Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 50 dkg hladkej múky, 3/4 kocky čerstvého droždia, 5 PL oleja, 3 PL kryštálového cukru, cca 1/4 l mlieka, 2 vajcia, soľ.
POSTUP PRÍPRAVY
Múku preosiať, pridať kvások z droždia, cukru a mlieka, soľ (trošku), zvyšný cukor, olej a mlieko s rozšľahanými vajcami. Zamiesiť kysnuté cesto a nechať vykysnúť. Z nakysnutého cesta ukrajovať kúsky, v ruke ich trochu zaguľatiť a rozmáčknuť do tvaru dolky. Vysmážať na oleji z oboch strán.
Upečené dolky pomazať lekvárom a natrieť ochuteným tvarohom. Ja ešte pridávam na ozdobu vyšľahanú šľahačku.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |