končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 333 (zobrazuje sa 321-330) | << predošlé 1,.,28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
BUREKPOTREBNÉ PRÍSADY 250g mleté hovädzie mäso, 250g mleté bravčové mäso, 2-3ks cibule, 2ks vajec, 500g hladká múka, olej, 1 lyžička octu, soľ, peper POSTUP PRÍPRAVY Z múky, oleja, soli a vody vypracujeme stredne tuhé cesto, ktoré rozdelíme na 5 častí. Jednotlivé časti rozvaľkáme na tenké obdĺžnikové pláty a necháme ich chvíľu postáť. Z mletého mäsa, nadrobo pokrájanej cibule, vajec, soli a pepru si pripravíme zmes a rozdelíme ju na 5 častí. Na každý plát mäsa dáme zmes a po dlhšej strane zavinieme, tak akoby sme robili palacinky. Jednotlivé záviny poukladáme tesne vedľa seba na vymazaný plech a pečieme asi 1 hod. Počas pečenia občas testo prepichneme vidličkou. Na konci burek ešte potrieme olejom. Fotodokumentácia niekedy nabudúce :))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Iveta B. (rabiva) ID 556 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 18.12.2012, 23:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Milánske špagetyPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: 400 g špagiet, 200 g bravčového mäsa, 150 g cibule, 100 g tvrdého syra, 1/4 mäsový bujón, 1 malý rajčiakový pretlak, mleté čierne korenie, olej a soľ POSTUP PRÍPRAVY Postup: Špagety uvaríme podľa návodu. Na oleji opražíme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso pokrájané na kocky, orestujeme a pridáme mäsový bujón, rajčiakový pretlak a povaríme. Špagety premiešame s pripravenou mäsovou omáčkou, osolíme, okoreníme, posypeme postrúhaným syrom a podávame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | monika hubova (wakwomen) ID 3069 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 22.5.2010, 16:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
LASAGNE od Lindy (ID 703)POTREBNÉ PRÍSADY presne ten istý postup ako píše Linda, len som neoodolala tej fotke :o) **************************************************************************** lasagne (do zapekacej misky s rozmermi 27*18, IKEA - MIXTUR) 9 plátkov, 250gr mletého mäsa, lúpané paradajky v konzerve, za hrsť mrazeného hrášku, cibuľa, cesnak, olej, čierne korenie, soľ, sladká červená paprika, plátky syra - 4-6 ks (prípadne 200gr strúhaného syra), 100g masla, 2PL lyžice hladkej múky, 200ml mlieka POSTUP PRÍPRAVY Lasagne som si (pre istotu...) predvarila vo vriacej vode (cca 7min.)... Na oleji opražíme do zlatista cibuľku, pridáme mleté mäso, opečieme do "biela", pridáme soľ, korenie, ml. červenú papriku, podlejeme a varíme. Keď sa voda odparí a mäsko je mäkké, pridáme mrazený hrášok a rozmixované lúpané paradajky. Varíme ešte asi 5min, kým nevznikne chutná masa :o) Maslo roztopíme, pridáme múku a pomaličky zalejeme mliekom. Urobíme bešamelovú omáčku. Plátky lasagne poukladáme do zapekacej misky, potom vrstvíme mäsovú zmes, bešamel, plátky syra, opäť ďalšia vrstva, ukončíme to plátkami cestovín a opäť zalejeme bešamelom. Necháme piecť 20-30min, pri 200stup. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Iveta B. (rabiva) ID 556 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 21.6.2007, 12:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zapečené mleté mäso so zeleninouPOTREBNÉ PRÍSADY mleté mäso * 2-3 vajcia * soľ * MČK * majoránka * 1 starší rohlík alebo žemľa * mrazená zelenina * 1-2 dcl šľahačkovej smotany * 1 väčšia cibuľa * mletá červená paprika * cesnak * PRÍLOHA: dusená kapusta * varené zemiaky POSTUP PRÍPRAVY Dopredu si uvarte v slanej vode jedno balenie mrazenej zeleniny, a ďalší postup o schodíček nižšie: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 8.4.2010, 21:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Jednoduchá skladaná koložvárska kapustaPOTREBNÉ PRÍSADY 0,7l kyslej kapusty * 1 hrnček ryže * 350g mletého mäska * kukurička pre chuť *koreniny - mletá paprika, rasca, soľ, mleté korenie *kyslá smotana *olej a tuk na vymastenie formy * cibuľa POSTUP PRÍPRAVY Už dávno som túžila po koložvárskej kapuste, ako zo školskej jedálne. Prosila som moju mamku o recept na ňu. Dala mi do ruky veľkú, ťažkú knihu....Receptúry teplých pokrmov v reštauračnom stravovaní. A bolo to tu....Podarila sa presne ako v jedálni. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 385 návštěvníkov) Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (183) posledné: 3.3.2015, 11:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mäsové guľky plnené sušenými slivkamiPOTREBNÉ PRÍSADY cca 400-500g mletého mäska(bravčové,hovädzie),1 vajíčko,sušené slivky,corn flakes,soľ,MČK,mletá rasca,sušený cesnak(môže byť čerstvý),mletá červená paprika POSTUP PRÍPRAVY Táto papanica je úžasná(aspoň pre mňa).Ak niekto má rád sušené slivky,tak tomu to bude chutiť.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Plnené baklažányPOTREBNÉ PRÍSADY 2 baklažány, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 350g mletého mäsa, 2 paradajky, 50g varenej ryže soľ, čierne korenie, oregano, olivový olej, 2 PL lyžice masla, 1 PL hladkej múky, 200ml vody, 80g paradajkového pretlaku, 2 lyžičky kryštálového cukru, POSTUP PRÍPRAVY Umyté baklažány zbavíme stopky a po dĺžke prekrojíme tak, aby sme získali 2 rovnaké časti. Vnútro vydlabeme lyžičkou, posolíme (vytrieme soľou) a necháme odstáť 1 hodinu. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nadrobno posekanú cibuľu a na plátky pokrájaný cesnak. Pridáme mleté mäso, sprudka osmahneme do biela, úplne ho rozmrvíme, aby sa prepiekol každý kúsok. Posolíme, okoreníme čiernym korením, pridáme oregano, podlejeme teplou vodou, pridáme ryžu (ktorú si môžeme aj vopred uvariť) a pridáme tiež nadrobno nasekané paradajky, ktoré sme zbavili šupky. Necháme spolu dusiť do mäkka, môžme podlievať vodou, ale tú necháme pred koncom odpariť, zmes nemá byť "vodnatá"... Baklažány umyjeme a plníme trocha vychladnutou mäsovou zmesou. Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry, minimálne na 30min pri 200stup. Maslo roztopíme a pridáme múku, urobíme svetlú zápražku, pomaly prilievame vodu, miešame, aby nevznikli hrudky. Pridáme paradajkový pretlak a spolu povaríme. Zjemníme cukrom. Zapečené mäso s baklažánmi prelejeme paradajkovou omáčkou a ešte spolu necháme zapiecť tak 10-15 min... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Iveta B. (rabiva) ID 556 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.5.2007, 21:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zemiaková bomba po balkánskyPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg zemiakov *2vajíčka * soľ *troška muškátu *200g polohrubej múky PLNKA: *1balík mrazenej balkánskej zeleniny (kľudne aj inej) *200g mletého mäska * 2 lyžice strúhanky *1 žľtok *soľ, mletá paprika, tabasco *2 červené papriky *200g tvrdého syra *5vajec *kyslá smotana *sójová omáčka *60g masla alebo tuku *4 polievkové lyžice sladkej smotany POSTUP PRÍPRAVY Tento zaujímavý receptík som našla v Kuchyni plnej fantázie. Je to kniha, ktorú som dostala od mojej mamky, aby som sa naučila variť aj exotickejšie jedlá. Budem skúšať rôzne receptíky a prinášať ich Vám tu na MMB. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 13.5.2007, 21:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mleté gulky so syromPOTREBNÉ PRÍSADY 500 gr mleteho chudeho maska /bravcove, kuracie, hovadzie-no podla chuti/, 30 dkg ementalu nakrajaneho na kocky, 2 vajicka /do hmoty/ a 2 vajicka na obalenie, 3 lyzice struhanky /alebo 1 rohlik/, struhanku na obalenie, sol, nejake korenie podla chuti /majoran, cierne ml.korenie, sladka paprika/. POSTUP PRÍPRAVY Vsetky ingrediencie zmiesame v miske /okrem syra/, z hmoty vytvarujeme v mokrej ruke taku placku a do nej vlozite kocku ementalu a vytvarujete gulku. Takto vytvarovane a naplnene gulky obalite v struhanke a potom vo vajicku a na oleji vyprazate do zlatista. Pri obracani nepouzivajte vidlicku a nenapichujte gulky, vytiekol by Vam syr...:). Je to vyborne so zemiakovou kasou alebo varenymi zemiakmi. U nasho maleho je to velmi oblubene, v kazdej gulke je prekvapenie /roztopeny syr/. Prajeme Vam dobru chut a vela zabavy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana O. (zuzanaor) ID 6619 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Kolosvarska kapusta.POTREBNÉ PRÍSADY 1kg ml.br.maso,0,5kg kyslej kapusty,stvrt kila ryze,klobasku,slaninu,olej,cesnak,cibula,sol,korenie, POSTUP PRÍPRAVY Ml.maso si orestujeme na oleji z cibulou a cesnakom,osolime a okorenime .Ryzu si uvarime.Kyslu kapustu podusime kratko.Slaninku a klobasku poprazime.Do janskej misy dame vrstvu kapusty,ml.masa,ryze a oprazenej slaniny s klobaskou.Zakryjeme ostatkom kapusty.Dame zapiect minimalne na 45min do rury. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Alexandra R. (obina) ID 2735 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 13.3.2008, 9:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 333 (zobrazuje sa 321-330) | << predošlé 1,.,28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ďalšie >> |