končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 32 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moja prvá marlenkaPOTREBNÉ PRÍSADY 100g hery, 2PL medu, 100g práškového cukru, 1PL sódy bikarbóny, 1čl octu, 2vajcia, 500g hladkej múky, 130g karamelových cukríkov, 900ml mlieka, 3vanilkové pudingy (podla potreby + 3PL polohr.múky), 120g masla, 50g mletých vlašských orechov. POSTUP PRÍPRAVY Heru, med a cukor zohrejeme, pridáme ocot a sódu a za stáleho miešania primiešavame celé vajcia (pozor nespraviť praženicu ako ja dnes!), odstaviť a do teplého zamiešať múku. Nechať odstáť v teple aj hodinu. Rozdeliť na 8 častí (tortová forma), a medzi dvoma mikroténmi rozvaľkať teplé cesto na tenúčko (ak cesto vychladlo alebo sa s ním ťažko pracuje - zohriať na 15sek. v mikrovlnke). Pláty postupne pečieme v rúre na 170°C - 4min. Necháme ich vychladnúť. Krém: karamelky rozpustíme zahrievaním s mliekom (asi 100ml) a do rozpustenej zmesi vlejeme zvyšné mlieko zmiešané s pudingami a múkou. Uvaríme hustú kašu, do ešte teplého pridáme 120g masla a zľahka premiešame, nevytvorí sa nám kožka. Uvareným krémom postupne plníme všetky pláty, posledný plát natrieme zvyšným krémom, posypeme mletými orechmi zmiešanými s podrvenými orezkami z cesta a pokvapkáme čokoládou. Dáme do chladu. Výsledná marlenka má hmotnosť 1750g. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkové pitéPOTREBNÉ PRÍSADY 400g polohrubej múky, 1PD, štipka soli, 60g cukru, 100g masla, 1vajce, 7jabĺk, škorica, 1PL van.pudingového prášku POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto zmiešame, rozdelíme na 2 časti (1:3). Väčšiu časť rozvaľkáme na plech, jablká nastrúhame a zmiešame so škoricou a puding.práškom. Jablkovú plnku rozložíme na cesto. Zvyšné cesto rozvaľkáme, radielkom pokrájame a poukladáme na cesto krížom-krážom. Pečieme na 180°C-20-25min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Vianočné 2011POTREBNÉ PRÍSADY pardubické perníčky vanilkové rožteky linecké zlepované košíčky parížske rožteky guličky detské guličky POSTUP PRÍPRAVY PARDUBICKÉ PERNÍČKY podľa Miruška B. (miruška) ID 1104, len som dala trochu menej cukru a polovičnú dávku xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx VANILKOVÉ ROŽTEKY 350g hladkej múky (biela+celozrnná špaldová), 1/2PDP, 200g masla, 30g práškového cukru, 1vanilk.cukor, 120g (mix mletých orechov s ovsenými vločkami 1:1), 25kvapiek stévie, 1vanilkový pudingový prášok, 1žĺtok, prípadne pár lyžíc bieleho jogurtu (smotanového). Z tejto dávky vyjde asi 1,5 plechu - 66ks. Pečieme pri teplote 180°C cca 10-12 minút. VIANOCE 2014 podľa receptu na plnené orechy Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 9.11.2012, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Nátierka z praženice podla čes. mmbPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY vajcia, nátierkový tvaroh, soľ, červená paprika, cibuľka, zelenina, syr, šunka... POSTUP PRÍPRAVY Z vajíčok spravíme praženicu, osolíme, za tepla do nej dáme mäkký tvaroh, pre farbu trochu červ.ml.papriky, a podľa chuti nakrájanú cibuľku, šunku, nastrúhaný syr, nakrájanú papriku... Originál recept, ktorým som sa inšpirovala: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=82380 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 24.10.2012, 22:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
"FANTASTICKÉ A RYCHLÉ ZAMOTANÉ KOLÁČKY" od Jitky z ceskeho mmbPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY TĚSTO: 250ml vlažného mléka, 1 celé vejce, 2dkg másla, 2 polévkové lžíce oleje, 1 polévková lžíce sádla, 2 polévkové lžíce rumu, 250g polohrubé mouky, 250g hladké mouky (může být i jen 500g polohrubé mouky), 100g cukru, 2 čajové lžičky sušeného droždí, citrónová kůra, 1 vanilkový cukr...asi 1cm silný plátek másla na následné potření rozváleného těsta, 1 vejce na potření PUDINK: 400ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinku, 1 vanilkový cukr NA OZDOBU: konzerva mandarinek, ale můžete použít i broskve, švestky...co kdo rád POSTUP PRÍPRAVY http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=39286 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
