končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 333 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,34 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Šťavnatá sekaná plnená hlávkovou kapustouPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g mletého mäsa, 1 malá hlávka bielej kapusty, olej/masť, 1 cibuľa, 2 vajíčka, mleté čierne korenie, drvená rasca, soľ, majoránka, 100 g údeného syra, sušený/prelisovaný cesnak, sušené pšeničné ovsené otruby alebo iná drobná obilnina na zahustenie (nemusí byť), strúhanka na zahustenie POSTUP PRÍPRAVY Kapustu očistíme a pokrájame na drobno. V rajnici ju opražíme na cibuli spenenej na oleji, pridáme trocha drvenej rasce a mleté korenie. Môžeme podliať troškou vody, aby sa kapusta udusila. Nemusí do mäkka, skôr len do chrumkava. Mleté mäso dáme do misy, tiež osolíme, okoreníme, pridáme vajíčka, nastrúhaný syr, cesnak a zamiešame. pridáme pripravenú kapustu (bez vody, ak nejaká v hrnci zostala), a toľko otrúb a/alebo strúhanky, aby sa masa spojila (možno 2 - 3 hrste). Masa nemusí byť hustá, stuhne vo forme/pekáči. Formu na biskupský chlebík/väčší srnčí chrbát/menší pekáč môžeme vystlieť alobalom. Dobre potrieme olejom/masťou a navrstvíme masu. Dáme piecť na 180 C asi hodinu alebo až kým povrch nezhnedne. Asi v polovici pečenia som ešte na vrch lyžicou naliala trochu oleja. Naozaj výborná varianta sekanej. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Lihapullat - fínske mäsové guličkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g mletého mäsa (uplne jemného - ja kupované ešte mixujem tyčovým mixérom), 1 menšia cibuľa jemne nakrájaná, 1 celé vajíčko cca 2 dl šlahačkovej smotany, 1-2 dl strúhanky (z rohlíkov lepšie) - množstvo prisýpam kým sa hmota dobre formuje, ale nech je jemná, ochucovadlá podľa chuti (vegeta, soľ, č.korenie, trošku mletej rasce, málinko sójovej omáčky, cesnak,....podľa každého chuti) POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady zmiešame, strúhanku pridávam poslednú po lyžiciach. Misu alebo pekáč polejem roztopeným maslom a ukladám maličké guľky o priemere asi 1,5 cm (vyšli na 3 misky). Pečieme v predhriatej rúre na 230 stupňoch asi 30 minút (neni treba zakrývať!), skoro pred dopečením zvyknem trošku potriasť, ale ani nie je treba lebo aj vrch sa opečie. Vyskúšala som jednu porciu piecť na papieri na pečenie a chutilo to rovnako, naše mleté mäso je dosť tučné, takže to pustilo aj dosť masti. Môj priateľ je dosť kritický na jedlá, ale táto verzia mu konečne chutila. Mali sme to so zemiakovou kašou a hnedou omáčkou (polotovar z Ikei). Musím pridať ešte, že moje deti mäso moc nemusia, ale toto im chutilo! :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Henrieta C. (henina) ID 87360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 21.12.2010, 23:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Karfiol v mletom mäsePOTREBNÉ PRÍSADY 1 karfiol, 800g mletého mäsa, 3 vajcia, 1 rožok, 250ml mlieka, soľ, mleté čierne korenie, oregáno, 100g postrúhaného syra POSTUP PRÍPRAVY Očistený karfiol varíme v slanej vode cca 5 minút. potom ružičky necháme ochladnúť. mleté mäso zmiešame s jedným vajcom, rozmočeným rožkom, preidáme soľ, korenie, a spolu dobre spracujeme. zo zmesi postupne robíme malé placky, na každú dáme kúsok karfiolu, zabalíme ho a uložíme do pekáča. pekáč dáme do vyhriatej rúry, asi po 20 minútach ho vyberieme a zalejeme so zmesou mlieka, v ktorom sme rozhabarkovali 2 vajcia, štipku oregana a soli. na 10 minút vložíme do rúry, potom vrch posypeme syrom a dopečieme. vhodnou prípohou je zemiaková kaša a zeleninivý šalát. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Alžbeta D. (darma72) ID 148846 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Sugo BolognesePOTREBNÉ PRÍSADY 80 g cibula, 80 g mrkva,80 g zeler,600 g mleteho masa,1/2 kg olupanych paradajok/je mozne aj kupit v doze/, 100 ml cerveneho vina,4 PL olivoveho oleja,1 CL oregana,2 ks bobkoveho listu,1 PL tymianu,2 struciky cesnaku-pretlaceneho,1 konzerva paradajkoveho pretlaku/dala som vsak viac/,sol,korenie POSTUP PRÍPRAVY Cibulu,mrkvu a zeler nakrajat n kocky alebo nastruhat,podusit na oliv.oleji,pridat mlete maso a zase podusit,zaliat cervenym vinom,pridat paradajky,paradajkovy pretlak,nasledne dat koreniny,cesnak,bylinky. Ca.1 hodinu pomaly za obcasneho miesania povarit.Nakoniec pridat este paradajkovy pretlak podla potreby ,pripadne okorenit,osolit....posypat parmezanom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 24.8.2010, 11:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zaapekané plnené šampióny mäsovou plnkou v paradajkovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY cca 200 g mleté mäso, 4 PL uvarenej ryže, 3P L kkečupu, soľ, mčk, 1 ci buľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 zelená paprika, 7 až 10 ks šampiónov, 2 dcl vody, 3 PL zelený hrášok....paradajková omáčka u mňa v receptoch http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=28886&user=..alebo akú má každý rád...syr eidam na posypanie podľa vlastnej vôle a chuti...:o)) POSTUP PRÍPRAVY ....chutná špecialitka...alebo zaujímava alternatíva plnenej papriky :o))))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 22.8.2010, 20:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
FASIRKY*****POTREBNÉ PRÍSADY vo foto POSTUP PRÍPRAVY vo foto OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 10.11.2010, 19:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Chilli con carnePOTREBNÉ PRÍSADY 1 pl oleja,1 velka nasekana cibula,1 paprika,3 stručky cesnaku,chilli papričky podla chuti,1 čl ml.červenej papriky,1 čl ml.rasce,500 g ml.hovädzieho mäsa,1 hov.bujon,400 g krajanych paradajok v konzerve,čerstva majoranka,štipka cukru,kocočka kvalitnej 70 % čokolady,2 pl kečupu,400 g červenych fazulí v naleve,kysla smotana POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 16.4.2011, 14:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Masové guľky....POTREBNÉ PRÍSADY Najskor som hladala recept tu a aj inde na masove gulky ale nakoniec som si ich spravila aj tak podla seba, takze gulky- hovadzie mlete maso a aj bravcove mlete maso, vajicko, majoranka, bazalka, cierne korenie, bylinkova sol, vegeta, cesnek, starsie pecivo namocene v trocha vody............. cestovina, mocarela....... omacka- olivovy olej, hl. muka, paradajkovy pretla, sol, cukor, mlete korenie, bobkovy list POSTUP PRÍPRAVY na gulky som vsetko vymiesala a spravila male gulky a oprazila zo vsetkych stran, medzitym som si pripravila omacku tak ze si dame olej muku, poprazime zalejeme vodou a dame pretlak, bobkovy list, cukor, sol, korenie a nechame prevriet, ked gulky su oprazene dame na pekac a zalejeme omackou, dame piect, pred dopecenim dame na gulky mocarelu a este par minut pecieme.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Veronika G. (veronika45) ID 20591 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 9.8.2010, 21:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Paradajky s mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g mletého mäsa, 1 cibuľa, 4 mäsité veľké paradajky, 2 strúčiky cesnaku, 2 paradajkový pretlak(používam pretlaky balené v papierovej krabici 200gValfrutta), 200g balkánskeho syra, oregano, mčk, soľ, vegeta, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Ako prvé som paradajky zbavila kože*Na olivovom oleji osmahneme na drobno pokrájanú cibuľu, neskôr pridáme na drobno pokrájaný cesnak a následne mleté mäso*Osolíme (nie veľa), okoreníme, pridáme vegetu a oregano*Keď je mäsko hotové, pridáme rozmrvený syr a paradajkový pretlak*Po chvíli odstavíme z ohňa*Z paradajok odkrojíme vrchnú časť, opatrne vydlabeme vnútrajšok a naplníme zmesou*Do jenskej misy pridáme olivový olej, naplnené paradajky, ako aj zvyšok zmesi*Obsah misy polejeme ďalším paradajkovým pretlakom a použijeme aj vnútrajšok paradajok zbavený šťavy*Dáme zapiecť na 170 stupňov cca na 20 minút. *Podávame s pečivom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 7.8.2010, 10:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mleté mäso na šťavePOTREBNÉ PRÍSADY 1kg mäsa (použila som stehno bravčové),cibuľa,olej,korenie podľa chuti ja som použila(soľ,vegeta,muškat. oriešok,mexické korenie,červená paprika,,oregano, bazalka a 1/4 bujónu silného), strúhané zemiaky na zahustenie ak treba aj múku. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept bola iba improvizácia,spomienka na staré školské časy. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Lívia B. (Livča) ID 52332 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 18.8.2010, 22:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 333 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,34 ďalšie >> |