. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 221-230)<< predošlé 1,.,18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

výborné sýrové rohlíky



POTREBNÉ PRÍSADY

280-300 ml vody (pokud bude těsto suché,tak trošku vody přidat,pokud se bude po doteku lepit na prst,tak přisypat trochu mouky-vše záleží na vlhkosti mouky-zkoušejte normálně během mísení těsta)2 PL oleje 300 g pol.mouky 200 g hl.mouky 2 ČL soli 1 ČL cukru 1/2 čerstvého nebo 2 ČL sušeného droždí 150 g tvrdého nastrouhaného sýru(já použila Ementál)

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárny dáme tekuté suroviny,mouku,do důlku uprostřed droždí,na jednu stranu sůl,na druhou cukr.

Zapneme program příprava těsta.

Po zaznění signálu na semínka přidáme sýr.

Po ukončení si těsto rozdělíme na 8 částí(kdo chce rohlíky menší,tak si udělá kousků více).
Každý kousek rozválíme na oválek a zavineme do rohlíku.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Radka K. (murr2) ID 148626 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.4.2010, 7:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Bosniaky (s celozrnnou múkou, pšenicou a orieškami)*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g hladkej múky, 50 g grahamovej múky, 50 g celozrnnej pšeničnej múky, 300 g zemiakového pyré (roztlačené varené zemiaky), 1 PL kakaového prášku, 150 ml mlieka, 100 ml vlažnej vody, 2 kopcovité PL kyslej smotany, 2 PL oleja, 1,5 čL soli, 1 čL solčanky (nemusí byť), 1/2 kvasníc (čerstvých), 1 čL kryšt. cukru Doplnok (po vykysnutí) - 100 g kešu orieškov (hrubo mleté), 60 -80 g uvarenej celej pšenice (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Buď cesto pripravíme v DP ako obvykle - v mojej idú napred všetky tekuté prísady a potom sypké. Dáme program CESTO a čakáme s vyloženými nohami, môžeme lúštiť krížovku a popíjať kávu :-)
Kto nemá, pripraví cesto bez DP, aj tak sa to dá, s použitím hnetača elektrického alebo ľudského faktora :-D

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 19.5.2010, 21:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Sladké pečivko z formy



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto na buchty alebo na klasickú vianočku (cca 400-500g pol.múky, 1 vajce, sol, cca 50ml oleja, kvások z asi 3PL cukru, 1H mlieka, droždie)

POSTUP PRÍPRAVY

Nedávno mi prišli tieto formičky a pridávam moju skúsenosť, zatiaľ prvú s formami. Sú perfektné, skúsila som sladšiu variantu, dala som do nich cesto ako robievam buchty, vianočky, briošky, dukátové buchtičky atď. Robila som cesto od oka a bolo ho asi z 500g múky, dala som ho nevykysnuté do dvoch foriem a tam som ich nechala podkysnúť a potom upiekla a tu je výsledok.....p.s.mohla som cesto kľudne rozdeliť do všetkých troch foriem, tak nabudúce:o)ale úspech mali veľký!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 4.12.2011, 12:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Pletienka s kyslou smotanou



POTREBNÉ PRÍSADY

550 g hl.muky,125 ml tepleho mlieka,125 ml mineralky alebo vody,1/2 droždia,2 čl soli,1čl cukru,1 vajce,1 žltok,2 PL oleja,20 g rozpusteneho masla PLNKA:rozpustene maslo (asi 20g),1/2 kelímka kyslej smotany,vajičko na potretie a semiačka

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si kysnute cesto,kto ma da do pekarničky ,kto nie tak si urobí kvasok z mlieka ,droždia a cukru.Ja som muku miešala s pšenično-ražnou (50 g ).Do muky pridame kvasok,vodu a všetko ostatne a vypracujeme mäkke cesto,nesmie sa lepit,ja som ešte musela pridat asi 50 ml vody..Hotove nechame hodinu kysnut.Potom cesto rozdelime na tri časti a každu vyvalkame na obdlžnik.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 29.10.2013, 15:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Naše Kaiserky



POTREBNÉ PRÍSADY

275 ml vody 480 g hladkej múky - ja miešam dávam hladku a celozrnnu alebo hladku a ražnú 70 g tuku - ja dávam trochu hery a trochu cery 1/2 droždie čerstve 2 čl sol 1 čl cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko dáme do pekárne, potom rozdelím na tri časti a tie tri ešte na štyry bochníčky. S ostrím nožom urobím zárezy po obvode. Necháme asi 10 min podkysnút . Potrieme vajíčkom alebo mliekom, posypeme makom alebo hocičím kto ako má chut a pečieme na 230 C asi 15-17 min - záleží od rury.
Dobrú chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Zuzana D. (zuzka 44) ID 28928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Žemle s grahamovou múkou*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml mlieka, (ak treba, tak ešte 50 ml vlažnej vody), 25 g masla, 1 čL soli, 1 čL kryšt. cukru, 450 g hladkej múky, 50 g grahamovej múky, 1/2 kocky droždia, rôzne semienka

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 30.1.2014, 13:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Kaizerky



POTREBNÉ PRÍSADY

300ml. vlažnej vody,3 lyžice oleja,1 lyžica cukru,2 lyžičky soli,250g hl.múky,100g polohrubej múky,150g žitnej celozrnej múky,1 lyžica vločiek,sáčok suš. droždia Ja som dala menej cukru a troška viac soli.

POSTUP PRÍPRAVY

Z prísad si vymiesime cesto,necháme vykysnúť.Rozdelíme si cesto na 10 alebo 12 častí podľa toho aké veľké buchtičky chceme.Necháme podkysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom,posypeme ľanom a sezamom poprípade makom a pečieme pri nejakých 180-200st.celzia asi 15-20 min.Recept nie je moj našla som na internete,dúfam ža sa nikto neurazí,ale sú výborné.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lívia B. (Livča) ID 52332 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 6.7.2010, 9:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Pletienky s celozrnnou múkou*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g hladkej múky, 100 g celozrnnej pšeničnej múky, 300 g hladkej chlebovej múky T650, 5 PL majonézy, 1 kopcovitá čL soli, 1 kop. čL cukru, 300 ml mlieka, PDP, 3/4 kocky čerstvého droždia, ľanové semienka, resp. iné obľúbené semienka na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Obidve hladké múky preosejeme do misy, pridáme celozrnnú múku a prášok do pečiva (PDP), poriadne premiešame.
Do nádoby DP nalejeme mlieko, pridáme majonézu a vsypeme múčnu zmes. Uprostred vyhĺbime malú dolinku, do ktorej nasypeme cukor a rozdrobíme naň droždie. Soľ nasypeme do jedného rohu nádoby a spustíme program CESTO (DOUGH). Počas miesenia po zaznení signálu DP prisypeme ľanové semiačka (alebo aké chcete vy).
Po skončení programu cesto vložíme do misy a ručne alebo hnetačom dobre prehnetieme. Prikryjeme a necháme ešte 2 hodiny kysnúť. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, sformujeme do valca a ten rozkrájame na 8 - 9 rovnakých kúskov. Každý kúsok extra ešte prehnetieme v rukách, pomúčime, sformujeme do bochníčka a necháme stáť na doske ešte pol hodiny, môžeme ich prikryť čistou utierkou, aby neobsychali.
Bochník rozkrojíme na tretiny a cestíčka zošúľame na šúľce rovnakej dĺžky cca 15 - 18 cm. Konce všetkých troch spojíme a budeme spletať do copu. Ak chceme mať pletienky ozdobené semiačkami, šulce natrieme bielkom a husto posypeme semiačkami, spletáme a na konci opäť šulce spojíme v jednom bode, koniec môžeme troška založiť. Pletienky kladieme na plech s PNP a necháme ich ďalej v kľude a na teplom mieste. Keď vidíme, že pletienky zväčšili svoj objem, natrieme ich slanou vodou alebo môžeme použiť zmes oleja a roztlačeného cesnaku (s cesnakom sú veľmi chutné - odkukala som od Kladiky). Šupneme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme cca 15 minút (závisí od konkrétnej rúry. Ja som si pridala ešte ventilátor).
Po vybratí z rúry môžeme pečivo natrieť studeným mliekom. Necháme ich vychladnúť na mriežke a potom ich spapkáme alebo ich dáme zmraziť. Ráno sa rozmrazia v taške cestou do práce a prídu vhod na raňajky alebo desiatu. Keď ich chcem mať rovnaké ako upečení, fuknem ich na 5 min do gourmetu - je to také čudo, niečo medzi pieckou a grilom, ( ktoré som raz v slabej chvíli objednala z Quelle a muž na to neustále frfle).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 9.4.2010, 11:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Mamkin (veľkonočný) sladký koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg polohr.muky, 0,75 l mlieka, 50 g masla alebo palmarinu, 50g susene mlieko, 15g soli, 50g prask. cukru, 50g drozdia, 1 vajce (oddelit zltok a bielok), 1/4 balicka prasku do peciva, 1/4 balicka vanil.cukru

POSTUP PRÍPRAVY

zo vsetkych surovin okrem bielka zamiesime cesto (mamka pouziva vzdy susene drozdie - lastovickove - takze kysnutie kvasku odpada). cesto sa pekne poctivo miesi aspon pol hodiny!!! tesne pred koncom miesenia primiesame vyslahany bielok. cesto nechame kysnut,kym nezdvojnasobi objem. rozdelime do vymastenych chlebikovych foriem a pecieme klasicky ako pecieme kysnute cesto. z tejto davky vyjde 1 velky a 1 maly chlebik (ked pecieme v hranatej chlebikovej forme).
u nas sa tento kolac robi na velku noc ku sunke, syrku a ostatnym fajnotkam,ale super je aj s maslom a dzemom na ranajky ku kakau alebo caju.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 28.3.2013, 19:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Žemle



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hl.muky ,20 g drozdia,50 g rozp.masla,2,5 dcl mlieka,1 žltok,trochu cukru,1,5 čl soli ,semiačka

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny dame do pekarne alebo vymiesime ručne.Nechame 1/2 hodinku kysnut.Cesto rozdelime asi na 7 kuskov (podla toho ake chcete velke) a vytvarujeme žemle.Nechame ešte 1/2 hodinku oddychnut. Potrieme bielkom a namočime v zmiešanych semiačkach.Ja som chcela napodobnit "fotbalove " žemle tak som použila krajač na jablčka :-)) ale mozete vrch narezat a upiect na 180 st asi 20-25 min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 23.4.2020, 10:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 221-230)<< predošlé 1,.,18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu