Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 400 g polohrubej múky, 60 g práškového cukru, 1 kocka droždia, 2 dcl mlieka, 1 vanilkový cukor, 125 g palmarínu, 2 žĺtky Posýpka: 50 g práškového cukru, 50 g palmarínu, 50 g krupice, 50 g mletých orechov Okrem toho: 1 pohár zaváraných (počas sezóny môžu byť samozrejme čerstvé) marhúľ (alebo iné ovocie, ja som dávala aj zavárané slivky), 1 vajce na potretie, práškový cukor na posypanie
POSTUP PRÍPRAVY
Z 1 dcl mlieka, 1 lyžičky cukru, 1 lyžičky múky a droždia si zarobíme kvások, necháme vykysnúť. Múku zmiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom. Pridáme soľ, zmäknuté maslo a žĺtky rozmiešané vo zvyšnom mlieku a kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku cca 1cm a vykrajujeme z neho kolieska. Vykrojené kolieska poukladáme na plech (ja som ho nemastila, len som ho vystlala papierom na pečenie), prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 1 hodinu. Po vykysnutí stred koliesok zatlačíme pohárom a na zatlačené miesto dáme polovicu marhule. Okraje koláčov potrieme rozšľahaným vajcom a povrch koláčov posypeme posýpkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 10-12 minút.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (3) posledné: 4.1.2010, 17:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |