. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

Eva M. (Pohodovka) ID 30428
.
Oblasť: Levice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.12.2007
Naposledy: 16.12.2022 19:36
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 22
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

RYŽA A CESTOVINY

Citronovo - rukolové cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

20 dkg cestovín (Najlepšie fusilli alebo farfalle), citrónová šťava z polky citrónu, kôrka z jedného nastrúhaného citrónu, 5 ks jarnej cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, 1 dl olivového oleja, 4 dkg čerstvých bazalkových listov, 2 dkg čerstvých mätových listov, 7 dkg rukoly, soľ, čerstvo mleté korenie, čerstvo nastrúhaný parmezán

POSTUP PRÍPRAVY

Toto rýchle, pikantné a zároveň svieže jedlo je ideálny do horúcich letných dní, alebo ako letná ľahká. Vďaka cesnaku a mnohým čerstvým bylinkám je to ku všetkému aj veľmi zdravé jedlo. Recept som opäť našla na stránke www.stahl.hu

1. Dáme si zovrieť osolenú vodu na cestoviny. Kým voda vrie, resp, cestoviny sa varia, pripravíme si omáčku.
2. Do mixéru si pripravíme všetky zvyšné suroviny: cesnak, cibuľku, bazalkové listy, mätové listy, nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z polky citróna, olivový olej, rukolu, dosolíme, okoreníme a všetko spolu zmixujeme. Následne pridáme naberačku z cestovinovej vody.
3. Keď sa cestoviny uvaria, scedíme, nalejeme na ne omáčku, dobre premiešame a pred podávaním posypeme syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Jarné penne



POTREBNÉ PRÍSADY

40 dkg penne (ja som použila celozrnné), soľ, 1 menšia hrsť čerstvých bazalkových listov. K dusenej, restovanej zelenine potrebujeme: 25 dkg špargle, 1 malá hlávka brokolice, 20 dkg mrazeného hrášku, 3 PL slnečnicového oleja, soľ, čerstvo mleté korenie K syrovej omáčke potrebujeme: 2 strúčiky strúhaného cesnaku, 1/2 dl olivového oleja, 3 dl šľahačkovej smotany, 10 dkg tvrdého ovčieho syra alebo parmezán, soľ, čerstvo mleté korenie, 1 KL sušeného drveného rozmarínu, mletý muškátový orech - tak na špičku noža

POSTUP PRÍPRAVY

Receptom som sa znova inšpirovala zo stránky www.stahl.hu od skvelej kuchárky Stahl Judit.
1. Pripravíme si zeleninu: načistíme si špargľu a nakrájame cca na 2 cm kúsky, brokolicu si umyjeme a rozoberieme na malé, približne 1 cm kúsky, pripravíme si zelený hrášok, aby sme ho mali po ruke.
2. dáme si zovrieť osolenú vodu na cestoviny
3. K omáčke si pripravíme cesnak, očistíme ho a nastrúhame na jemno a následne ho opečieme na oleji, následne ho odstavíme a prilejeme k nemu šľahačkovú smotanu a chvíľočku spolu povaríme na stiahnutom plameni. Následne omáčku stiahneme z ohňa a pridáme polovicu syra. Vrátime na oheň a miešame, kým sa nám nerozpustí syr. Omáčku osolíme, okoreníme a pridáme rozmarín a muškátový orech. Všetko to spolu dobre premiešame a odstavíme bokom.
4. Kým sa nám varia cestoviny, pripravíme si zeleninu. Na veľkej panvici približne o priemere 30 cm a výške 6 cm si rozohrejeme olej, pridáme špargľu, brokolicu, zelený hrášok, okoreníme a osolíme. Následne stiahneme oheň úplne na najnižší a zeleninu dusíme 10 - 12 minút. Následne odokryjeme a na veľkom ohni opražíme za 2-3 minútky celú zmes.
5. A tu nám už zostáva len zmiešať cestoviny, zeleninu a syrovú omáčku, ešte asi tak minútu povariť spolu a ak sa nám hmota zdá hustá, pridáme 1 naberačku z cestovinovej vody. Následne už len pridáme čerstvú, posekanú bazalku a posypeme zvyšným nastrúhaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu