končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Melasovo jablkové keksyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3/4 šálky maslo 1 šálka cukor hnedý 1 ks vajce 1/4 šálky melasa 2 šálky múka hladká 1/2 jablko 1/2 čl klinčeky mleté 1 čl škorica mletá 2 čl sóda bikarbóna 1/2 čl soľ 4 PL cukor kryštál POSTUP PRÍPRAVY Vyšľaháme spolu hnedý cukor a maslo. Pridáme melasu a vajce a vymiešame do hladka. Preosejeme múku, mleté klinčeky, mletú škoricu, sódu bikarbónu a soľ. Do maslovo-cukrovej zmesi primiešame tretinu sypkých prísad. Zopakujeme ešte dvakrát so zvyškom múky. Polovicu jablka nakrájame na malé kocky a primiešame do cesta. Do misky nasypeme kryštálový cukor. Z cesta vytvoríme guličku a obalíme ju cukrom. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na záver všetky guličky mierne sploštíme. Pečieme rúre predhriatej na 180°C asi 10 minút. Keksy necháme vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Domáci MarshmallowPOTREBNÉ PRÍSADY Na sirup: 150 g cukor kryštál 1 PL med 50 ml studená voda Na želatínu: 8 g želatína prášková 3 PL studená voda Ešte potrebujeme: štipka soľ 2 PL cukor práškový POSTUP PRÍPRAVY Kryštálový cukor, med, vodu dáme do menšieho hrnca a necháme zovrieť, znížime plyn a za občasného miešania varíme 4 minúty. Zatiaľ si pripravíme želatínu. Do miešacej misy dáme želatínu a 3 PL vody zamiešame. Do želatínovej zmesi prilejeme trošku sirupu a dobre zamiešame. Zmes začneme šľahať a pridáme aj ostatný sirup, soľ a ak máme doma vanilkový extrakt alebo iný tak to pridáme v tomto bode (ja som nemala doma tak som nepridala). Dózu vyložíme papierom na pečenie a vymastíme olejom. Zmes sa nám krásne vybielila. Marshmallow máme hotovú, veľmi sa lepí. Hotovú zmes nalejeme do pripravenej dózy a zahladíme naolejovanou lyžicou. Zmes prikryjeme papierom na pečenie ktorú sme olejom vymastili a dáme do chladničky stuhnúť na 2-3 hodinky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |