končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jemný tvarohový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY Spodné cesto: 150g masla, 150g práškového cukru, 3 žĺtky, 1 vanilkový cukor, 300g hrubej múky, 1/2 prášku do pečiva Plnka: 500g mäkkého tvarohu, 100g cukru, 2 vajíčka Vrchné cesto: 3 žĺtky, 3 PL cukru, 3PL hrubej múky, 6 bielkov POSTUP PRÍPRAVY Najprv pripravíme spodné hnetené cesto. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme žĺtky, vanilkový cukor a múku. Dobre prehnetieme a poukladáme lyžicou kôpky na vymastený, hrubou múkou vysypaný plech. Prstami cesto rovnomerne roztlačíme na celý plech. Predhrejeme rúru. Zatiaľ pripravíme plnku. Tvaroh zmiešame s cukrom a žĺtkami, pridáme sneh z 2 bielkov a natrieme na spodné cesto. Dáme zapiecť do rúry na 170st. asi 15 minút. Medzitým pripravíme vrchné cesto. 3 žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku a sneh zo 6 bielkov. Natrieme na koláč a dopečieme pri 150st. 10-15 minút. Koláč je hotový, keď je povrch upečený do ružova. Tento zákusok je vysoký asi 2-2,5cm, krájame ho na štvorce 5x5cm. V našej rodine ho pečieme vždy na Veľkú noc :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 27.9.2015, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kysnutá lúpaná bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hl. múky špeciál - dala som špaldovú, 50 g cukru, 2 dcl mlieka, 25 g droždia, trošku soli, 60 g masla, 1 žltok. na obaľovanie: 120 g masla, 180 g cukru, 100 g mletých orechov, 1 lyžica mletej škorice, cca 60 g hrozienok namočených v rume POSTUP PRÍPRAVY Droždie vymiešame s troškou mlieka, cukru, muky a necháme vykysnúť. Hotový kvások vlejeme do múky, pridáme roztopené maslo, cukor, soľ, žĺtok, zvyšné vlažné mlieko. Vymiešame cesto a necháme kysnúť na teplom mieste asi 3/4 hodiny. Zatiaľ v jednej miske rozpustíme maslo (nad parou), v druhej zmiešame cukor s mletými orechmi a škoricou. Pripravíme si aj hrozienka, ktoré namočíme do rumu. Z vykysnutého cesta potom lyžicou vykrajujeme alebo rukou trháme kúsky, namočíme do roztopeného masla, obalíme v orechovej zmesi a ukladáme do vymastenej bábovkovej formy. Každú vrstvu posypeme hrozienkami, ja som nedávala. Pokračujeme až kým sa cesto a ostatné suroviny minú. Necháme 10-15 minut ešte kysnúť, pečieme pri 170-180°C asi 45 min. Ďakujem za recept kolegyni Hanke, ktorá doniesla túto fantastickú bábovku ochutnať, jej mame, ktorá pečie a dcére, ktorá mi poslala tento recpet :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 7.4.2013, 10:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Svieži tvarohový zákusok s ovocímPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY cesto - 250g polohrubej múky, 125g masla, 125g cukru, 1,5 KL prášku do pečiva, 1 vajce, 1PL vody ovocie - použil asom mandarínkový kompót, 2 konzervy navrch - 500g tvarohu, 2 kyslé smotany, 2x vanilkový cukor, 1 PL cukru POSTUP PRÍPRAVY Cesto sa vymiesi ručne alebo mixérom, nechá odležať hodinku v chlade a pečie na 170st asi 35 minút, toto množstvo je v tenšej vrstve vhodné na plech alebo aj do tortovej formy, vtedy bude vyššie alebo urobíte orkaje dookola. Po vychladnutí naukladať ovocie a potrieť tvarohovou hmotou, nechať stuhnúť v chladničke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ríbezľovo-smotanové želéPOTREBNÉ PRÍSADY 400g odstopkovaných červených ríbezlí, 200g cukru, balíček jemne mletej želatíny /20g/, 1dl vody, šľahačka POSTUP PRÍPRAVY Ríbezle s cukrom dáme do hrnca, po zovretí povaríme 2-3 minúty. Medzitým dáme do studenej vody nabobtnať želatínu, pridáme k horúcim ríbezliam, rozmiešame, aby bola celkom rozpustená. Necháme vychladnúť, vmiešame vyšľahanú šľahačku, vlejeme do formy alebo mištičiek a dáme do chladničky stuhnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Maková štrúdľa s hroznomPOTREBNÉ PRÍSADY 2 bal. lístkového cesta, 750g tmavého hrozna, 250g maku, 150g práškového cukru, 1/2 lyžičky škorice, 50g masla, tuk na vymastenie plechu, žĺtok na potretie POSTUP PRÍPRAVY Recept je na 2 štrúdle. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 2mm. Mletý mak zmiešame s cukrom a nasypeme do stredu cesta, posypeme škoricou, poukladáme umyté osušené hrozno, pokvapkáme rozpusteným maslom, cesto zavinieme a potrieme žĺtkom. Pečieme 20-25 minút na 200st. Recept je z novín, dnes som robila prvýkrát, je to rýchle a výborné :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 20.6.2009, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohový koláč STATIKAPOTREBNÉ PRÍSADY 1 lístkové cesto, 6 vajec, 2x200g práškového cukru, 7dl mlieka, 1 vanilkový puding, 3/4kg tvarohu - kto má aký rád, môže byť mäkký aj hrudkový POSTUP PRÍPRAVY Tvaroh zmiešame s jednou dávkou cukru a žĺtkami, pridáme mlieko s rozmiešaným pudingom. Lístkové cesto vyvaľkáme a dáme na vysoký plech tak, aby bolo aj na stenách. Trochu ho popicháme vidličkou, aby sa nevydúvalo a vylejeme tvarohovú masu. Pečieme 35-40 minút pri 175st., aby bolo cesto takmer upečené. Druhú dávku cukru vyšľaháme s bielkami na tuhý sneh, rozotrieme na tvaroh, znížime teplotu a dopečieme do zlatista asi 15 minút. Ak je teplota príliš vysoká, sneh po vybratí z rúry spadne. Tento koláč pečie moja mamka 15 rokov, recept doniesla z Vagónky, možno preto ten názov :) Má ho od nej celá rodina a známi, vždy sa podarí a je krásne vysoký. Dnes mi kamarátka poslala mail, že ho nevie nájsť. Chcela som jej len poslať odkaz, prehľadala som tu viac ako 20 strán receptov s tvarohom a nenašla, len 2 podobné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Talianske makové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO - 5 žĺtok, 150g práškového cukru, 120g masla, 1 vanilkový cukor, 2 dl mlieka, 250g polohrubej múky, 1 bal. prášku do pečiva *** PLNKA - 250g pomletého maku, 50g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 dl mlieka, 1 vajce, 50g namočených hrozienok *** SNEH - 5 bielkov, 150g jemného kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme ostatné prísady a vymiešame cesto. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 175st., kým povrch začne ružovieť. Medzitým si pripravíme plnku - všetky suroviny dobre premiešame a rozotrieme na zapečené cesto. Navrch natrieme sneh z bielkov, do ktorého sme všľahali cukor. Spolu dopečieme ešte 10-15 minút podľa farby snehu. Je to narodeninový koláč môjho drahého :) na môj vkus dosť sladký, ale ostatným veľmi chutí. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ovocný koláč s jogurtomPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto - 2 biele jogurty, pohár /250ml/ cukru, 2,5 pohára polohrubej múky, 1 bal. prášku do pečiva, 4 PL roztopeného tuku. Posýpka - 2PL roztopeného tuku, 1 bal. vanilkového cukru, trošku hrubej múky. na vrch slivky alebo marhule. POSTUP PRÍPRAVY Vymiesime cesto, prísady pridávame v poradí ako je uvedené. Cesto má tuhú, lepkavú konzistenciu. Natrieme ho na vymastený, múkou vysypaný plech, poukladáme polovice sliviek a posypeme posýpkou. Tú pripravíme zmiešaním tuku, cukru a múky, má sa drobiť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 150st. asi 45 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |