. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

Jana S. (JaniS.) ID 159902
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.7.2010
Naposledy: 26.10.2018 19:00
Aktualizácia: 21.10.2015 15:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 28
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 49
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

RYŽA A CESTOVINY

Zeleninová večera 2



POTREBNÉ PRÍSADY

110 g celozrnných vrtuliek, 1 trojuholník taveného syra, 1,5 PL kyslej smotany, 1 malá cibuľka, 1 menší strúčik cesnaku, polovica dlhej šalátovej uhorky, 4 PL odkvapkanej sterilizovanej kukurice

POSTUP PRÍPRAVY

Do uvarených a odkvapkaných vrtuliek vtierame vidličkou tavený syr, následne pridáme kyslú smotanu, nadrobno nakrájanú cibuľku s pretlačeným cesnakom. Potom primiešame na malé kocky pokrájanú uhorku a kukuricu. Ja som ešte pridala 50 g strúhaného syra a dozdobila paradajkami, ktoré dodali tú "pravú" chuť šalátiku.

- šalát netreba soliť ani koreniť vďaka kyslej smotane a tavenému syru, ktoré sú samé dosť slané
- z tejto dávky vyjdú 2 bohaté porcie
- ešte lepší je zachladený aspoň na polhodinu v chladničke

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Zeleninová večera


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Ľahké a sýte zároveň.... potrebujeme buď vychladenú uvarenú ryžu alebo krátke cestoviny (vretienka, motýliky, rúrky) a k tomu zeleninu - ja som použila čínsku kapustu, sterilizovanú kukuricu a hrášok, uhorku, červenú papriku, rajčiny + na malé kocky nakrájaný tvrdý syr, uvarené vajíčka, šunkovú salámu a všetko som to pokvapkala kečupom a ochuteným jogurtovým dresingom

POSTUP PRÍPRAVY

- kto chce, môže si prisoliť, okoreniť jedlo či dať ho na pár minút odstáť do chladu, aby zelenina pustila šťavu, a tým pádom aby bolo jedlo ešte šťavnatejšie a chutnejšie
- namiesto dresingu možno použiť aj biely jogurt / acidko("ľahšie" verzie) či 2 ČL tatarskej omáčky alebo kyslej smotany ("ťažšie" verzie)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.3.2011, 20:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Skvelý cestovinový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

na 4 - 6 porcií potrebujeme: 220 g špaldových krátkych cestovín (u mňa sú to vždy fussilli zn. Biomila z DM-ky), 3 veľké mäsité paradajky s minimom šťavy, 2 veľké zelené papriky, 1 menšiu cibuľu, 1 veľkú konzervu kukurice, 1 menšiu šalátovú uhorku, 160-180 g syru feta alebo balkánskeho syra, 120 g bieleho jogurtu bez príchute (napr. Activia od Danone), príp. kto chce, tak ešte aj 120-150 g údeného tvrdého syra

POSTUP PRÍPRAVY

1. Paradajky, papriky, uhorku a syr(y) si pokrájame na kocky o veľkosti 1 centimetra. Cibuľu si nakrájame na tenké slížiky, ktoré môžme ešte aj rozmrviť v rukách, aby jej bolo viac a dostala sa do každého kúta v šaláte.

2. Cestoviny si uvaríme v osolenej vode do mäkka (tým mojim stačí na to asi 5-6 minút). Potom zlejeme vodu, hneď pridáme biely jogurt, všetku zeleninu spolu s odkvapkanou kukuricou, k tomu ešte syr(y) a jemne všetko premiešame ( no ja zvyknem celú masu miešať zakaždým, keď tam pridám novú prísadu).

Add.: Bohužiaľ foto sem tak ľahko nedám, keďže už krátky čas po jeho dokončení zmizol z povrchu zemského, čiže som nemala šancu ho ešte aj naservírovať a odfotiť, ak som chcela z neho vôbec ochutnať. A toto sa deje vždy, keď ho spravím :o)

Add2.: Žiadnu prísadu nesolíme, lebo syr je sám o sebe dosť slaný. Ale ak ľúbime soľ, radšej ňou dochutíme šalátik úplne na záver a dáme odpočívať aspoň na hodinku do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.10.2010, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu