končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Ryzovy nakyp /mozno zachuti aj malopapkacom/POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: - 350 g ryže (klasickej, nie tej vo varných vreckách) - liter mlieka - 20 g masla (ja tam švacnem aj viac, je to chutnejšie) - 80 g práškového cukru - 1 balíček vanilínového cukru - 3 vajíčka (ešte ich nerozbíjajte, budeme ich deliť na žltú a tú bielu mazľavú časť) - lyžicu práškového cukru (to pôjde do snehu) - hrozienka - čerešňový kompót (alebo aj iný, ale ja to mám najradšej s čerešňovým) - štipku soli POSTUP PRÍPRAVY Ryžu zalejeme mliekom, postrašíme soľou a uvaríme do "ryžoskoroúplnemäkka". Treba občas pomiešať, ochutnať a hlavne sledovať, aby neprihorela kvôli nedostatku mlieka. Mám vyskúšané, že ten liter na to množstvo ryže je akurát a keď sa všetko mlieko „stratí“ a ostane pekná hustá kaša, ryža je uvarená tak, ako má byť. Pre istotu ale treba mať poruke ešte nejaké mlieko na prípadné doliatie. *Zapneme rúru, aby sa vyhriala, kým budeme pripravovať ryžu. *. Odstavíme z ohňa, necháme trošku vychladnúť, ale naozaj iba trošku, s teplou kašou sa pracuje lepšie ako so studenou. Do ryže vmiešame maslo, cukor, vanilínový cukor a tri žĺtky. * Z troch bielkov (mali by byť studené) si ušľaháme sneh a také dve tretiny primiešame k ryži. Zvyšok zatiaľ odložíme do chladničky. * Do ryže ešte primiešame odkvapkané čerešne (šťavu si necháme v chladničke) a celé to vylejeme do maslom vymastenej zapekacej misy. * Celé dielo poručíme do rúk všemocnej rúry a necháme ho tam piecť asi 40 minút – kým okraje nezačnú slabučko hnednúť. Vyberieme z rúry, ktorú ale ešte nevypíname. * Z chladničky vytiahneme odložený zvyšok snehu, pridáme k nemu lyžicu cukru a ak treba, ešte trošku prešľaháme. Navrstvíme na nákyp a šupneme do rúry ešte na takých 10-15 minút, kým snehová čiapočka nechytí ružovohnedú farbu. * Ja to dávam na tanier teplé, nie horúce a polievam si to studenou šťavou z čerešňového kompótu, ktorú riedim 1:1, keďže ryža je už dosť sladká. Okraje aj povrch je nádherne chrumkavý a vnútro je ako ryžový koláčik, žiadna nepríjemná, mazľavá hmota. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 304 návštěvníkov) KOMENTÁRE (87) posledné: 1.11.2016, 18:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |