končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 51.178 (zobrazuje sa 51051-51060) | << predošlé 1,.,5101, 5102, 5103, 5104, 5105, 5106, 5107, 5108, 5109, 5110, 5111,.,5118 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Cesnaková polievka s plávajúcimi očami podľa starej mamyPOTREBNÉ PRÍSADY veľa, ale naozaj veľa cesnaku * voda * zemiaky * vajíčka podľa počtu rodinných členov * šľahačková smotana * polohrubá múka * soľ * starší chlieb na kocky do polievky * olej POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som zdedila po mojej babičke, recept je vynikajúci, jednoduchý, zvládne ho každá aj začínajúca mamička/nemamička, resp. ocko/neocko, všetkým bude chutiť a zožnete veľký úspech. Všetky ingrediencie máte určite stále doma, a za 20 minút máte uvarenú výbornú zdravú polievku, po ktorej sa Vám možno zníži tlak, ale bude to iba dočasný stav, nebude treba ani vyberať tlakomer z kredenca. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 27.10.2016, 14:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Nátierka v paprikáchPOTREBNÉ PRÍSADY celé obyčajné maslo * 6 ks taveného tvrdšieho syra * soľ * papriky * šunka POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame, naplníme, nakrájame a fertig. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 7.5.2008, 16:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
MargotkyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 nastrúhané veľké tyčinky Margot * 2 vajcia * 2 hrnčeky polohrubej múky * 1 hrnček kryštálového cukru * prášok do pečiva * 120 g roztopeného masla * 1 hrnček mlieka * na zdobenie: kokos, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Vážené mamičky, návrat z dovolenky za „plotnu“ resp. návrat do svojej prehlbujúcej sa niekoľkoročnej vystátej jamy okolo sporáka nebýva zvyčajne najpríjemnejší. Ja to mám práve čerstvo zaryté v mysli, keď som sa vrátila z výletu domov, k mojej 5 dní nepoužitej rúre (ako som jej to mohla urobiť???!!!) a k môjmu pečiacemu vercajchu. Manželovi síce chýbajú tradičné karlovarské štrúdle, ale doma môže o štrúdli len snívať – tento sen dokázať ťahať cesto cez celú obývačku a pol dvora si odkladám na dôchodkový vek, nemusím predsa všetko stihnúť teraz. Ale vrátim sa k pôvodnej myšlienke, ako som sa vyrovnala s depresiou po návrate z exkluzívneho výletu z Karlovych Varov domov: požívam pivo, ktoré sme požívali vo Varoch. Tak sa snažím eliminovať pocit, že tak skoro toto čarovné mesto neuvidím a súčasne leštím porcelán, ktorý som si nakúpila a ostro verbálne som čelila nechápavým a nepríjemným pohľadom manžela, ktorý krútil hlavou, keď som vyťahovala z peňaženky môj najčerstvejší rodičovský príspevok. Cestou do Karlovych Varov sme míňali čarovnú dedinku Krušovice, tak ostávame verní Krušovickému pivu, manžel je v podstate spokojný tiež a po obojstrannom súhlase sme si dopriali ráno takýto kúpeľ: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Marcela K. (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 27.7.2006, 11:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Tvarohova natierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g tvarohu, 120 g mrkvy, 0,8 dl smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu umyjeme, očistíme a postrúhame na jemnom strúhadle. Tvaroh zmiešame s vyšľahanou smotanou, pridáme postrúhanú mrkvu a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Nátierku podávame s tmavým chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Miriam C. (Mimuš) ID 1401 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Syrove pagacePOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 350 g polohrubej múky, jeden téglik kyslej smotany, 250 g Palmarinu, jednu lyžičku soli, 100 g strúhaného tvrdého syra, dve lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, strúhaný parmezán Na potretie: jedno vajce, strúhaný tvrdý syr, soľ POSTUP PRÍPRAVY Polohrubú múku zmiešame s kyslou smotanou, kypriacim práškom, so zmäknutým Palmarinom, soľou a strúhaným tvrdým syrom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a odložíme na dve hodiny do chladničky. Po odležaní cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi jeden centimeter a pomocou okrúhlej formičky vykrajujeme pagáče. Ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, posolíme a posypeme strúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Upečené a ešte teplé pagáče posypeme strúhaným parmezánom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Miriam C. (Mimuš) ID 1401 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 3.4.2011, 18:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Plneny sendvicPOTREBNÉ PRÍSADY Plnka: jeden sendvič, 250 g mäkkej salámy, 100 g pokrájaných farebných paprík, 200 g ochutenej majolky, 150 g masla, päť vajec uvarených natvrdo, 300 g topeného syra, 50 g nastrúhaného tvrdého syra, posekanú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ, horčicu Syrová plnka: 100 g topeného syra, 60 g masla, nastrúhaný tvrdý sy POSTUP PRÍPRAVY Sendvič pozdĺžne prekrojíme a striedku z neho vyberieme. Polovičnou časťou plnky naplníme spodnú časť sendviča. Na plnku položíme natvrdo uvarené vajcia, ktoré obalíme v mäkkej saláme. Pridáme zostávajúcu časť plnky a prikryjeme druhou časťou naplneného sendviča. Obe časti k sebe opatrne pritlačíme. Takto naplnený sendvič potrieme syrovou plnkou, posypeme strúhaným syrom a odložíme do chladničky na šesť až osem hodín. Po stuhnutí sendvič krájame na plátky. Plnka: Topený syr vymiešame so zmäknutým maslom, pridáme nadrobno nakrájané očistené farebné papriky, majolku, posekanú petržlenovú vňať, soľ, horčicu, mleté čierne korenie, nastrúhaný tvrdý syr a striedku vybratú zo sendviča. Všetky suroviny spolu spracujeme. Syrová plnka: Topený syr vymiešame s maslom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Miriam C. (Mimuš) ID 1401 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Karfiolové karbonátkyPOTREBNÉ PRÍSADY hlavne karfiol * hladká múka * 3 vajíčka * soľ * emčéká (t.j. MČK - mleté čierne korenie) * olej na vysmážanie POSTUP PRÍPRAVY Som rodená Slováčka, pochádzam z rýdzo slovenskej rodiny, kde sa rutinne každú nedeľu klepali celé doobedie bravčové rezne veľké ako tanier, vysmážali na bravčovej masti a v stredu sme ich ešte zohrievané v rúre dojedali. (doba sa síce mení, ale u mojich rodičov už nezje vysmážaný šniceľ ani béžový pudlík s kamarátom čiernym pudlíkom, pravdepodobne sa im nechce prežúvať poležiačky). Ale v mene rodinných tradícií a nezdravej ale dobrej výživy, pridávam vysmážaný recept, ktorý je super bomba perfektný napriek tomu, že je na dotyk mastný a na pohľad nefalšovane vysmážaný. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Marcela K. (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 16.6.2007, 17:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tvarohovy kolac s citronomPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 250 g hladkej muky, 125 g masla, stipka soli, 40 g cukru, 1 zltok. Na napln: 2 citrony, 2 vajcia, 750 g tucneho tvarohu, 250 g kylej smotany, 100 g cukru, 1 vanilkovy cukor, 50 g skrobovej mucky. POSTUP PRÍPRAVY 1. Muku s maslom, stipkou soli a cukrom dobre premiesime, podla potrebzy pridame 1-2 lyzice studenenej vody. Cesto zabalime do mikrotenovej folie a priblizne hodinu ulozime do chladu. 2. Medzitym pripravime napln. V horucej vode umyjeme a vykefujeme citrony a osusime ich. Koru z nich nastruhame a vytlacime stavu. 3. Trubu predohrejeme na 180'C. Vychladene cesto rozvalkame na lahko pomucenej doske a vylozime kolacovu formu. Okraje zdvihneme do vysky asi 3 cm. 4. Vajcia rozbijeme a oddelime zltky a bielky. Tvaroh premiesame s citronovou korou a stavou, kyslou smotanou a vmiesame zltky, cukor a vanilkovy cukor. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Miriam C. (Mimuš) ID 1401 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 20.5.2011, 12:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Domáce strúhané cestovinky do polievkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 vajíčko * hladká múka * vegeta resp. soľ POSTUP PRÍPRAVY Milé mamičky, príprava týchto cestovín Vám zaberie 5-10 minút práce a nakoľko z nich vzniknú domáce cestoviny, sú chuťovo bezkonkurenčné! Robievam ich do každej polievky deň dopredu, aby cestoviny uschli. Keď ich vyskúšate, možno už cestoviny do polievky nebudete kupovať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Marcela K. (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 20.12.2007, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čerešňová bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g polohrubej múky * 150 g práškového cukru * 140 g roztopeného masla * 2/8 l mlieka * 2,5 dcl mlieka * 2 vajcia * ½ balíčka prášku do pečiva * ovocie POSTUP PRÍPRAVY Véééééľmi jednoduchý ako sa na bublaninu patrí :-) Jediné, čo sa v našej domácnosti nepatrilo, bol fakt, že som tentokrát piekla sama samučká bez dcérky, pretože bola s ockom na "cyklistickom" výlete, ale zaujímavé bolo zistenie, že som ho mala urobený za 20 minút, čo sa mi s dcérkou nemôže v žiadnom príhode stať :-). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Marcela K. (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 8.6.2013, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51.178 (zobrazuje sa 51051-51060) | << predošlé 1,.,5101, 5102, 5103, 5104, 5105, 5106, 5107, 5108, 5109, 5110, 5111,.,5118 ďalšie >> |