cukinove slimakyPOTREBNÉ PRÍSADY cukina, bryndza, maslo, korenie, tymian POSTUP PRÍPRAVY Recept je zo stranky: http://www.nasliptov.sk/rady-a-tipy/kulinarsky-sprievodca/Cukinove-slimaky?recept=27. Nakrajat cukinu pozdlzne na 3mm platky, potriet oliv.olejom a upiect v rure domakka. Bryndzu vymiesat s maslom, korenim a tymianom a natierkou nahrubo natriet platky cukin. Stocit a podavat ako jednohubky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 4.12.2012, 22:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Rybacie fašírkyPOTREBNÉ PRÍSADY filety z pangasia alebo ake mame doma, strúhaný syr, najemno nastrúhaná mrkva, vajíčko, ovsené vločky, korenie na ryby, cibuľka alebo pórik, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Filety na troške oleja opečieme na panvici do mäkka, prípadne v mikrovlnke uvaríme. Vareškou alebo vidličkou rozpučíme, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, nastrúhaný syr, vajíčko, korenie, pórik, petržlenovú vňať, zahustíme trochu vločkami. Formujeme fašírky, obalíme v strúhanke a vypražíme alebo upečieme v rúre. Podávame napr. so zemiakmi, rajčinovým šalátom a dresingom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 27.10.2012, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hruškovo-maková a hruškovo-tvarohová štrúdľaPOTREBNÉ PRÍSADY lístkové cesto/kysnuté cesto, hrušky, mak, tvaroh, cukor, vanilkový puding, hrozienka, vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Plnky: nastrúhame ošúpané hrušky (príp. aj jabĺčka), prisypeme mak, hrozienka, podľa chuti docukríme (ale našim sladučkým hruškám netreba) a zamiešame. Tvaroh zmiešame s polovicou van. pudingu, pridáme hrozienka a pridáme pár lyžíc cukru. \r\nCesto rozdelíme napoly, vyvaľkáme a natrieme plnkami makovo-hruškovou, a druhú tvarohovou a bohato posypeme zvyšnými čistými nastrúhanými hruškami. Zavinieme. Pri lístkovom ceste sa mi osvedčil spôsob "zavinutia", ktorý som odkukala niekde tu na MMB: vyvaľkané cesto opticky rozdelíme na 3 pozdĺžne pruhy, pričom plnku dávame iba do stredu. Vrchnú aj spodnú časť cesta nožíkom alebo radielkom akoby nakrájame šikmými ťahmi asi v 2cm hrúbke. Tieto pásiky cickacovito poprekladáme na vrchu a upečieme asi 20min 200st. Takto sa mi už nikdy nestane, že by sa v lístkovom ceste všetko pekne neprepieklo. Pred pečením samozrejme potrieme vajíčkom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rýchly cheescakePOTREBNÉ PRÍSADY 1bal kakaových bebe sušienok, 50g masla/tuk na pečenie, 2PL kyslej smotany, 250g tvarohu (najlepšie jemný, ale môže byť aj tučný hrudkový), asi 5PL kyslej smotany (podľa konzistencie), cukor podľa chuti a 2PL van. pudingu POSTUP PRÍPRAVY Sušienky roztlčieme valčekom, alebo hrnčekom, pridáme rozpustené maslo a kyslú smotanu a zmiešame na kompaktné husté cesto. Vystelieme ním nádobu vhodnú do mikrovlnky (janská misa, alebo silikónová forma). Tvaroh vymiešame so smotanou, pudingom a cukrom a nalejeme na cesto do formy. Dáme "upiecť" do mikrovlnky asi na 10 min. Pichneme špajdlu a keď sa nelepí, máme upečené. Hotovo! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláčik s ovocím a drobenkou (inšpir. podľa pammy)POTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček celozrnnej hl. múky, 1 hrnček detskej krupice, 1/2 hrnčeka cukru, 1/4 hrnčeka oleja, 1 hrnček acidofilneho mlieka, 1 vajce, 1/2 PDP, ovocie: slivky, čerešne, jablka, marhule, drobne ovocie... drobenka: maslo, cukor, múka POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny zmiešame na cesto, vylejeme na plech vystlany papierom na pečenie, poukladame ovocie, posypeme drobenkou a dame piecť do rúry na 200°C asi na 20 min. Kto chce môže si ho po upečení posypať cukrom. Je ozaj vynikajúci a hlavne veľmi rýchly. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 32 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |