. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MLETÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 333 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,34 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Spomienka na leto v Grecku :))) "Bifteky" so syrom Feta



POTREBNÉ PRÍSADY

mlete mäso , sol , korenie, trosku vegety ( ja ju jednoducho milujem,),paprika, syr Feta, popripane aj cukina

POSTUP PRÍPRAVY

Mläte mäso okorenime,opaprikujeme, osolime , povegetime :))) POZOR na sol a vegetu..nie vela...lebo samotna feta je slana ,)

Fetu si nakrajame na male kocky a ked pridavame cukinu , tak aj tuto na male kocecky,)

Mozno pouzit roznu zapekaciu formu...aj formu na "srnci" chrbat . Formu si vystelieme papierom na pecenie.

Mäsovu zmes si rozdelime na dve rovnake casti. Prvou castou vystelieme spodok formy . Na vystelenu zmes dame nakrajanu Fetu a prikryjeme druhou castou mäsovej zmesi :)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Mirka R. (Caya) ID 86310 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 21.10.2010, 14:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Masovo-zemiakový pekáčik



POTREBNÉ PRÍSADY

mleté maso-bravčové alebo bravčové +hovadzie*3 menšie mrkvy alebo jedna vačšia*korenie na mleté maso*soľ*mčk*1 celozrná bageta*1 vajíčko*mlieko*zemiaky*3 strúčiky cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Nie je to pravé čevebčiči,ale vzhľadom to pripomína a chuťovo je to vynikajúce.Ja som myslela,že bude aj dnes naobed no moja drahá polovička zblajzla celý pekáčik :)).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 117 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (70) posledné: 21.2.2014, 16:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Plnená pečená fašírka



POTREBNÉ PRÍSADY

600-900g mletého mäsa, 1-2 vajcia, strúhanka 2-3 lyžice, soľ. korenie, cesnak, vegeta ,rasca, 1 sladká smotana, náplň do fašírky- párka/y/ja dávam obyčajnú-je hrubšia a najlepšia a vajíčka uvarené natvrdo. zemiaky+maslo+mlieko, rasca, soľ- na zemiakovú kašu.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme s rascou a soľou a urobíme kašu s mliekom a maslom. Fašírka- tento recept je tu vo viacerých variantoch,ale v tomto nie,,,tak vkladám pre inšpiráciu, je vcelku rýchly a chutný. Podľa mňa "tajomstvo" spočíva práve v sl.smotane:) Fašírka nie je tak suchá, a výhoda, je že je nevyprážaná a nestojíte pri sporáku:))
Takže mäso dáme do misky, ochutíme soľou, rascou, vegetou, korením a cesnakom, pridáme vajíčka, strúhanku, premiešame, nakoniec vlejeme sladkú smotanu a riadne premiešame,,,smotanu mäsko krásne "vypije". Potom si dáme vrstvu na vymastený pekáč, na to uložíme párku, vajíčka a prikryjeme to druhou vrstvou a vyformujeme na taký bochník.
Podlejeme trochou vody, prikryjeme a pečieme asi 1 hodinu, potom odokryjeme a necháme pripiecť na vrchu ešte asi 15-20 min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Marcela B. (MB) ID 6939 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 17.11.2011, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

МУСАКА (bulharská MUSAKA)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg mletého bravčového pliecka * 4 cibule * olej * 500 g paradajok * soľ * MČK * čubrica (saturejka) * petržlenová vňať *** 1 kg zemiakov *** 3 PL oleja * 3 PL hladkej múky * 500 ml mlieka * soľ * 2 vajcia *** 300 g tvrdého syra

POSTUP PRÍPRAVY

Musaka je tradičné balkánske jedlo, v každej oblasti Balkánu je iná, toto je bulharská verzia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 27.10.2010, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Pastierska pita



POTREBNÉ PRÍSADY

50 dk mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo teľacie), 20 g masla, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 PL worchesterovej omáčky, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, za pohár zeleného hrášku, soľ, čierne mleté korenie, 2 bobkové lístky, asi 2 dl mäsového vývaru alebo 1/2 hovädzieho bujónu. NA VRCH: 50 dk očistených zemiakov, 1 dl mlieka, 30 g masla, 2 žĺtka

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme ju na masle. Pridáme na drobné kocky pokrájanú mrkvu a bobkový list. Chvíľku popražíme a pridáme mleté mäso. Dobre premiešame a asi po 1 minúte pridáme pretlak a pretlačený cesnak. Varíme, kým sa tekutina nezredukuje aspoň o polovicu. Potom pridáme worchesterovu omáčku, korenie, soľ (pozor so soľou, kedže ešte pridáme vývar alebo bujón), vývar 2 dl alebo bujón+2dl vody. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme pri nižšej teplote variť asi 15 minút. Pred dovarením pridáme hrášok a ešte povaríme, kým trocha nezmäkne.
Z uvarených zemiakov zlejeme vodu, pretlačíme ich, pridáme maslo, mlieko a žltka. Vymiešame na hladkú kašu.
Rúru predhrejeme na 180 C, program najlepšie ohrev zdola a zhora /alebo teplovzdušný/ +gril. Do pekáča dáme mäsovo-zeleninovú zmes. Na vrch natrieme zemiakovú kašu, pričom je koncom vidličky ozdobne rozotrieme. Pečieme do zlata asi 15-20 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 18.12.2011, 9:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

***Plnena cervena paprika - pecena v rure - DOLMA ***



POTREBNÉ PRÍSADY

***cervena paprika***500g mlete masko*** 1 cibula***100g masla***250 az 300g ryze***1 paradajka***2 dcl paradajkoveho pretlaku v krabicke***1 P.L. mletej cervenej papriky***vegeta**sol***mlete cierne korenie ***Na zalievku*** 500ml vody***50g masla***vegeta a sol

POSTUP PRÍPRAVY

Takto pripravujem plnenu papriku. Je dobre , ked su papriky tensie a nie hrubostenne. Da sa takto plnit aj zo susenej cervenej papriky...Papa sa s chlebikom a zapija zakysankou...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

alije k. (alka36) ID 79302 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 11.8.2013, 7:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Slaná torta s mäsom, kapustou a špenátom



POTREBNÉ PRÍSADY

Výborné! 800 g hlávkovej kapusty, 2 veľké cibule, 400 g pomletého bravč. masa, 2 vajcia, 1 kyslá smotana, balík mrazeného špenátu (cca 400 g, v závislosti od výrobcu), 4 strúčiky cesnaku, 2 dl mlieka, soľ, vegeta, petržlen. vnať, 1 PL masla, strúhanka alebo ovsené vločky.

POSTUP PRÍPRAVY

ako na to: Pomleté maso zmiešame s nadrobno posekanou cibuľou, jedným vajíčkom a lyžičkou vegety. Masu necháme odstáť, kým si pripravíme špenát. Na masle usmažíme cesnak, zalejeme mliekom, vložíme doň mrazený špenát. Posolíme a počas stáleho miešania varíme až do zovretia. Potom špenát ochutíme štipkou korenia.
Pokrájanú hlávkovú kapustu podusíme na cibuli do makka. Pekáč alebo misu z jenského skla vymastíme olejom a vysypeme strúhankou/vločkami. Vložíme don pomleté maso, rovnomerne, po celej ploche. Na maso rozložíme kapustu, ktorú jemne vtlačíme do tejto masy. Polejeme hotovým špenátom a na záver zalejeme kyslou smotanou zmiešanou s vajíčkom a soľou, ozdobíme vnaťou a necháme piecť cca 45 minút. Krájame ako tortu.
Variantom tohto postupu môže byť ešte pridanie ryžovej vrstvy - medzi kapustu a špenát.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 24.4.2012, 9:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Zapečené mleté mäso



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g mletého mäsa, 1 cibuľa, 1 ČL horčice, soľ, mčk, vegeta, 5 vajec, 250 g syra, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Viď postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 82 návštěvníkov)

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (65) posledné: 22.3.2014, 21:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Hamburger ako z fastfoodu...



POTREBNÉ PRÍSADY

balenie mletého mäsa kto má aké rád, soľ, čierne korenie, 5stručkov cesnaku, korenie na mäso, vajce a hrsť strúhanky, hamburgerové žemle, šalát, paradajky, syr, cibuľka jarná alebo neskoršia, šalátová uhorka, kečup, tatárka, alebo kto má rád len horčica, ako príloha kto chce hranolky a zeleninový šalát s jogurtovým dresingom..

POSTUP PRÍPRAVY

mäso si dáme do misky osolíme, okoreníme, pridáme vajce, pretlačené cesnaky, a strúhanku, rukou riadne vymiesime, a tvarujume ploché placky a opekáme na panvičke medzitým kým sa robí mäso tak si nakrájame zeleninu na koliečka, syr na plátky nakrájame..keď sa mäso dopeká tak si rozkrojíme žemle a dáme do rozohriatej rúry na chvíľu zchrumkavieť ale nesmú zhorieť, potom veľmi rýchlo natrieme vrchnú stranu žemle kučupom a spodnú tatárkou položíme na spodnú mäso na mäso syr a zeleninu a šalát na koniec a pritlačime..hranolky ja robím v trúbe na kvapke oleja nie sú potom taká premastené a sú chutnejšie a šalát k tomu: zelenina akú má kto rád a dresing sa skladá z jedného bieleho jogurtu čierneho korenia soli a nakrájam tam cibulu...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Veronika T. (Puredark) ID 165400 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.9.2010, 14:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Hamburger ako z fastfoodu...



POTREBNÉ PRÍSADY

balenie mletého mäsa kto má aké rád, soľ, čierne korenie, 5stručkov cesnaku, korenie na mäso, vajce a hrsť strúhanky, hamburgerové žemle, šalát, paradajky, syr, cibuľka jarná alebo neskoršia, šalátová uhorka, kečup, tatárka, alebo kto má rád len horčica, ako príloha kto chce hranolky a zeleninový šalát s jogurtovým dresingom..

POSTUP PRÍPRAVY

mäso si dáme do misky osolíme, okoreníme, pridáme vajce, pretlačené cesnaky, a strúhanku, rukou riadne vymiesime, a tvarujume ploché placky a opekáme na panvičke medzitým kým sa robí mäso tak si nakrájame zeleninu na koliečka, syr na plátky nakrájame..keď sa mäso dopeká tak si rozkrojíme žemle a dáme do rozohriatej rúry na chvíľu zchrumkavieť ale nesmú zhorieť, potom veľmi rýchlo natrieme vrchnú stranu žemle kučupom a spodnú tatárkou položíme na spodnú mäso na mäso syr a zeleninu a šalát na koniec a pritlačime..hranolky ja robím v trúbe na kvapke oleja nie sú potom taká premastené a sú chutnejšie a šalát k tomu: zelenina akú má kto rád a dresing sa skladá z jedného bieleho jogurtu čierneho korenia soli a nakrájam tam cibulu...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Veronika T. (Puredark) ID 165400 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 333 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,34 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu