končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 333 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,34 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Švédske guľky s brusnicamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg mletého bravčového masa, 2 vajcia, strúhanka z 1 a pol vyschnutého rožka, 1 lyžička soli, 1/4 lyžičky ml.čierneho korenia, 1 lyžička ml. červenej papriky,olej na vyprážanie\r\nNa omáčku:\r\n1 liter vody, 2 kocky hov. bujónu, 4 lyžice masla, 4 lyžice hl.múky,ml.paprika,štipka ml.čierneho korenia, 1 lyžica worchest. omáčky\r\nsušené brusnice POSTUP PRÍPRAVY Maso dvakrát zomelieme, osolíme,okoreníme,pridáme strúhanku a vajcia a poriadne rukami premiesime.Lepí sa to, ale oplatí sa nešetriť časom. Z masy formujeme guličky, vyjde ich pomerne veľa, ja som robila asi 4 cm a vyrobila som 45 kusov. Nabudúce urobím určite menšie. Aby sa hmota nelepila, guličky formujeme vlhkými rukami. Do panvice dáme olej do takej výšky,aby sa guličky namočili asi do polovice a pomaly vyprážame a obraciame,aby sa opiekli rovnomerne. Zatiaľ si pripravíme omáčku: z masla a múky urobíme zápražku,pridáme korenie a papriku, posmažené zalejeme uvareným vychladnutým bujónom a pridáme worch. omáčku. Ja dávam aj čajovú lyžičku sladkej sójovej omáčky,ale tú nemá každý v obľube. Necháme zovrieť. Medzitým by mali byť guličky opečené, vyberieme ich na papierový obrúsok,necháme odkvapkať prebytočný olej a šup s nimi do vriacej omáčky. Povaríme cca 20 minút. V menšom hrnci rozvaríme asi 100 g sušených brusníc v čistej vode, pokým nenadobudnú konzistenciu hustejšieho džemu. Schválne nepoužívam hotový džem, toto je bez cukru a čistej chuti.Ako prílohu dám smažené hranolky. Je to fakt super a kto jedol toto jedlo v IKEI, nebude sklamaný, Kto má rád jemnejšie omáčky,môže pridať do omáčky trocha smotany.Ja ju nemusím. Tak skúšajte a dobrú chuť! Pozor-guličky nie sô úplne makké,kto má rád rozpadavejšie varianty,nech dá do receptu iba jedno vajce. /Poradila moja mama,ale tá už nemá vlastné zúbky/.:-( OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 29.9.2013, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
domáce cesto na lasagnePOTREBNÉ PRÍSADY 350 g hl múky, 4 vajcia, 1 dl oleja, soľ, voda podľa potreby POSTUP PRÍPRAVY Receptov na lasagne je tu dosť, ale ja sa chcem s vami podeliť o domáce cesto, ktoré používam ja. Je super - vyskúšajte. Z uvedených prísad vypracujeme cesto a necháme 30 minút odležať v chlade. Rozvaľkáme a pokrájame na štvorce (obdlžniky) podľa formy v ktorej väčšinou pripravujete lasagne. Varíme v osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, necháme odkvapkať a ešte teplé rozložíme na utierku, aby vychladli. A to je všetko. Takto pripravené, vychladené lasagne si porozdeľujem do sáčkov a nechám v mrazničke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Martina K. (tinak.) ID 86929 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 18.9.2016, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zemiakové gule plnené udeným masom ♥POTREBNÉ PRÍSADY * 2,9 kg * zemiaky * 650 g * múka * 80 g * vajcia * 500 g * mäso údené * 175 g * olej * 200 g * cibuľa * 175 g * krupica * 35 g * soľ....= Na 10 porcií POSTUP PRÍPRAVY V šupke uvarené a ošúpané zemiaky zomelieme, pridáme soľ, vajcia, múku, krupicu a vypracujeme tvrdšie cesto. Rozdelíme ho na rovnaké kúsky, tie naplníme na kocky pokrájaným údeným mäsom a vkladáme do vriacej osolenej vody. Varíme 15 minút.Uvarené knedle vyberieme, na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorou knedle polejeme. Podávame s dusenou kyslou kapustou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Stefania O. (Stefani) ID 37941 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 21.11.2011, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zapekané mleté mäso so zemiakmiPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, mleté mäso, paradajky, konzerva krájaných paradajok, zelená cibuľka, 2 dcl mlieka, 2 vajíčka, syr, soľ, mčk, drvená rasca, bazalka, kečup, olej, korenie na americké zemiaky, cibuľa, cesnak POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky nakrájame na kolieska a dáme do oleja zmiešaného s rascou a korením na americké zemiaky, aby prešli chuťou.Mleté mäso popražíme na cibuľke. Pridáme cesnak, osolíme, okoreníme. Potom pridáme konzervu krájaných paradajok, kečup a bazalku. Každému podľa vlastnej chuti.Keď je mäsko hotové, ukladáme na plech. Zemiačiky, mäsko, krájané paradajky a zelenú cibuľku. Vrch posypeme strúhaným syrom a prelejeme vajíčkom rozšľahaným v mlieku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov) Anna H. (Anikka79) ID 61001 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 11.6.2013, 17:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Nemko - vietnamské rolkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg bravčové chudé mäso (stehno), 1hrsť huby (judášove ucho), ryžové oplátky, mrkva, kaleráb, ryžové rezance - niťovky, 2 vajcia, 1 zarovnaná PL vegety, soľ a MČK, 1malá cibula, 1pivo al. voda, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Mäso si pomelieme. Mrkvu a kaleráb pokrájame na rezance. Huby dáme na 1 hod namočiť do studenej vody, potom na 5 min do horucej vody a nakrájame na tenké pásiky. Ryžové rezance tiež na 5min namočíme do horúcej vody, ale sledujeme aby nezmekli. Všetky suroviny rukami premiešame. Oplátku namočíme do piva (vody) kým nezmäkne a plníme mäsom. Ked chceme viac zeleninové tak dáme menej mäsa a viac zeleniny.. Z tohto množstva vyjde cca 25 kusov ... Vysmážame 5min na horúcom oleji. Podávane s ryžou, a zeleninou... Dobrú chuť... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Kinga Diana T. (kinguskqa) ID 148506 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 17.8.2011, 12:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Bochnik aj z mleteho maskaPOTREBNÉ PRÍSADY mlete maso 250g * 1 vajce * 1 vacsia cuketa * 5 stredne velkych sampinonov * sol, peps, vegeta,cervena paprika, majoranka,3 strucky cesnaku, grilovacie korenie,talianske korenie,olej* mensia cibulka *1 mozzarella syr * 1 vacsia rajcina * 2 platky syra* struhanka na upevnenie bochnika POSTUP PRÍPRAVY vid foto OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 16.11.2010, 11:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
mäsovy nakyp podla Adriana B. (Aďka27) ID 32431POTREBNÉ PRÍSADY *** POSTUP PRÍPRAVY Ja som ten nakyp len naplnila sunkou, tvrdym syrom a vajickom. Je vynikajuci!!!! Odporucam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Ivana Č. (likerik) ID 39884 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Grécke - pastitsio mleté mäso s hrubými makarónmiPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hrubé dlhé makaróny, 2 vajcia, olivový olej, na mäsovú zmes: 700g teľacie mäso, 1 cibuľa, 500g balenie rajčinovej šťavy alebo 5 rajčín vymixovaných, soľ, čierne korenie, 2lyžice cukru, 2 lyžičky škorice a 2 klinčeky, 2 bobkové listy, na bešamel: 1L mlieka, 8 polievk.lyžíc hladkej múky,3 polievk.lyžice masla, soľ, korenie,trochu muškátového oriešku, 2 vajcia,200g slaný tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY 1, makaróny si uvaríme v osolenej vode, scedíme, zmiešame s 2 vyšprudlovanými vajíčkami a dáme na vyolejovaný vyšší plech s rozmerom 30x40 a posypeme strúhaným slaným syrom 50g 2, v hrnci si osmahneme pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, osmahneme, zalejeme rajčinovou šťavou, osolíme, pridáme korenie, cukor, škoricu, klinčeky a bobkové listy a na miernom plameni varíme 40 minút, hotové odstavíme a vyberieme klinčeky a bob.list , vlejeme mäsovú zmes na makaróny 3, pripravíme si bešamel: v hrnci si rozpustíme maslo, pridáme hladkú múku, rýchlo miešame, stíšime oheň na minimum a za stáleho miešania pridávame mlieko, miešame,aby sa nám neurobili hrudky a varíme do zhustnutia, ochutíme soľou, korením a trochou muškátového korenia, po zhustnutí hrniec Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Jana M. (kardula) ID 98254 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (28) posledné: 6.4.2012, 15:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
PLNENA PAPRIKA TROCHA INAC*****POTREBNÉ PRÍSADY oranžové papriky,paradajky,kečup,mleté mäso,syr,cesnak,vegeta,olej POSTUP PRÍPRAVY Paprikám zrežeme vršky,vyčistíme od jadierok,zrezané vršky si necháme.Mäso zomelieme,syr nastrúhame,pridáme korenie,vegetu a cesnak.Premiešame a naplníme papriky.Prikryjeme a dáme na pekáč,do ktorého sme dali trocha oleja.Podlejeme trochou vody,zakryjeme a dusíme v rúre asi 20 minút.Medzitým nakrájame paradajky,vložíme ich pomedzi papriky,pridáme tiež pár lyžíc kečupu a dusíme ešte niekoľko minút.Odkryjeme a necháme trocha zapiecť. Ja som pridala ešte uvarený cícer a dochutila feferonkami v soli. Podávame so zemiakovou kašou. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 5.12.2010, 15:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
PLNENÉ KELOVÉ LISTYPOTREBNÉ PRÍSADY kelové listy /dľa potreby i ružičkový kel/, soľ, mleté mäso/polotovar z marketu asi 500g/, ryža vo varných sáčkoch /asi 1 sáčok/, hubový bujon, fašírkové korenie, cesnak /asi 3 strúčiky/, múka, vajce, strúhanka. POSTUP PRÍPRAVY Kelové listy umyjeme a prevaríme v osolenej vode. Vyberieme a necháme vychladnúť. Tie najväčšie a najpeknejšie odložíme na plnenie a ostatné použijeme do plnky /keď nemám dosť listov, zvyknem uvariť ružičkový kel spolu s listami/. Mleté mäso zmiešame s ryžou, ktrorú sme vopred uvarili vo vode s hubovým bujonom, mierne osolíme, dochutíme fašírkovým korením. Pridáme roztlačený cesnak, časť uvarených kelových listov /alebo uvarený ružičkový kel/, ktoré sme nadrobno nakrájali. Vymiešame masu, ktorou plníme listy. Najskôr si z plnky vyformujem valček, ktorý zabalím do listu a potom celý naplnený list obalím v trojobale. Smažíme na oleji. Robievam ich veľa do zásoby, takže potom ich skladujem neobalené v trjobale v marzníku. Dľa potreby vyberiem, obalím a vysmažím Zvyknem k tomu urobiť na kocky uvarené zemiačky poliaté roztopeným maslom....no fakt mňamka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lenka Š. (lienok1) ID 98707 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.5.2011, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 333 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,34 ďalšie >> |