. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 511-520)<< predošlé 1,.,47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Dlho cerstvy a chrumkavy chlebik 1500g



POTREBNÉ PRÍSADY

750ml vody 1PL krystaloveho cukru 3KL soli 3PL sojoveho suseneho mlieka 3PL oleja 750g muky T650 3 hrste ovsenych vlociek 2 hrste otrub 1/4 kocky drozdia

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetky prisady davame postupne ako som ich napisala do piecky. Pecieme ako zakladny chlebik, stupen korky najtmavsi. Toto je mnozstvo na 1500g chlebik - pekaren XXL.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Maria I. (mucilienka) ID 47050 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 31.3.2009, 13:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

výborná knedľa



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hrubej múky, 250 ml mlieka, 1 lyžička soli, 1 lyžička cukru, 1 lyžička sušeného droždia, 1 vajce, 1-2 hrste usušených rožkov nakrájaných na kocky (môžu ale nemusia byť)

POSTUP PRÍPRAVY

do pekárničky najprv dáme mlieko, vajce, soľ, cukor, pridáme múku, do stredu múky urobíme jamku,nasypeme droždie - zahrnieme múkou, ak chceme pridáme rožky a zapneme program "kysnuté cesto"
po vykysnutí vyberieme, rozdelíme na dve časti, vytvarujeme z nich oválne šišky, ktoré necháme ešte 10 minút podkysnúť. Varíme v pare 25 min.

sú vynikajúce

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov)

Viera F. (veqa) ID 13798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 4.2.2010, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

ŠÁLKOVÉ PAGÁČE



POTREBNÉ PRÍSADY

2 salky uvarenych a postruhanych zemiakov, 4 salky vyberovej polohr. muky, 1 salka mlieka, 1 salka oleja, 1 vajce, 3 lyzicky soli, 1 kocka drozdia, na potretie 1 vajce a rascu , sezam lanove semienka , hrubozrna sol

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mam od svojej mami , robeny klasickym sposobom , ale my sme moderne zienky , tak si cesto spravime v pekarni. Este upozornim , ktore mate mensiu pekaren robte ho 1/2 davky , lebo ho je vela , alebo pre tie , ktore nechcu stravit 1/2 dna pri sporaku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

sona s. (sona.s) ID 33527 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 15.9.2010, 9:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Prešovský chlebík.



POTREBNÉ PRÍSADY

400 ml vody,300 g hladkej múky,200 g vyrážkovej múky/kupujem v Kauflande/ 100 g grahamovej múky,2 lyžičky soli,2 lyžičky sušené droždie,1 lyžička kmín celý a jedna lyžička mletého kmínu,1 velký,alebo dva malé uvarené zemiaky/ked nemáte,nedáte,chlebík bude aj tak dobrý/. Ako alternatívu za zemiak som už použila aj strúhané jablko,ale v tom prípade treba dosypať viac múky,lebo jablko pustí šťavu. Tie múky možu byť aj v ľubovoľnom pomere,ja som piekla už aj z polohrubej,alebo len z dvoch druhov.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny dať do pekárne,nastavujem program Klasik-pri tomto množstve múky nastavujem program malý,korka tmavá a trvá to 3.20 hod. Ak dám trochu viac múky tak už ide program s časom 3.30 hod. Mám pekáreň Eta Harmony. Po ukončení programu nechám v pekárni asi pol hodiny a potom ho vyberiem na rošt vychladnúť. Tento recept je u nás najobľúbenejší a pečiem ho už rok. Niekedy pridám aj olivy alebo nakrájané sušené paradajky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Olga F. (honda) ID 29673 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.1.2009, 9:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Bagetky - teda to, čo sa mi z nich ešte podarilo odfotiť :o)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

recept som našla u Martinky v albumiku a tieto francúzske bagetky sú naozaj vynikajúce, chrumkavé a voňavučké.

POSTUP PRÍPRAVY

...kuk ID 9033 (Mata74)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Lucia F. (lucia13) ID 9254 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

250ml vlažného mlieka, 1/2 kocky droždia, 1čl cukru, 1/2kg hladká múka, 2čl soli, 1čl kmín, 2PL olej, 1PL ocot, hrsť ovsených vločiek, ľanové semienka.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny v uvedenom poradí dáme do pekárničky :-), ja som dala program, ktorý trval 1:40 a tmavú korku. Samozrejme piekla som ho večer a krájala ešte horúci :-) no kto by odolal :-)))). Prajeme dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lucia F. (lucia13) ID 9254 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Francuzske bagety



POTREBNÉ PRÍSADY

1 pohar vody, 2 1/2 pohara hladkej muky, 1 PL cukru, 1 CL soli, 1 1/2 CL susenych kvasnic

POSTUP PRÍPRAVY

nizsie....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 278 návštěvníkov)

Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (102) posledné: 24.4.2017, 21:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Langoše z pekárničky :o)



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg múky, 250ml mlieka, 1/2 kocky čerstvých kvasníc (možeme nahradiť 2čl sušených), 1kyslá smotana, soľ, trošku cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky dáme mliečko s cukrom a kvasnicami pridamé múku, soľ a smotanu. Zapneme program cesto cca 1hod30min . Po vykysnutí mokrými rukami formujeme langoše, ktoré potom vyprážame v horúcom oleji. Podávame s cesnakom, smotanou, syrom, kečupom proste kto má ako rád. Z uvedeného množstva som spravila 8 kuskov. Prajeme dobrú chuť.

Extra tip: pri vysmážaní pridávam do oleja krúžky surovej mrkvy. Olej sa tak rýchlo neprepáli a nesmrdí :o) ( podľa rady od Adrianky ID 32431.)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov)

Lucia F. (lucia13) ID 9254 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (55) posledné: 11.9.2014, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zemiakový, tvarohový, alebo cmarový celozrnný chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g hladkej špaldovej múky, 1 kocku droždia (42 g), 2 PL oleja, 1 KL medu, 2 KL soli, vlažnú vodu, 3 menšie zemiaky uvarené v šupke, rôzne semienka - rascové, sezamové, ľanové, slnečnicové, tekvicové...

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky dáme múku (kto nie je zvyknutý na chuť špaldovej múky, doporučujem miešať s klasickou bielou v pomere 1:1). Do nej vyhĺbime jamku, do jamky namrvíme droždie, pokvapkáme ho medom a zalejeme troškou vlažnej vody. Misku zakryjeme a necháme kvások vykysnúť.
Do múky nastrúhame zemiak, pridáme soľ, semienka, olej a trochu vlažnej vody. Cesto ručne miesime a podľa potreby dolievame vodu. Cesto by malo byť tuhé, aby sa z neho dal vytvarovať bochník. Necháme v prikrytej nádobe kysnúť.
Keď cesto vykysne, znovu ho premiesime, vytvarujeme do tvaru bochníka a dáme na plech. Zakryjeme a necháme ešte chvíľu podkysnúť.
Na vrch bochníka môžeme narezať niekoľko zárezov ostrým nožom.
Bochník dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme asi 30-40 minút.
Ak je chlebík dosť upečený, po poklopkaní na kôrku vydáva dutý zvuk.
Ešte horúci chlebík pomašľujeme vodou, aby kôrka trošíčku zmäkla a necháme vychladnúť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Andrea Lackovičová (drobcekovia) ID 51653 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 25.2.2009, 14:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Donutky s pomarancovo-javorovou glazurou



POTREBNÉ PRÍSADY

3 1/2 pohara hladkej muky, 1 1/2 pohara mlieka, 1 vanilkovy cukor, 1 vajicko, 1/4 pohara cukru, 1/4 pohara roztopeneho tuku (biely), 2 CL susenych kvasnic, 1/2 cl prasku do peciva, stipka soli; na glazuru: 1/2 pohara roztopeneho masla, 11/2 pohara praskoveho cukru, 1/4 pohara javoroveho sirupu, 2 PL pomarancoveho dzusu

POSTUP PRÍPRAVY

v postupe....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 22.7.2011, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 511-520)<< predošlé 1,.,47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu