končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Ruské vajciaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY vlašský šalát, 10 uvarených vajec, 10 dkg suchej salámy (vysočina, malokarpatská, nitran kto akú má rád), 1 malá konzerva hrášku, 150 g tatarskej omáčky, 125 ml šľahačkovej smotany, kápia na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si pripravíme vlašský šalát z 30 dkg diétnej salámy (pokrájať na pásiky), 4-5 väčších zemiakov uvariť v šupe (pretlačiť), 4 kyslé uhorky, 2 cibule, troška hrášku, 2-3 uvarené vajcia, 1 tatarska omáčka, 2-3 lyžice kečupu, 1 lyžice horčice. Všetko pokrájame a premiešame. Do trošku vody z uhoriek zamiešame asi 1 lyžicu práškového cukru a trošku mletého korenia. Posolíme a dobre zamiešame. Vlašský šalát navrstvíme na dno misy do tvaru mierného kopčeka, do šalátu rovnomerne umiestnime 10 vajec, potom si rozriedime 150 g tatarskej omáčky s 125 ml šľahačkovej smotany alebo menej smotany tak aby to nebolo príliž riedke a aby nám to nestekalo keď budeme polievať vajíčka. Popolievame s tým vajíčka a necháme to pozatekať aj medzi vajíčka. Každé koliesko suchej salámy narežeme od stredu ku kraju, stočíme do kornútka a striedavo poukladáme medzi vajíčka po celej mise podľa vlastnej fantázie. Do každého salámového kornútka nasypeme hrášok. Na každé vajíčko pripneme špáradlom kápiu a hrášok. Misu môžeme ešte dozdopiť aj niečim iným podľa svojej fantázie dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (32) posledné: 27.3.2013, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Celerový šalát s orechamiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 pohár celeru Bonduel 530g, 1/2 malej konzervy ananásu, 1 kukurica, 2 malé cibuľky nastrúhať, 3 uvarené vajcia nastrúhať, 1 babičkina majonéza, soľ, korenia, trocha posekaných orechov POSTUP PRÍPRAVY Z celeru zlejeme šťavu nasypeme ho do misy pridáme nastrúhanú cibuľu, nastrúhané vajcia , nadrobno pokrájaný ananás, pridáme kukuricu, primiešame majonézu, posolíme, pokoreníme a pridáme trochu posekaných orechov. Všetko dobre premiešame a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny odležam a potom môžeme konzumovať. Dobrú cuť! Najlepší je však na druhý deň keď je nažitý. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 8.1.2010, 20:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |