Zlaté klasy uvaríme s 1/2 litrom mlieka a 2 vanilkami. Vyšľaháme si 150 g masla a 100 g práškového cukru, do toho zašľaháme vychladnutý puding Karamel: Skaramelizujeme Salko, prípadne predávajú hotové. Naposledy som kúpila skoro polkilovú plechovku u poľského predajcu karamelu. Ten mi chutí najviac. Poleva: 100 g čoko + 70 g cery + 1 PL oleja a 1 PL kaka rozpustíme nad parou ešte bude treba 2 balíky BB-keksov svetlé

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto necháme vychladnúť, natrieme plnkou, poukladáme BB-kekse, dáme karamel a navrch polevu. Na niekoľko hodín musí byť v chlade, aby zmäkli kekse.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.6.2012, 21:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Žĺtkové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

14 dkg hrubej múky 25 dkg cukru /má byť práškový, ale ja dávam aj kryštálový/, 25 dkg margarínu 1 prdopeče 20 dkg orechov 6 vajec a ešte 30 dkg práškového cukru na polevu

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si 3 misky, v ktorých sa dá šľahať mixérom. V prvej budú bielka, v druhej najväčšej maslo, múka a cukor, v tretej žĺtka a pr. cukor na polevu. Najprv si predhrejeme rúru a pripravíme plech /vymastíme a vysypeme/. Potom dotuha vyšľaháme metličkami sneh. Potom v druhej miske vyšľaháme suroviny, pridáme prdopeče a orechy. Nakoniec pridáme sneh. Hotová masa je hustejšia a opatrne ju rozotrieme na plech. Keď sa dopeká, začneme metličkami mixovať žĺtka s cukrom do penista. Na hotové cesto rovnomerne polevu vylejeme a ešte cca tak do 5 minút necháme v rúre. Potom vyberieme a prikryjeme. Prípadne môžeme ešte pofŕkať čokoládou, alebo len tak na horúce nastrúhať hoblinky. Je to výborný zákusok a na druhý deň je trošku "mokrejší" .... u nás miznú hlavne kraje kde stečie tá poleva :DDDDDDD Foto dodám.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Skvelý karamelový puding



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 3 mištičky treba: 1/2 litra mlieka, 1 Vanilkový puding a 3 veľké lyžice cukru. Prípadne kto ľúbi, môže si dať na dno mištičky piškóty, či banány.

POSTUP PRÍPRAVY

Na fotke je puding síce bledý, ale to preto, lebo naspodok som dala čokoládový, navrch vanilkový a v strede je ten správny - hnedý.
Najrpv si upálime cukor na karamel. Zalejeme ho väčšou časťou mlieka a pri malom ohni necháme postupne karamel rozpúšťať v mlieku. Ak je, pridáme zvyšnú časť mlieka zmiešanú s vanilkovým pudingom. Uvaríme, keď buble a stuhne nalejeme do mištičiek.
Je skutočne výborný a určite lepší ako hotový karamelový puding v sáčku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 31.8.2012, 18:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánovo-čokoládové muffinky



POTREBNÉ PRÍSADY

80 g roztopeného masla alebo margarínu, 100 g cukru, 1 vajce, 100 g hladkej múky, 100 g polohrubej múky, 1 a pol kávovej lyžičky prdopeče, 1/2 lyžičky soli, 120 mll mlieka, 2 väčšie banány, balík čokoládok na muffinky z Lidla /cenovo dostupné a držia v mufinke tvar aj po upečení/ - ale kľudne môžete nasekať 100 g horkej čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Recept som našla na českom MMB a sú skutočne skvelé. Autorka je Markéta J. (magnetka7) ID 366812. Pripravíme si 3 misky. V jednej zmiešame sypké suroviny, v druhej riedke suroviny a v tretej bude nachystaný nakrájaný banán na kúsočky aj s čokoládou. Potom sypké suroviny dáme do misky s riedkymi surovinami a zmiešame. Nakoniec pridáme obsah tretej misky: čoko a banány a len zľahka premiešame. Hmotu dáme lyžičkou do formičiek a pečieme cca 20-25 minút pri 180 stup. Táto dávka je presne na 12 ks. Sú vynikajúce a dosť ma silikónové formičky prekvapili. Krásne sa muffinky odlepujú a ostávajú čisté.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.2.2012, 16:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Sulislavské koláče



POTREBNÉ PRÍSADY

Nedávno tu mal úspech jeden staročeský koláč. Ja pridávam, ako sa tieto koláče robia u nás Mňa ich učila moja babička, ktorá odtiaľ pochádza, z krásnej dedinky Sulislav, čo je Stříbrsko, koláče sú podobné chodským, ale nie sú to presne tie, sú charakteristické pre tú dedinu. Na cesto potrebujeme 1 kg kvalitnej polohrubej múky, 15 dkg práškového cukru , 14 polievkových lyžíc oleja, štipka soli, 3 žĺtka kvások a mlieka asi toľko, aby cesto bolo akurát, nie husté, skôr redšie, aby sa dalo pekne rozťahovať. Ďalej bude treba papier na pečenie, 2 žĺtka na okraje koláča s troškou oleja , na ozdobovanie hrozienka namočené v rume, mandle, slivkový lekvár /môžeme použiť 2 druhy lekváru, ale len taký, ktorý sa nerozteká/, na plnku :3 tvarohy polkilové z Lidla /aj 4, ak chcete ešte štedrejšie/, 3 vanilky, 2 PL práškového cukru, prípadne aj trošku vanilkového pudingu v prášku pre lepšie ochutenie.. Ďalej môžeme pred pečením koláč posnežiť kokosom - toto vymyslela moja babička a je to mňáááám.ˇĎalej práškový cukor na posypanie hotového koláča a roztopené maslo na okraje horúceho koláča. Cesto tak vydrží dlho mäkkučké.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto si urobíme klasicky, ako sme zvyknutí. Tvaroh si urobíme tak, že lidlácky tvaroh /ten je najlepší, lebo nie je s ním tak pracne narábať a je najlacnejší, ale v poslednom čase kupujem od farmárov jemný kravský. Na recept treba až kilo -dve /platí, že čím viac, tým lepšie/, vymiešame s vanilkami a práškovým cukrom, plus môžeme aj lyžicu vanilkového pudingu v prášku, ale zvyknem aj žĺtok. Ostatné dám do fotopostupu. Upečené ich nejak nestíham fotiť, niekam miznú.......
Po upečení mi ostalo 5 bielkov, treba ich zúžitkovať, napr. na božské snehové pusinky, alebo pozrite môj recept na turecký med :)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 22.2.2014, 17:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu