. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 146 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

ORECHOVO-TVAROHOVE PITÉ



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 40 dkg hladkej múky, 20 dkg Hery, 6 dkg práškového cukru, 2 žĺtky, 1 kyslá smotana, 1 prášok do pečiva. I.PLNKA: 30 dkg mletých orechov, 10 dkg práškového cukru, troška mlieka, rum podľa chuti. II.PLNKA: 30 dkg tvarohu, 10 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vanilkový puding, sneh z dvoch bielkov.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady na cesto spolu zmiesime a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme stuhnúť do chladničky minimálne na 1/2 hodiny. Potom cesto rozdelíme na dva rovnaké diely. Prvý diel cesta vyvaľkáme a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rozotrieme prvú plnku: zomleté orechy zmiešame s cukrom a zabaríme horúcim mliekom, pridáme trocha rumu.
Na orechovú plnku natrieme druhú plnku: tvaroh dobre vymiešame s práškovým cukrom, vanilkou, pudingovým práškom a zľahka vmiešame tuhý sneh z dvoch bielkov.
Druhý diel cesta rovnomerne nastrúhame na tvarohovú plnku.
Pečieme v rúre vyhriatej na 190 C.

Koláč je veľmi chutný, objavila som ho na www.dama.cz

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (43) posledné: 19.2.2010, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Škvarkové placky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

350 ml mlieka, 1 vajce, 1 PL oleja, 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 1,5 kávovej lyžičky soli, 1/4 kávovej lyžičky mletého čierneho korenia, 1 kávová lyžička cukru, 42 g droždia alebo 2 lyžičky sušeného droždia, škvarky podľa chuti - ja som dala cca 20 Dkg. 1 vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme obe múky, pridáme lyžičku cukru, nalejeme vlažné mlieko a pridáme droždie. Počkáme kým kvások vykysne. Potom pridáme soľ, vajce, mleté čierne korenie, olej, mleté škvarky - môžu byť aj nahrubo nasekané a zvyšok mlieka. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme riadne vykysnúť - cca 1 hodinu.

Po vykysnutí vyvaľkáme na cca 1,5 cm hrubú placku a vykrajujeme kolieska väčším pohárom. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme ešte 15 minút pokysnúť, ostrým nožom narežeme mriežky, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 20.3.2010, 19:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jabĺčkovo slivkový koláč s kokosovou posýpkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

5 väčších jabĺk, 20 Dkg cukru, 4 vajcia, 20 Dkg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 135 ml oleja, 2 PL kakaa, 1 kávovú lyžičku škorice, 1 kg sliviek. Na posýpku: maslo, hrubá múka, kokos.

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká nahrubo nastrúhame, zmiešame s cukrom a vajíčkami, dobre vymiešame. Potom pridáme ostatné ingrediencie. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokladieme polovičkami sliviek a posypeme kokosovou posýpkou.

Pečieme na 180 stupňoch.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.7.2009, 13:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rýchlovka z lístkového cesta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 lístkové cesto, 250 ml šľahačkovej smotany, 500 ml kyslej smotany, 4 celé vajcia, vanilkový cukor, škoricový cukor, 20 Dkg práškového cukru, ľubovoľné ovocie (v mojom prípade to boli nektarinky, jahody, marhule), piškóty.

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Cesto dáme aj na boky plechu. Pokladieme piškótami (ja som dala kakaové). Ovocie nakrájame na kúsky a husto ním pokladieme cesto s piškótami.

Šľahačkovú smotanu dobre metličkou vymiešame s vajíčkami, pridáme cukor, kyslú smotanu a vanilínový a škoricový cukor. Túto zmes vylejeme na ovocie.

Pečieme krátko pri 180 °C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.6.2009, 7:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohové slimáčiky s lekvárom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Tento skvelý receptík som objavila na http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=167&t=358&sid=26ae3a03dcf900feb1cadf6b17151a0b. Slimáčiky sú ozaj chutné, tak sa snáď dotyčná pani nenahnevá, že sa s vami oň podelím. Suroviny: 250 g tvarohu, 250 g masla alebo Hery, 300 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva (alebo kypriaceho prášku do perníka - ja som dala ten), 1/2 vanilkového cukru, slivkový lekvár. Poleva: 1/4 litrový hrnček práškového cukru, 1 lyžička škorice, cca 1-2 dcl umu.

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo (Heru) zmiešame s múkou, do ktorej sme pridali prášok do pečiva (alebo kypriaci prášok do perníku, ako som urobila ja). Pridáme vanilkový cukor. Pani v pôvodnom recepte písala, že ak sa cesto lepí, tak sa nemá pridávať múka, lebo by slimáčiky neboli chutné. Ja som pridávať nemusela, s cestom sa mi pracovalo veľmi dobre. Vypracované cesto dáme do mikroténového sáčika a dáme do chladničky aspoň na pol hodiny, ale môže tam odpočívať aj celú noc. Cesto rozdelíme na dve časti, z každej vyvaľkáme obdĺžnik, ktorý rovnomerne natrieme slivkovým lekvárom. Mne sa lekvár zle natieral, tak som ho dala do kastrólika, pridala za dve lyžice vody a troška rumu a postavila na oheň. A miešala a miešala.
S takýmto lekvárikom už natieranie išlo super. Stočíme do dlhej rolády a ostrým nožom krájame kolieska silné cca 1 cm. Dáme na plech pokrytý papierom na pečenie troška ďalej od seba, lebo pri pečení zväčšia svoj objem. Dáme piecť do vyhriatej rúry a pečieme do svetloružova - ja som piekla na 180 °C.
Medzitým si pripravíme polevu, ktorou po upečení slimáčiky potierame.
Do hrnčeka dáme práškový cukor, rum, škoricu a dobre vymiešame. Poleva nemá byť ani príliš riedka, aby nestekala a ani príliš hustá, lebo by prekryla vzor na slimáčikoch. Akonáhle slimáčikov vytiahneme z rúry, ihneď touto polevou potierame, aby poleva rýchlo zatuhla. Musím povedať, že ja som ich zopár natrela a zopár nie a boli dobré aj tak. Tvorkyňa receptu písala, že najlepšie sú čerstvé, ale že chutia aj vychladené. No u nás sa zjedli hneď, takže to druhé nemám vyskúšané.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 26.6.2009, 20:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jogurtová bublaninka s čerešňami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Ak už tu takýto receptík je, vopred sa ospravedlňujem.... 500 g bieleho jogurtu, 1 kelímok (od použitého jogurtu) polohrubej múky, 1/2 kelímku práškového cukru, 1 vajce, 1 lyžica oleja, 1 lyžica sladkej smotany, 1/2 balíčka prášku do pečiva. 500 g čerešní. Na drobenku: maslo, práškový cukor, polohrubá múka, škoricový cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny vymiešame na hladkú hmotu, ktorú rovnomerne rozotrieme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Poukladáme odkôstkované čerešne a celý povrch posypeme drobenkou. Dáme piecť do mierne vyhriatej rúry na 180 °C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 2.6.2009, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

"Košiláčci" a Tvarohovo - lekvárové koláče


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Piekla som podľa receptíkov, ktoré som našla na internete a musím povedať, že určite nie posledný krát. http://ivanyazdenka.blog.cz/0804/kosilacci, http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=21215&user=31519.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Lupáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept mám od svojej kolegyne Ľubky a v našej rodine je veľmi obľúbený. 0,5 kg hladkej múky, 8 kávových lyžičiek kryštálového cukru, 2,5 dcl mlieka, 1 dcl oleja, štipka soli, 5 Dkg kvasníc, 1 vajce na potieranie, mak na posypanie, lekvár na plnenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy nasypeme múku, pridáme teplé mlieko, rozdrobené kvasnice (nerobíme klasický kvások) a všetky ostatné suroviny. Dobre vypracujeme a dáme na cca 1 hod. vykysnúť. Potom vyvaľkáme, naplníme lekvárom a tvarujeme buď rožky, alebo môžu byť aj buchty. Povrch natrieme vajíčkom a posypeme celým makom.
Pečieme na 180 °C.

Toto cesto je výborné aj na závin.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 15.10.2009, 13:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hrnčekový tvarohovo rebarborový koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento nenáročný koláčik mám od mojej mamky. Jeho výhodou je, že je nenáročný na prípravu a ostáva dlho vláčny. Môžeme ho upiecť len s bielym a kakaovým cestom - po upečení po sypeme práškovým cukrom, alebo môžeme pridať ovocie, alebo ovocie a tvaroh, ako som to urobila ja. 2 kyslé smotany, 1/2 l hrnček práškového cukru (dávam menej), 1/2 l hrnček polohrubej múky, 1 dcl oleja, 1 vajce, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny, 1 Zlatý klas, 1 lyžica kakaa, troška prášku do pečiva, 1 tvaroh, trocha práškového cukru, 1 vajce, 1 kávová lyžička Solamylu Rebarbora

POSTUP PRÍPRAVY

Smotanu dobre vymiešame s práškovým cukrom, pridáme múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, vajce, olej.
Zmes rozdelíme na dve polovice.
Do jednej pridáme Zlatý klas a do druhej kakao.

Plech vystelieme papierom na pečenie, nalejeme najskôr cesto so Zlatým klasom a na to cik cak nalejeme kakaové cesto.
Rebarboru ošúpeme, nakrájame a husto ňou po sypeme celý koláčik.

Tvaroh vymiešame s cukrom, vajcom a Solamylom. Zoberieme lyžicu a robíme kôpky na rebarboru.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (39) posledné: 30.6.2018, 9:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohové koláčiky s rebarborou



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept na cesto som už dávnejšie objavila niekde na internete, bohužiaľ som si nepoznačila od koho ten receptík je. Dúfam, že sa dotyčná pani nenahnevá... Mierne som ho upravila. 400 g múky hladkej, 100 g múky polohrubej, 100 g kryštálového cukru, 2 Dcl mlieka, troška rumu, 40 g droždia, trocha citrónovej kôry, 2 vajcia, štipka soli, 2 Dkg masla, 2 lyžice oleja, kávová lyžička sadla. Na náplň: 1 tvaroh, 10 Dkg práškového cukru, malú lyžičku Solamylu, 1 vanilkový cukor, 1 vajce. Rebarbora

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracujeme klasické kysnuté cesto, ktoré necháme asi 1,5 hodiny kysnúť.
Potom vyvaľkáme, rozkrájame na štvorce, ktoré zabalíme do buchtičiek. Pohárom namočeným v múke urobíme jamky, ktoré naplníme tvarohovou náplňou - tvaroh vymiešame so žĺtkom, cukrom, vanilkou, solamylom a pridáme tuhý sneh z bielka. Na náplň naukladáme rebarbou. Okraje koláčou potrieme rozšľahaným vajíčkom. Po upečení pocukrujeme.

Tá pani písala, že zásluhou 3 druhov tuku netvrdnú a sú vláčne. Môžem to len potvrdiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (11) posledné: 19.6.2009, 20:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 146 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu