končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 511-520) | << predošlé 1,.,47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57,.,62 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Dlho cerstvy a chrumkavy chlebik 1500gPOTREBNÉ PRÍSADY 750ml vody 1PL krystaloveho cukru 3KL soli 3PL sojoveho suseneho mlieka 3PL oleja 750g muky T650 3 hrste ovsenych vlociek 2 hrste otrub 1/4 kocky drozdia POSTUP PRÍPRAVY Vsetky prisady davame postupne ako som ich napisala do piecky. Pecieme ako zakladny chlebik, stupen korky najtmavsi. Toto je mnozstvo na 1500g chlebik - pekaren XXL. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Maria I. (mucilienka) ID 47050 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 31.3.2009, 13:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
výborná knedľaPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hrubej múky, 250 ml mlieka, 1 lyžička soli, 1 lyžička cukru, 1 lyžička sušeného droždia, 1 vajce, 1-2 hrste usušených rožkov nakrájaných na kocky (môžu ale nemusia byť) POSTUP PRÍPRAVY do pekárničky najprv dáme mlieko, vajce, soľ, cukor, pridáme múku, do stredu múky urobíme jamku,nasypeme droždie - zahrnieme múkou, ak chceme pridáme rožky a zapneme program "kysnuté cesto" po vykysnutí vyberieme, rozdelíme na dve časti, vytvarujeme z nich oválne šišky, ktoré necháme ešte 10 minút podkysnúť. Varíme v pare 25 min. sú vynikajúce ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov) Viera F. (veqa) ID 13798 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 4.2.2010, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
ŠÁLKOVÉ PAGÁČEPOTREBNÉ PRÍSADY 2 salky uvarenych a postruhanych zemiakov, 4 salky vyberovej polohr. muky, 1 salka mlieka, 1 salka oleja, 1 vajce, 3 lyzicky soli, 1 kocka drozdia, na potretie 1 vajce a rascu , sezam lanove semienka , hrubozrna sol POSTUP PRÍPRAVY Tento recept mam od svojej mami , robeny klasickym sposobom , ale my sme moderne zienky , tak si cesto spravime v pekarni. Este upozornim , ktore mate mensiu pekaren robte ho 1/2 davky , lebo ho je vela , alebo pre tie , ktore nechcu stravit 1/2 dna pri sporaku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) sona s. (sona.s) ID 33527 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 15.9.2010, 9:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Prešovský chlebík.POTREBNÉ PRÍSADY 400 ml vody,300 g hladkej múky,200 g vyrážkovej múky/kupujem v Kauflande/ 100 g grahamovej múky,2 lyžičky soli,2 lyžičky sušené droždie,1 lyžička kmín celý a jedna lyžička mletého kmínu,1 velký,alebo dva malé uvarené zemiaky/ked nemáte,nedáte,chlebík bude aj tak dobrý/. Ako alternatívu za zemiak som už použila aj strúhané jablko,ale v tom prípade treba dosypať viac múky,lebo jablko pustí šťavu. Tie múky možu byť aj v ľubovoľnom pomere,ja som piekla už aj z polohrubej,alebo len z dvoch druhov. POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny dať do pekárne,nastavujem program Klasik-pri tomto množstve múky nastavujem program malý,korka tmavá a trvá to 3.20 hod. Ak dám trochu viac múky tak už ide program s časom 3.30 hod. Mám pekáreň Eta Harmony. Po ukončení programu nechám v pekárni asi pol hodiny a potom ho vyberiem na rošt vychladnúť. Tento recept je u nás najobľúbenejší a pečiem ho už rok. Niekedy pridám aj olivy alebo nakrájané sušené paradajky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Olga F. (honda) ID 29673 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 3.1.2009, 9:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Bagetky - teda to, čo sa mi z nich ešte podarilo odfotiť :o)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY recept som našla u Martinky v albumiku a tieto francúzske bagetky sú naozaj vynikajúce, chrumkavé a voňavučké. POSTUP PRÍPRAVY ...kuk ID 9033 (Mata74) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Lucia F. (lucia13) ID 9254 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
ChlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 250ml vlažného mlieka, 1/2 kocky droždia, 1čl cukru, 1/2kg hladká múka, 2čl soli, 1čl kmín, 2PL olej, 1PL ocot, hrsť ovsených vločiek, ľanové semienka. POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny v uvedenom poradí dáme do pekárničky :-), ja som dala program, ktorý trval 1:40 a tmavú korku. Samozrejme piekla som ho večer a krájala ešte horúci :-) no kto by odolal :-)))). Prajeme dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Lucia F. (lucia13) ID 9254 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Francuzske bagetyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 pohar vody, 2 1/2 pohara hladkej muky, 1 PL cukru, 1 CL soli, 1 1/2 CL susenych kvasnic POSTUP PRÍPRAVY nizsie.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 278 návštěvníkov) Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (102) posledné: 24.4.2017, 21:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Langoše z pekárničky :o)POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg múky, 250ml mlieka, 1/2 kocky čerstvých kvasníc (možeme nahradiť 2čl sušených), 1kyslá smotana, soľ, trošku cukru. POSTUP PRÍPRAVY Do pekárničky dáme mliečko s cukrom a kvasnicami pridamé múku, soľ a smotanu. Zapneme program cesto cca 1hod30min . Po vykysnutí mokrými rukami formujeme langoše, ktoré potom vyprážame v horúcom oleji. Podávame s cesnakom, smotanou, syrom, kečupom proste kto má ako rád. Z uvedeného množstva som spravila 8 kuskov. Prajeme dobrú chuť. Extra tip: pri vysmážaní pridávam do oleja krúžky surovej mrkvy. Olej sa tak rýchlo neprepáli a nesmrdí :o) ( podľa rady od Adrianky ID 32431.) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov) Lucia F. (lucia13) ID 9254 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (55) posledné: 11.9.2014, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zemiakový, tvarohový, alebo cmarový celozrnný chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g hladkej špaldovej múky, 1 kocku droždia (42 g), 2 PL oleja, 1 KL medu, 2 KL soli, vlažnú vodu, 3 menšie zemiaky uvarené v šupke, rôzne semienka - rascové, sezamové, ľanové, slnečnicové, tekvicové... POSTUP PRÍPRAVY Do misky dáme múku (kto nie je zvyknutý na chuť špaldovej múky, doporučujem miešať s klasickou bielou v pomere 1:1). Do nej vyhĺbime jamku, do jamky namrvíme droždie, pokvapkáme ho medom a zalejeme troškou vlažnej vody. Misku zakryjeme a necháme kvások vykysnúť. Do múky nastrúhame zemiak, pridáme soľ, semienka, olej a trochu vlažnej vody. Cesto ručne miesime a podľa potreby dolievame vodu. Cesto by malo byť tuhé, aby sa z neho dal vytvarovať bochník. Necháme v prikrytej nádobe kysnúť. Keď cesto vykysne, znovu ho premiesime, vytvarujeme do tvaru bochníka a dáme na plech. Zakryjeme a necháme ešte chvíľu podkysnúť. Na vrch bochníka môžeme narezať niekoľko zárezov ostrým nožom. Bochník dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme asi 30-40 minút. Ak je chlebík dosť upečený, po poklopkaní na kôrku vydáva dutý zvuk. Ešte horúci chlebík pomašľujeme vodou, aby kôrka trošíčku zmäkla a necháme vychladnúť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Andrea Lackovičová (drobcekovia) ID 51653 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 25.2.2009, 14:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Donutky s pomarancovo-javorovou glazurouPOTREBNÉ PRÍSADY 3 1/2 pohara hladkej muky, 1 1/2 pohara mlieka, 1 vanilkovy cukor, 1 vajicko, 1/4 pohara cukru, 1/4 pohara roztopeneho tuku (biely), 2 CL susenych kvasnic, 1/2 cl prasku do peciva, stipka soli; na glazuru: 1/2 pohara roztopeneho masla, 11/2 pohara praskoveho cukru, 1/4 pohara javoroveho sirupu, 2 PL pomarancoveho dzusu POSTUP PRÍPRAVY v postupe.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 22.7.2011, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 511-520) | << predošlé 1,.,47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57,.,62 ďalšie >> |