. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

jana j. (Janushinka) ID 30839
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.12.2007
Naposledy: 23.6.2020 22:02
Aktualizácia: 30.9.2018 19:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 9
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 145
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

RYŽA A CESTOVINY

Jednoduché cestoviny s mrkvou



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny, mrkva, cibuľa, cesnak, soľ, korenie, syr na postrúhanie

POSTUP PRÍPRAVY

Úplne jednoduché a ľahunké cestoviny, pre inšpiráciu..
Mrkvu nakrájame na tenučké prúžky (alebo škrabkou naškrábeme). Cibuľu orestujeme na troche tuku spolu s cesnakom, pridáme mrkvu, osolíme a okoreníme a podusíme. Ak máte radi pikantnejšie, pridáme trošku nastrúhaného zázvoru alebo čili papričku. zmiešame s uvareným cestovinami a na tanieri ozdobíme lyžicou kyslej smotany či jogurtu a zasypeme syrom, napr parmezánom.. môžeme pridať ešte oriešky. Cestoviny môžeme samozrejme prisposobiť tomu, čo máme k dispozícií, prípadne pridať niečo, napr tofu, atď..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 8.7.2013, 18:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Výborné cestoviny so špenátom



POTREBNÉ PRÍSADY

balík cestovín, mrazený špenát, konzerva krájaných rajčín, trojuholník nivy, smotana na varenie, cibuľka, cesnak, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi rýchle a chutné cestoviny. Kým sa nám varia cestoviny, urobíme si omáčku: cibuľku nakrájame na drobno a ošmahneme na troche olivového oleja, pridáme konzervu rajčín a špenát. Necháme trošku podusiť, pridáme nastrúhanú nivu a zalejeme smotanou. Okoreníme, osolíme a pretlačíme cesnak a odstavíme. Zmiešame s cestovinami a podávame. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 82 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (29) posledné: 17.6.2017, 14:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny s paradajkovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

balík cestovín (400g), cca 700g paradajok, syr v črievku alebo iný mäkký roztierateľný, soľ, ml.č.korenie, 1ČL cukru, cibuľa, cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je ďalšia cestovinová rýchlovka, hotová za pár minút.
Kým sa varia cestoviny, uvaríme si omáčku.. Cbuľku orestujeme na troche oleja a pridáme paradajky pokrájané na malé kúsky. Osolíme, okoreníme a necháme pod pokrievkou dusiť do mäkka, cca 5, max 10min. Potom pridáme syr a necháme prevrieť. Odstavíme a pridáme pretlačený cesnak. Nakoniec zmiešame s cestovinami. Na tanieri ešte môžeme posypať postrúhaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 15.12.2013, 16:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny so špenátom a smotanovo-syrovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

špenát, balík cestovín, smotana na varenie alebo šľahačková, cibuľa, cesnak, olej, mäkký syr, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je ďalšia cestovinová rýchlovka. Do osolenej vriacej vody si dáme variť cestoviny a zatiaľ si pripravíme omáčku. Ja som mala surový špenát, tak podotýkam, že ho treba veľa, veľmi veľa :).... Na troche oleja si orestujeme cibuľku, pridáme pokrájané špenátové listy a podusíme chvíľku, kým sa obsah špenátu značne nezmenší. Potom prilejeme smotanu a pridáme syr (bambino, karička, alebo aký nájdete doma), okoreníme a necháme prevrieť. Potom odstavíme a na koniec pridáme rozpučený cesnak. Cestoviny polejeme alebo zmiešame s omáčkou, môžeme ešte postrúhať tvrdým syrom a papáme. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.8.2011, 16:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Jednoduché zapekané zeleninové cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

balík cestovín, zelenina podľa výberu, maslo, cibuľa, cesnak, korenie, bylinky, 100-150g nivy alebo eidamu alebo iného tvrdého syra, pochúťková smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Kým sa cestoviny varia, podusíme si na cibuľke a masle zeleninu, ja som dala mrkvu, petržlen, kaleráb, pór, kukuricu. Zeleninu okoreníme a osolíme, ak máme bylinky, tak dáme, vhodné su provensálske alebo bazalka. Uvarené cestoviny zmiešame so zeleninou a dáme do zapekacej nádoby. Syr si postrúhame na jemno a zmiešame so smotanou, pridáme ešte pretlačený cesnak a hmotu natrieme na cestoviny a dáme zapiecť na 20min na 180°.
Ak by ste chceli predsa len nejaké mäsko, môžete k cestovinám pridať na kocky nakrájanú šunku ale klobásku alebo napr. podusené kuracie mäsko. Cestoviny sa dajú ľahko kombinovať podľa chuti a nálady, respektíve čo ponúkne chladnička ;)
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.4.2009, 19:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny s tuniakom



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny,konzerva tuniaka, 5-6 paradajok, cibuľka, olej, korenie, olivy, tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme si do osolenej vody variť cestoviny. Zatiaľ si na troške oleja opražíme cibuľku a pridáme na kocky pokrájané paradajky, osolíme, okoreníme a necháme dusiť kým nám paradajky nezmäknú. Potom pridáme konzervu tuniaka a necháme prevrieť. Omáčku smiešame s cestovinami, kto má rád olivy, kľudne pridajte. Nakoniec ešte na tanieri posypeme postrúhaným syrom. Veľmi rýchle a dobré. Mne to chutilo aj napriek tomu, že nemám rada ryby. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Ryžový nákyp s marhuľovým kompótom



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g ryže, 1 liter mlieka ( môže aj 0,5 l mlieka + 0,5 l vody ), štipka soli, 1 lyžica kr. cukru, 7 dcl pohár zaváraných marhúľ ( aj s nálevom ), cca 1 cm-ový pásik masla, 2 bal. vanilkového cukru, 2 vajíčka ( rozdelíme na žĺky a bielky ), za hrsť hrozienok

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžu si dáme variť do väčšieho hrnca, zalejeme ju mliekom a ochutíme soľou a cukrom, necháme variť na miernom plameni. Keď nám ryža aspoň trochu ochladne, pridáme nálev z marhúľ, maslo, vanilk. cukor, 2 žĺtky a hrozienka. Všetko premiešame, zmes má byť polotekutá. Zapekaciu nádobu si vymastíme maslom a dáme polku ryže. Na ňu poukladáme marhule a druhú polku ryže. po okrajoch nádoby ešte dáme kusky masla a dáme piecť na cca 200 stupňov cca 30 minút. polsedných 5 minút zvýšime teplotu na 250 stupňov a pripravíme si sneh. vyšľaháme 2 bielka s 2 lyžicami kr. cukru a dáme na ryžu. pečieme ešte asi 1-2 minútky, pozor, sne veľmi rýchlo hnedne.
prajem dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 2.5.2010, 16:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny s paradajkovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

my robíme dva varianty, takže:
A) VARIANT: cestoviny, 3-4 väčšie paradajky( ak ich máte viac je to len lepšie ), cibuľka, trošku oleja, soľ, korenie, cesnak (nemusí byť) , tavený syr (karička,... cca 3-4 trojuholníčky) alebo syr v črievku

B) VARIANT: cestoviny, 3-4 väčšie paradajky, cibuľka, troška oleja, soľ, korenie, cesnak ( nemusí byť ), smotana

POSTUP PRÍPRAVY

tieto varianty môžete aj kľudne spojiť, ako vám chutí.. ;)
takže postup:
Cestoviny si dáme variť do osolenej vody (ja pridám aj lyžicu oliv. oleja). Kým sa varia, pripravíme omáčku: paradajky si pokrájame na malé kúsky. na panvici ošmahneme pokrajanú cibuľku na troške oleja a pridáme pokrájané paradajky. okoreníme, osolíme a necháme pod pokrievkou dusiť kým paradajky nezmäknú a nepustia šťavičku (cca 10min). na záver pridáme buď smotanu alebo syr alebo aj spolu a pretačený cesnak. omáčku dáme na cestoviny a môžeme podávať. je to rýchle a veľmi chutné.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny s brokolicou a univerzálnou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny, brokolica, smotana( na varenie alebo šľahačková ), syr, cesnak, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Cestoviny si uvaríme v osolenej vode( ja dávam aj cca lyžicu olivového oleja). kám sa varia cestoviny, uvaríme nad parou brokolicu. v hrnci privedieme do varu smotanu so syrmi( aký mate v chladničke, či tavený alebo tvrdý alebo plesňový alebo aj viac druhov) osolíme, okoreníme a odstavíme. nakoniec pridáme roztlačený cesnak, koľko máte radi. cestoviny zmiešame s brokolicou a omačkou.
takúto univerzálnu omáčku dávam aj na hocijakú inú zeleninu, alebo aj mäsko(ak ho dávam do cestovín)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 8.3.2008, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu