končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Dukátové buchtičky s originálnym vanilkovým krémomPOTREBNÉ PRÍSADY Buchtičky som robila podľa receptu, ale len z tretinovej dávky, ktorá vystačila pre dvoch: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34500 Vanilkový krém - originálny: 3 žĺtky, 2 ks vanilkového cukru, 2 PL kukuričného škrobu, štipka soli, 2 šálky mlieka, 1 šálka šľahačky, 1 vanilkový lusk POSTUP PRÍPRAVY Dukátové buchtičky: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34500 (sú naozaj skvelé, nadýchané) Vanilkový krém: Mlieko so šľahačkou a dreňou z vanilkového lusku si privedieme k varu a odstavíme a do teplého mlieka za stáleho miešania primiešame vajíčkovú zmes a varíme na miernom ohni. Vajíčková zmes: Vajcia s vanilkovým cukrom,škrobom, soľou vymiešame na hladkú hmotu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 4.6.2013, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
JulinkovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balík Marína keksov, trochu čučoriedkového lekváru, 4 veľké jablká, 2 balíky Dr. Oetker Créme Olé, 400 ml mlieka, 1 tvaroh jemný, 1 šľahačková smotana - 35%, 2 vanilkové cukre, trochu medu, škorica POSTUP PRÍPRAVY Veľmi rýchla studená torta. Názov dostala podľa môjho drahého, ktorému som ju vymyslela na meniny. Na dno tortovej formy naukladáme Marína keksíky. Potrieme čučoriedkovým lekvárom. Naukladáme očistené jablká pokrájané na plátky, Posypeme trochou škorice a pokvapkáme medom. Elektrickým šlahačom si vyšľaháme mleko s Creme Olé, dala som menej mlieka ako sa píše, aby som mala tuhší puding. Zalejeme ním jablká. Vyšľaháme si tvaroh s vanilkovým cukrom, trochou medu a šľahaškou. Zalejeme to poslednou vrstvou. Zdobíme podľa nálady a toho, čo máme doma. Dáme na noc do chladničky stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 4.5.2013, 21:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Extra šťavnaté banánové cupcakesPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 banány, 1 lyžica javorového sirupu, 50 g zmäknnutého masla, 1 jogurt, 2 menšie vajíčka, 1 dl mlieka, pol sáčku vanilkového pudingu,150 g múky, pol balíčka prášku do pečiva, 1 horká čokoláda, 3 banány v čokoláde, tie menšie, čo sú veľkosti prstu na ruke. Krém: 1 banán, 1 jemný tvaroh, 2 lyžice prášku créme olé vanilka, 2 lyžice javorového sirupu, ďalej potrebujeme formu na muffiny, košíčky, zdobiaci sáčok POSTUP PRÍPRAVY Cesto pripravíme tak, že najprv zmiešame banán s javorovým sirupom do penista, pridáme maslo, dobre rozmiešame, nasleduje jogurt, , vajíčka, potom pridáme suché prísady ako pudingový prášok, múka a prášok do pečiva nastriedačku s mliekom. Dobre rozmiešame a už len pridáme rozdrvenú čokoládu a na malé kúsky nakrájané banány v čokoláde, ktoré pomúčime, aby nám nepadli pri pečení na dno. Cesto naložíme do 2/3 do sáčkou a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme približne 30 min. na 180 stupňoch v elektrickej rúre. Je to lepšie po 20 min. sledovať a spraviť skúšku so špáratkom. Z formy vyberáme až vychladnuté, lebo cesto je veľmi jemné a potlačilo by sa. Vychladnuté zdobíme krémom. Krém si spravíme tak, že všetky uvedené prísady zmiešame elektrickým mixérom. Ak by bol krém veľmi hustý, pridáme trochu mlieka. Chuťovo sú neprehnane sladké, extra banánové kvôli banánom v čokoláde a banánovému krému. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 5.5.2013, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Parížske čokoládové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 10 dkg veľmi horká čokoláda (70%), 1 polievková lyžica nescafe, cca 0,5 horúcej vody, 0,3 dl Baileys (nemusí byť), 15 dkg hladká múka, kávová lyžička prášku do pečiva, štipka soli, 15 dkg višňový lekvár (alebo iný tmavý lekvár), 0,5 dcl brandy (alebo rum), 10 dkg zmäknuté maslo, 15 dkg cukor (alebo med, môže byť aj menej, podľa chuti), 2 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Čokoládu si nakrájame veľmi najemno, nasypeme do misky, pridáme lyžicu nescafe a zalejeme horúcou vodou, ktorú prilievame postupne, aby sa čokoláda postupne aj s nescou roztopila. Vznikne nám taká poloriedka čokoládová hmota. Pridáme do nej trochu Baileys, ak máme doma, ak nie, tak len odložíme misku bokom. Do ďalšej misky pridáme lekvár a rozmiešame s brandy, resp. rumom. Zatiaľ si do misky pripravíme rozpustené maslo, cukor, vajíčka a vyšľaháme do penista ručným mixérom, pridáme čokoládové a lekvárovú hmotu, štipku soli, múku s rozmiešaným PDP a vyšlaháme najprv na slabom stupni s ručným mixérom, aby sa veľmi neprášila múka a neskôr poriadne premiešame na vyššom stupni. Plníme muffinové formičky do 2/3 a dáme do predhriatej rúry na cca 25 minút pri175 stupňoch upiecť. Pred vybratím môžeme otestovať špáratkom, či sa cesto upieklo. Nepečieme prehnane dlho, aby sa cesto nevysušilo. Pri správnej dĺžke pečenia zostáva cesto vláčne a šťavnaté!!! Odporúčam všetkám milovníkom čokoládových pochúťok!!! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |