končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
RYŽA A CESTOVINY |
Lasagne s červeným vínkom a mozzarellou :)POTREBNÉ PRÍSADY Na OMAČKU : 500-600g mletého bravč.masa, dve menšie cibuľky alebo jedna velká, 2 stúčiky cesnaku, 2-4 čerstvé paradajky, 1 krabičku paradajkového pretlaku(ten riedky), 1dcl červeného vínka, soľ, korenie, cukor, oregáno a bazalku............... Na BEŠAMEL : muškatový oriešok, asi 50g masla a 50g hladkej múky, 500ml mlieka, trochu soľ...............................OSTATNÉ - plátky na lasagne, syr na vrch a ja som este pridala aj mozzarellu ( 3 baličky) POSTUP PRÍPRAVY Omáčka : V receptoch sa uvádza olivový olej, ale mne nevonia, tak som dala bravčovú masť, keď už je to bravčové maso ,). Cibuľu som oprazila do zlatova a pridala pomleté masko, ktoré som si v mise osolila a okorenila, a 2 prelisované strúčiky cesnaku. Trošku som ho oprazila a potom uzavrela pokrievkou nech pusti stavu. Keď sa maso urobilo, pridala som na kocky nakrájané paradajky aj so šupkou a znovu podusila, až kým sa nerozvarili. Potom som pridala paradajkový pretlak ten riedky, v chladnicke som mala aj to husté pyré ( taká sklenená flaštička z Tesca) tak som tam dala zo 3 PL nech to ma lepšiu chuť. Ochutila som korenim soľou cukrom, velkým množstvom bazalky a oregána, nech to krasne vonia. Chvíľku som to nechala povariť a pridala som červené víno. Potom som už len koštovala a doladila som chuť:) BEŠAMEL: maslo som si rozpustila v hrnci, to troške som pridávala múku a riadne premiešavala. Hustú kašu som este trochu opražila a pridávala mlieko. Má sa pridávať po troške. Ja som pridala trochu a potom som to tam cele vyliala, to bola chyba!! urobili sa mi hrudky tak som to musela prepasírovať cez sitko, a tým som zachránila bešamel, naštastie :)))))) do omáčky som nastruhala muškátový oriešok, tak od oka ja ho mam veľmi rada, krasne vonia. Kto chce môže ešte do omáčky pridat nakrájanu mozzarellu alebo trochu syru ,)) ja som dala mozzarellu. LASAGNE : Na obale bolo, že sa nemusia predvárať, no ja som si ich pre lepsiu manipuláciu namáčala po jednej do horucej vody, nehala asi 2 sekundy, a dala do misy. Ľahšie sa s nimi manikupovalo a ľahšie som ich aj zlomila na požadovaný tvar. Vrstvila som to asi takto : na spod misy som dala trochu omáčky nech sa mi to tam neprilepí, lasagne , bolonsku omacku, trochu besamelu a mozzarelu tak hala-bala, toto som opakovala kym som mala všetkého dosť(mala soma si 3 vrstvy omáčky). Keď došla omáčka, na vrch som iba poukladala cestoviny, potrela bešamelom a rozložila som tam jednu celú mozzarellu. Posypala som to nastrúhaným syrom a šup do rúry. Najprv na 200C asi prvých 15-20 minút, a potom na 180C dalších 25 min. Syr by mal byt taky zlatavy :) Dobrú chuť! :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 17.2.2013, 20:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Smotanové rizoto s hubami a zeleninkouPOTREBNÉ PRÍSADY tak pre 2 osoby (jedna porcia cca 350g): 100g ryze + 160 ml vody + bylinkova sol a obycajna sol, 150g brokolice (cca), kukurica z konzervy,tak asi polka,, šampiňony - ja som dala aj cerstve aj som minula z konzervy a nehala som si z nich vodu :), maly cesnacik, 2 mrkvy cca, pochutkova smotana, trochu masla, syr, sol , korenie, bylinkova sol, POSTUP PRÍPRAVY Uvarila som si ryzu,klasicky s bylinkvou solou. Brokolicu som si umyla , nalamala na ruzicky a v pare udusila (vodu mozte trochu posolit ). Nakrajala som si mrkvu na kolieska,sampinony. Do hrnca som dala maslo oprazila najprv mrkvu,kym trocha zmakla,aj s prelisovanym cesnakom a dusila som. Potom som osolila,okorenila a pridala sampinony,podlialal trochu stavou z konzervy a dusila.Zas trochu ochutila koreninami a solou,potom som prisala ostatne sampinony z konzervy a kukuricu,ryzu a na koniec brokolicu a nehala prehriat. Pred dorobenim som si zmiesala smotanu ( asi 3/4 kelimka) s trochou hubovej stavy a bylinkovou solou,stavy z konzervy a vykydla do hrnca :))) Na tanieri ozdobila,vid foto :)) Papam to trochu aj so sojovou omackou,ako kto chce:) je to mnamka :) Tu vodu z hub som pridavala aj pocas dusenia a aj aby bolo to rizoto trochu mazlavejsie:) Je to fakt dobrotka :) lepsie ako v restike,co som jedla :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |