končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
SLADKÉ JEDLÁ |
BANÁN V ČOKOLÁDEPOTREBNÉ PRÍSADY 1 dcl mlieka, 1 dcl bieleho vína, okrúhle detské piškóty, varová čokoláda, 1/4 masla, 2 klinčeky, 1 lyž. práškového cukru, vanilkový cukor, kryštálový cukor na karamel, rum, špajdle, rôzne ovocie - jablká, hrušky, hrozno, pomaranč a pod. POSTUP PRÍPRAVY Banán pokrájame na kolieska, piškóty namáčame do rumu, tak aby nepresiakli úplne. Napichujeme striedavo na špajdľu 6 piškót a 5 koliesok z banána. Čokoládu dáme rozpustiť, pridáme do nej maslo, 1/2 dcl mlieka, trošku vanilkového cukru pre chuť, vymiešame a obalíme banán s piškótami. Necháme v chladničke zachladiť. Z kryštálového cukru urobíme karamel, dáme do neho ovocie, podlejeme vínom podľa potreby, dva klinčeky asi na 1 minútu, ovocie dusiť do polomäkka. Banán a karamelizované ovocie upravíme na dezertný tanier, môžeme ozdobiť šľahačkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
PALACINKOVÁ TORTAPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 3 vajcia, hladká múka, kryštálový cukor, mlieko, 1/4 kypriaceho prášku plnka: 1 l mlieka, 90 g Zlatého klasu (môze byť aj čokoládový puding alebo nutela), 4 PL kryštálového cukru, 700 g sterilizovaných broskýň (môže byť aj iné konzervované ovocie) na ozdobu: 250 g vyšľahanej sladkej smotany, 80 g nastrúhanej horkej čokolády POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Urobíme cesto na palacinky. Snažíme sa ich upiecť rovnakej veľkosti do rovnomerných kruhov. Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme puding, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť. Broskyne scedíme a nadrobno nakrájame. Do tortovej formy si vložíme alobal a položíme naň palacinku, na ktorú rozotrieme vychladnutý puding a posypeme kúskami broskýň. Takto postupujeme až do naplnenia formy. Po naplnení odložíme na 2-3 hodiny stuhnúť. Ozdobíme šľahačkou a postrúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |