končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Kokosový CheesecakePOTREBNÉ PRÍSADY 300 g čokoládových keksíkov,100 g masla,6 plátkov želatíny, 400 g krémového tvarohu, ¾ šálky práškového cukru, 300 ml kyslej smotany, 200 g čokolády, 160 ml kokosového mlieka POSTUP PRÍPRAVY Podrvíme si čokoládové keksíky. Zmiešame ich s roztopeným maslom. Utlačíme ich na dno aj boky menšej tortovej formy (cca 20cm priemer). Dáme do chladničky stuhnúť. Necháme napučať 6 plátkov želatíny. Zohrejeme si kokosové mlieko. Potom do mlieka vložíme napučanú želatínu, premiešame a necháme mierne vyhladnúť. Tvaroh si vymiešame s cukrom. Opatrne do tvarohu vmiešame kokosové mlieko so želatínou. Nesmie byť stuhnutá a musí sa liať. Primiešame kyslú smotanu. Roztopíme si čokoládu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Vyberieme si tortovú formu z chladničky a nalejeme prvú vrstvu na keksíkový základ. Rozotrieme prvú polovicu kokosového krému a na krém rozfŕkame polovicu roztopenej čokolády a s vidličkou mierne porozťahuje do krému. Vylejeme druhú polovicu krému, znovu rozfŕkame zvyšnú čokoládu. Odložíme stuhnúť do chladničky, najlepšie na noc. Odporúčame krájať s nahriatym nožom, tak aby ste čokoládu lepšie krájali. PS: Ďakujem za inšpiráciu z tejto stránky. Je to vynikajúca lahôdka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 23.8.2011, 11:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Zapečené banány s kokosovým mliekomPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml sladeného kondenzovaného mlieka,80 ml kokosového mlieka, 2 lyžice masla, 1 lyžičku pomletej škorice, 6 ks zrelých banánov, 2 žĺtka, 3 lyžice kokosovej múčky POSTUP PRÍPRAVY Ošúpeme šesť zrelých banánov a nakrájame ich po dĺžke na polovicu. Vymiešame dve polievkové lyžice masla, jednu čajovú lyžicu pomletej škorice a kôru z jedného citróna. Vymiešanou zmesou vymastíme pekáč, položíme na to banány. Z plechovky do šálky vylejeme kondenzované mlieko, kokosové mlieko, rozšľaháme v ňom dve žĺtka. Zalejeme banány, navrch nasypeme tri polievkové lyžice kokosovej múčky a dáme na pätnásť minút do vyhriatej rúry na 15-18 minút pri cca 160º C zapiecť. Servírujeme a jeme ešte teplé. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 10.11.2011, 17:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Kokosový pohárPOTREBNÉ PRÍSADY 400 ml konzerva kokosového mlieka, 60 g cukru, 1 lyžička rumu, 3-4 plátky želatíny, topping podľa chuti alebo čerstvé ovocie, oriešky, čokoláda na posypanie, šľahačka POSTUP PRÍPRAVY 3-4 plátky želatíny namočíte do studenej vody cca na 10 min. Riaďte sa návodom na želatíne . Pokiaľ sa želatína pripravuje, spravíte si kokosový základ . Kokosové mlieko vylejete do malého hrnca, pridáme cukor a za stáleho miešania privediete k varu a odstavíme. Plátky želatíny zbavíte prebytočnej vody a po jednom ich zamiešate do teplého (nie do vriaceho) kokosového mlieka. Vymiešate do hladka, ide to jednoducho. Naplníte poháre alebo misky do jednej tretiny a necháte stuhnúť cca na 5-8 hodín v chladničke, najlepšie na noc. Pred podávaním ozdobíte toppingom podľa chuti, zmrzlinou, kokosovo-citrónovou polevou, orieškami, fantázia je na Vás. A na koniec sa už len do toho pustiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 22.11.2010, 8:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Mrazený kokosový senPOTREBNÉ PRÍSADY 130 ml kokosového mlieka, 3 lyžice polotučného mlieka, 2 lyžice solamylu, vajce, 130 ml sladené kondenzované mlieko, štipka soli, 1 lyžica jemného kryštálového cukru, ½ balenia vanilkového cukru, Poleva, čokoláda, ovocie POSTUP PRÍPRAVY Kokosové mlieko ohrejeme, pridáme postupne do neho solamyl rozmiešaný v mlieku a necháme prejsť varom. Nedávajte naraz , aby sa Vám zmes nezrazila. Vznikne Vám hustý lepivý krém. Oddelíme bielok a žĺtok, žĺtok rozšľaháme a zamiešame do krému, ktorý sa už nevarí. Kondenzované mlieko vyšľaháme do peny, vmiešame do krému a necháme vychladnúť. Precedíme cez sitko, aby sme v kréme nemali hrudky. Bielok vyšľaháme do tuha, pritom pridáme štipku soli, pozvoľna prisypávame kryštálový a vanilkový cukor. Sneh jemne vmiešame do krému. Kokosový krém naplníme do silikónovej formy, uhladíme a vložíme na 3-4 hodiny do mrazničky. Zmrazený krém vyklopíme na misu a ozdobíme. Výborne sa k nemu hodí ovocie, kokosovo citrónová poleva, čokoláda. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (5) posledné: 10.11.2011, 17:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |