končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
TABBOULEH - svieži a chutný šalát z bulguru a zeleninyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 porcie : 200g bulgur, šťava z 1/2 citróna, 2-3 PL olivový olej, kopec nasekanej petržlenovej vňate, 3-4 stonky čerstvej mäty, na malé kúsky pokrájané cherry paradajky a čerstvá uhorka (množstvo podľa chuti), olivy POSTUP PRÍPRAVY bulgur uvaríme tak, že na 1 diel bulguru dáme 2 diely vody alebo vývaru - vodu osolíme a dáme zovrieť a do vriacej nasypeme prepláchnutý bulgur, varíme 5 minút, potom odstavíme a necháme 10 minút dôjsť, presypeme do misy, pokvapkame citrónovou šťavou a olivovým olejom, premiešame a pridáme nasekanú petržlenovú vňať a mätu, pokrájané chery paradajky, čerstvú uhorku a olivy alebo zeleninu podľa chuti - môžeme posypať slanym syrom alebo bryndzou a jesť buď samotný alebo ako prílohu k mäsku ... mal by pred jedením odstáť cca 15-20 minút aby sa chute prepojili - ja som ho zjedla hneď a bol super ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 13.11.2020, 17:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Šalát z quinoi ... výbornýýýPOTREBNÉ PRÍSADY 4 porcie : 200g quinoi, 200g uvarenec čiernej fazule (alebo čiernej fazule z plechovky), 1 žltá paprika, 1 červená paprika, menšia červená cibuľa, hrsť koriandrovej alebo petržlenovej vňate .. na zálievku : 3 PL balzamikového octu, 1 PL sójovej omáčky, 2 PL limetkovej šťavy a 3 PL olivového oleja POSTUP PRÍPRAVY quinou namočíme na 10 minút do vody, scedime, uvaríme podľa návodu a necháme mierne vychladnúť. Pokrajame nadrobno žltú aj červenú papriku, červenú cibuľu a hrsť koriandrovej alebo petržlenovej vňate. Pripravíme zálievku vymiešanímvšetkých surovín. Vo väčšej mise zmiešame uvarenú a vychladnutu quinou, fazuľu, papriku, vňať a zálievku .. je to chutný letný šalát ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Skvelý Waldorf šalát s hruškouPOTREBNÉ PRÍSADY 4 porcie : polovica menšieho buľvového zeleru, 2 kúsky stopkového zeleru, 2 hrušky, 3 PL kyslej smotany, 3 PL majonézy, 1-2 hrste vlašských orechov (celé alebo sekané), citrónová šťava, trstinový cukor, biele korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Očistený buľvový zeler a hrušky bez jadierok nakrájame škrabkou na tenučké plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou a by nezhnedli. Stopkový zeler očistíme a nakrájame na tenšie kúsky. Majonézu zmiešame s kyslou smotanou, dochutíme cukrom, soľou, korením a citrónovou šťavou. Do misiek dáme zeler, hrušky, posypeme vlašskými orechmi (mali by byť celé alebo nahrubo sekané, ja som tentoraz využila zvyšok mletých). Pokvapkáme zálievkou alebo ju podávame osobitne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Šalát s pečeným baklažánomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 baklažán, olivový olej, balzamikový ocot, soľ, čerstvo mleté čierne korenie ... na šalát : rukola, cherry paradajky, šťava z 1/2 citróna, soľ, korenie, štipka cukru, 1 ČL horčice alebo 1/2 ČL dijonskej horčice, trocha vody POSTUP PRÍPRAVY ... prekvapujúco chutný šalátik na to, že je s baklažánom ... inšpirácia z netu ... recept som upravila podľa mojej chuti ... Baklažán nakrájame na kúsky o rozmere cca 1,5 x 1,5 cm,ktoré nasypeme v jednej vrstve na plech vystlaný papierom na pečenie. Pofŕkame olivovým olejom a balzamikom, osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180-190°C cca 30-35 minút do zhnednutia. Cherry paradajky prekrojíme na polovice a rýchlo opečieme na rozpálenej panvici. Dresing pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Pred podávaním polejeme rukolu s dresingom a premiešame, pridáme opečené cherry paradajky a upečený baklažán, pokvapkáme olivovým olejom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.3.2016, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Mango šalát - výbornýýýýýýPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis pre 4 osoby : 2 zrelé ale nie veľmi mäkké mangá, 1 stredná cibuľa (biela alebo červená), soľ, čerstvo mleté čierne korenie, farebné čili papričky, pár kvapiek ryžového octu POSTUP PRÍPRAVY ... tento šalátik, ktorý som kedysi videla v relácii Prostřeno, som sa chystala vyskúšať už veeeľmi dlho, ale stále som váhala, pretože som nevedela aká bude kombinácia manga a cibule, ale zbytočne - chute k sebe pasujú dokonale, šalátik je svieži a výborný, a pritom veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu, pôvodná receptúra je len jemne doladená ... takže ideme na to : mangá ošúpeme a pokrájame na tenké rezančeky, alebo iné tvary podľa chuti, rovnako očistíme cibuľu a pokrájame na tenké pol kolieska, ktoré rozoberieme na jednotlivé dieliky (v pôvodnom recepte je biela, ale mne sa zdala byť lepšia táto červená, ktorá v šaláte lepšie vyzerá a má jemnejšiu chuť). Jemne posolíme, okoreníme čiernym alebo farebným korením, pridáme pár kvapiek ryžového octu (odporúčam ryžový, je jemnejší ako klasický - používam ho do všetkých šalátov - stojí niečo cez 1 € a dostať ho napr. v Bille či Tescu v regáli s cudzokrajnými potravinami). Na záver pridáme po kúsku nakrájanej čili papričky, ja som použila také tie farebné čo veľmi neštípu, kto má rád pálivé môže pridať pálivú, jemne premiešame a servírujeme ... hodí sa k pečenému mäsu, rizotu alebo len tak, ako ľahký obed ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Výborné carpaccio zo surovej červenej repyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 väčšiu červenú repu ... na marinádu : 1 dl kvalitného panenského olivového oleja, 2 PL kvetového medu, 1 PL krupicového alebo hnedého cukru, 1 PL balzamikovej redukcie(alebo 2 PL vínneho octu), 0,5 dl kvalitného pomarančového džúsu, cca 1/2 kávovej lyžičky sušený tymián, soľ, korenie, 1 PL sójovej omáčky, šťava zo strúhaného 3 cm kúska čerstvého zázvoru, 0,5 dl vody ... na dokončenie a dekoráciu 100g slaného syra, 50g Nivy, nasekané vlašské orechy POSTUP PRÍPRAVY ... v posledných rokoch som prišla na chuť červenej repe, ktorú som v minulosti v tradičnej sterilizovanej podobe priam neznášala, a keďže sa mi aj tento rok podarilo dopestovať vlastnú - po recepte na výborné carpaccio z pečenej repy prišla na rad surová cvikla - inšpirovala som sa receptom Zdeňka Pohlreicha, ktorý som si doťukla podľa seba ... výsledok ma príjemne prekvapil, preto tento receptík posúvam ďalej ... fotografia je z pôvodného receptu, pretože po cvikli sa len tak zaprášilo ani som nestihla nafotiť - nabudúce najskôr nafotím až potom budem servírovať :-) ... očistenú surovú červenú repu nakrájame na čo najtenšie plátky (ja používam W krájač, možno by sa dalo použiť aj strúhadlo na uhorky) ... ocot, vodu, soľ a cukor dáme zovrieť, pridáme korenie, med, olej, džús, tymián a sójovú omáčku a šťavu zo strúhaného zázvoru a dobre premiešame ... pokrájanú červenú repu dáme do sklenenej nádoby alebo do hrubšieho igelitového vrecka a zalejeme horúcou marinádou, marinujeme minimálne 12 hodín ideálne až 2 dní (ja som marinovala cca 36 hodín) ... namarinovanú repu rozložíme na plytký tanier a ozdobíme kúskami slaného syra (alebo kozieho kto má rád) - ja používam slaný syr v kombinácii s kúskami Nivy v pomere 2:1 a nasucho opraženými píniovými orieškov alebo kúskami posekaných vlašských orechov ... výborné predjedlo, ktorým ohúrite každú návštevu alebo len chutná ľahká večera či obed ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Lahodný šalátik s novými zemiačikmi a schwarzwaldskou šunkouPOTREBNÉ PRÍSADY na 4 porcie : 1 kg zemiakov aj so šupkou, 100g šalátu polníček (prípadne iného šalátu alebo rukoly), 100g schwarzwaldskej šunky, 100g sušených paradajok, 4 čerstvé paradajky, parmezán alebo iný syr na posypanie, soľ, korenie, 50ml olivového oleja POSTUP PRÍPRAVY zemiaky umyjeme a aj so šupkou nakrájame na 1/2 cm kolieska ... dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 40 minút do zlata ... po upečení zmiešame zemiaky so všetkými ostatnými surovinami (šunka, sušené paradajky, čerstvé paradajky, šalát) ... pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme soľou a korením a na tanieri posypeme hoblinami parmezánu alebo iného vhodného syra ... je to výborná ľahká večera alebo aj obed ... ja som aj šunku a sušené rajčiny (mala som také bez nálevu) jemne orestovala na troche olivového oleja ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Výborný šalát s marinovanými mäsovými rezancamiPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis na jednu porciu : 100g listov miešaného šalátu, 1 mrkva, 1/4 limety, olivový olej, 200 g bravčovej panenky, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 1 PL sójovej omáčky, 1/2 ČL sušeného cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Bravčovú panenku nakrájame na pásiky a zalejeme marinádou z olivového oleja, limetovej šťavy, soli, korenia, sójovej omáčky a sušeného cesnaku - marinujeme v chlade 30 minút, potom opečieme na rozpálenom oleji na panvici do mäkka (je to rýchle - cca 5 minút), medzitým si z očistenej mrkvy škrabkou naškrabeme pásiky (môžeme napariť - ja som dala surové), pridáme k natrhaným šalátovým listom, osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom (cca 1 PL) a limetovou šťavou, premiešame, pridáme opečené mäsko a podávame ... je to tip na výbornú ľahkú večeru či ľahký obed ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 22.4.2015, 8:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Osviežujúci jablkovo - zelerovo - feniklový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY Šalát (4 porcie) : 1 veľká buľva feniklu alebo 2 malé, štvrtina veľkej buľvy zeleru, 1 jablko Dresing: šťava z 1 a pol citróna, 2 ČL medu, 1 ČL dijonskej horčice, 2 PL olivového oleja, soľ, čerstvo mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY ... opäť a zasa recept z blogu od Anetky (www.anetagoesyummi.blogspot.sk) ... a opäť výborný ... netradičný a osviežujúci šalátik aj napriek tomu, že vzhľadovo nič moc - ale chuť vám to vynahradí ... fenikel umyjeme, rozrežeme zvislo na polovicu, prípadne na štvrtiny a potom ho nakrájame na plátky aj s vňaťou. Zeler očistíme a nakrájame na veľkosť zápaliek. Jablko rozrežeme na štvrtiny, vyberieme jadierka a nakrájame na plátky. Zmiešame všetky ingrediencie na dresing, vlejeme k pokrájaným surovinám a dobre premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Výborný šalát z reďkoviek, čerstvého feniklu a uhorkyPOTREBNÉ PRÍSADY cca 6 reďkoviek, 1 fenikel, polovica uhorky, 1 kopcovitá ČL cukru, 2 PL ryžového octu, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja (prípadne olivového), strúhaný cca 3 cm kúsok zázvoru POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame - uhorku na polkolieska, reďkovku na kolieska a fenikel nakrájaný na polmesiačiky. Suroviny na dresing dobre zmiešame a dresingom prelejeme zeleninu, premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |