končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Sladké prekvapeniePOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme rohlíky (staršie), tvaroh, hrozienka ,citronova kôra,cukor, lekvár, (džem) a hustejšie palacinkové cesto POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je od mojej mamy a robievala nám to keď sme boli malý a chodili do školy. Rohlíky vydlabeme z oboch strán potrieme lekvárom a naplníme každú polovičku tvarohom (ak bol tvaroh moc riedky mama doň vždy nastrúhala uvarený zemiak- ten to zahustil) spojíme rohlíky a namočíme do palacinkového cesta , mama by povedala že je to skôr cesto na dolky a vysmažíme do zlatova. Posypeme cukrom (čo som ja spravila až po fotení... totiž boli to posledné kúsky tak som sa ponáhľala aby som vôbec niečo odfotila ) A podávame- super sú teple ale aj studené... určite Vám detičky budú vravieť že ešte mama, dala by som si.. Tak prajem Dobrú chuť!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 23.9.2012, 15:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Vynikajúce babkine buchty ktoré sú dlho čerstve !!!POTREBNÉ PRÍSADY Na tento recept budeme potrebovať...cca.0,25 kg. Hl. múky, 0,25 polh. Múky , ¼ kvasníc, žĺtok, soľ, citrónovú kôru, lyžicu masti, mlieko, lekvár (slivkový...) tvaroh , hrozienka rum.... POSTUP PRÍPRAVY Necháme si kvások vykysnúť a preosejeme doň obe múky pridáme žĺtok, masť, citrónovú kôru, soľ a mlieko. Dobre spracované cesto musí kysnúť v izbovej teplote nachystáme si plnky, 1. lekvár ozmiešame s troškou rumu 2. tvaroh s cukrom a vajíčkom a+ hrozienkami Buchty s cukrom na vrchu sú naozaj super, chutné a držia vlchkosť celej buchty čiže rychlo sa nevysušia Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 20.11.2008, 14:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Nepečený ribezľový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY piškóty, 120 g masla, želatína, 250 g, mäkkého tvarohu, 250 natierkoveho masla, 200 g práškového cukru, ovocie...ríbezle, zaváranina(džem...) POSTUP PRÍPRAVY pomelieme si piškóty, zmiešame s maslom a natlačíme na spodok formy potrieme zaváraninou . Tvaroch a maslo zmiešame pridáme cukor a želatínu (ktorú si pripravíme podľa návodu). Časť cesta dáme na piškóty naň uložíme ovocie (ríbezle...čo je) a opäť dáme vrstvu tvarohu a posypeme čokoládou a ovocím, nechá sa chladiť asi tak 1 hod... a môže sa podávať... Je to rýchle a veľmi chutné.... Dobrú chuť!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 14.1.2010, 12:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |