končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
RYŽA A CESTOVINY |
Bleskové a zdravé špagety so sójovým mäskomPOTREBNÉ PRÍSADY balenie špagiet, škatuľka paradajkového pyré, sójový granulát, cibuľa alebo cesnak, koreniny (soľ, mleté čierne korenie, kari, majoránka/bazalka/oregano), v prípade chuti strúhaný syr na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Tieto cestoviny robíme u nás veľmi často - okrem toho, že nám doma neskutočne chutia, je to aj rýchle a zdravé jedlo, keď príde hlad. :) Ako na to: 1. Dáme variť osolenú vodu na špagety a vodu na uvarenie sójového granulátu. 2. Vodu na granulát ochutíme kockou bujónu, vegetou alebo v prípade núdze iba soľou a koreninami. Keď zovrie, nasypeme granulát, necháme chvíľu prevrieť, potom odstavíme a zakryjeme pokrievkou. 3. Medzitým ako sa nám uvaria špagety pripravíme omáčku - na veľkej hlbokej panvici alebo v hrnci rozpálime olej, opražíme na ňom na kocky nakrájanú cibuľu alebo pár pretlačených strúčikov cesnaku. 4. Granulát precedíme, lyžicou alebo varechou vytlačíme prebytočnú vodu a opečieme na panvici s cibuľu alebo cesnakom. 5. Zmes na panvici ochutíme koreninami (okrem majoránky, ktorá sa pridáva až ku koncu, pre intenzívnejšiu chuť) a pridáme paradajové pyré (ideálne škatuľkové - má trochu inú chuť ako pyré z konzervy). Ja zvyknem napustiť do prázdnej škatulky ešte vodu, ktorou ju vypláchenem, a rozriedim ňou pripravovanú omáčku, aby nebola príliš hustá. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 10.10.2011, 20:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Expresné cestovinyPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny (špagety, vrtuľky - kto má čo rád), olej (obyčajný alebo olivový), kečup, kyslá smotana, syr (ja som použila Nivu), provensálske korenie POSTUP PRÍPRAVY * Uvaríme cestoviny. * V hrnci alebo na panvici (podľa množstva cestovín) rozohrejeme olej. * Cestoviny premiešame s olejom. * Pridáme kečup a pár lyžíc smotany. (Radšej najskôr menej a potom pridať, aby nebolo príliš kyslé.) * Na cestoviny nastrúhame syr. * Pridáme provensálske korenie a poriadne premiešame. * Naberieme na taniere a môžeme podávať. :-) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |