končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 548 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,55 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Ľanové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY Kvások: 150 ml teplej vody,1/2 kocky droždia,1 čl medu,180 g hladkej múky Cesto: celý kvások,220 g hladkej muky,150 g celozrnnej muky,200 ml acidka,3 PL lanových semien,1 1/2 čl soli,1 čl cukru,za hrst čerstvej nasekanej rukoly ,2 Pl oliv. oleja POSTUP PRÍPRAVY Toto je originalny receptík , podla ktoreho som robila ale niektore veci som nemala, tak som improvizovala :-)) Autorkou je Tizian1cat..dakujem OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (27) posledné: 23.1.2012, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Celozrnno špaldový chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 400g hladkej múky T65O, 100g celozrnnej múky, 100g špaldovej múky, polovica kocky droždia, 470ml vlažného mlieka, 1ČL cukru, 1a1/2 ČL soli, 1a1/2 ČL korenia na chlieb (z DM drogerie), semienka podľa chuti ( u nás slnečniové, sezamové, mak) POSTUP PRÍPRAVY Cesto vypracujeme v pekárničke, necháme podkysnúť, potom vytvarujeme bochník a premiestnime do pekáča a necháme ešte podkysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre na cca 170° asi 40min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 12.3.2011, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Bylinkovo-zemiakovy slimakPOTREBNÉ PRÍSADY 320 g uvarenych zemiakov,580 g hladkej muky,1 kocka cerstveho drozdia,1/2 Cl cukru,1 1/2 CL soli,1,8 dl vody,1 vajce,za hrst byliniek(cerstve) ale mozu byt aj susene.Ja som dala 1CL susenej pazitky,1CL bazalky,cerstvu petrzlenovu vnat,cerstvy kopor,trochu suseneho rozmarinu apod.,4 Pl olivoveho oleja,2 PL sezamovych jadierok,krystalicka sol(na posypanie) POSTUP PRÍPRAVY Cesto som dala vymiesat do pekarnicky.Po vykysnuty som spravila dlhy sulok z ktoreho som urobila slimaka,posypala som jadierkami a krystal.solou. Po uvareni zemiaky nastruhat alebo pretlacit.Byliniek mozete dat aj viac,mne sa dost stratili v tom ceste.Susene su velmi malicke. Chuti znamenite!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 12.4.2011, 9:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Fantastické kysnuté cestoPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky vlažného mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 4 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky, kocka droždia, 1ČL soli, 1ČL cukru, 1hrnček=250ml POSTUP PRÍPRAVY Inšpiráciu na toto cestíčko som našla u Anetky a jej škoricových osích hniezd ( http://anetagoesyummi.blogspot.com/2011/02/nasla-som-novy-zmysel-zivota-su-to.html - odporúčam, sú skvelé ) a dnes sme mali z tohto cesta pizzové slimáky. Z tohto množstva mi vyšli 2 plechy slimákov. Fakt super cestíčko, super sa s ním pracuje, aj výborne chutí. ak chcete robiť na sladko, pridajte ešte cukor, ak na slano, ešte môže pridať trošku soli. Postup ako zvyčajne, po pekárničky najprv mokré prísady, potom suché, do prostriedku urobiť jamku, dať cukor a droždie a do okrajov soľ. Alebo kto nemá pekárničku, tak klasicky ručne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 135 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (47) posledné: 6.1.2016, 13:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Biely chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 250ml vody, 2 polievkové lyžice oleja, 1 polievková lyžica octu, 1 čajová lyžička soli, 1 polievková lyžica cukru, 1 čajová lyžička rasce, 500g hladkej múky, 1/2 kocky droždia POSTUP PRÍPRAVY Všetko dáme do pekárne a nastavíme program základný chlieb.Ja dávam kôrka tmavá.Po upečení nechať vychladnúť 10 min. vo forme a potom vyklopiť. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Monika Š. (viva1) ID 14392 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 24.11.2011, 15:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Cibulák (cibuľkový chlebík)POTREBNÉ PRÍSADY * 300g hladkej múky T650 * 200g hladkej špaldovej celozrnnej múky * 15g roztopeného masla * 15g čerstvých kvasníc (alebo 2 ČL sušených), * 350 ml vlažnej vody * 2 ČL soli *1/2 ČL cukru * 60g masla na opečenie cibuľky * 2 stredné cibuľky POSTUP PRÍPRAVY 1. Cibuľky si nakrájajte na väčšie kúsky a pražte na 60g masla asi 10 minút, kým nie je zlatohnedá, potom odstavte a nechajte vychladnúť 2. Obe múky a soľ zmiešajte vo väčšej miske 3. Uprostred misky spravte jamku do ktorej pomaly nalejte vlažnú vodu, rozrobte kvasnice a nasypte cukor 4. Chvíľku nechajte a potom jemne zamiešajte obsah jamky, nech sa kvasnice rozpustia 5. Pridajte vychladnutú opečenú cibuľku a cesto mieste ručne, alebo robotom na najpomalšom stupni 10 minút (cesto bude vlhké a jemne lepkavé) 6. Okraje misky vymažeme maslom a necháme kysnúť na teplom mieste 45 min. až hodinu 7. Keď cesto zdvojnásobí objem, prekladáme ho, naťahujeme a spracovávame rukami opäť na pôvodnú veľkosť 8. Pekáč si vymažeme maslom, preložíme do neho zrazené cesto a necháme opäť kysnúť cca 45 minút (kým znova nenarastie na dvojnásobok) 9. Na dno rúry predhriatej na 220st. C dáme plechový hrnček plný vriacej vody a chlebík takto pečieme bez otvárania 25 minút 10. Potom hrnček vyberieme, chlebík posunieme na spodok rúry, prikryjeme alobalom a dopekáme 30 - 35 minút ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 1.3.2011, 0:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
LupačkyPOTREBNÉ PRÍSADY 300ml vody, 100ml rozpusteného masla, alebo oleja - ja som použila olej,100 g cukru, 1/2 čajovejlyžičky soli, 1 vajce, 300g hladkej múky, 300 g polohrubej múky, 1,5 čajovej lyžičky sušeného droždia, alebo 1/2 čerstvého. POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie dáme do pekárne nastavíme program cesto, po vykysnutí si cesto rozdelíme na 16 bochníkov, rozvaľkáme a zrolujeme na lupačky.Lupačky poukladáme na vymastený plech a necháme ešte 30-40 minút podkysnúť.Potom potrieme vajíčkom a mliekom, posypeme makom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C 15-20 minút.Upečené ihneď preložíme na mriežku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Monika Š. (viva1) ID 14392 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 3.5.2011, 17:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
BagetaPOTREBNÉ PRÍSADY 250ml mlieka, 2 čajové lyžičky soli, 2 polievkové lyžice oleja, 500g hladkej múky,1 polievková lyžica cukru, 1/2 kocky droždia POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie dáme do pekárne nastavíme program cesto.Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 časti, každú časť rozvaľkáme, zrolujeme a uložíme na vymastený plech.Povrch šikmo narežeme a necháme 30 min. kysnúť.Potrieme slaným mliekom, posypeme sezamom a dáme do rúry vyhriatej na 200C, po 10 min. znížime teplou na 180 C, bagety prikryjeme papierom na pečenie a pečieme ešte 8 min.\\r\\nBagety môžme rozne ochutiť pri príprave, rozvaľkané cesto posypeme strúhaným syrom a rozložíme kolieska šunky, potom zrolujeme.\\r\\nDobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Monika Š. (viva1) ID 14392 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 28.2.2011, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
pravé české rohlíkyPOTREBNÉ PRÍSADY 260ml vlažnej vody, 2 vrchovaté polievkové lyžice oleja, 2 čajové (nie vrchovaté) lyžičky soli, 1 čajová lyžička cukru, 300g polohrubej múky, 200g hladkej múky, 1,5 lyžičky inštantného droždia-najlepšie to s modrou lastovičkou na obale, alebo 17,5g čerstvého droždia POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie v uvedenom poradí dáme do pekárne, zapneme program cesto a miešame.Po vymiesení vyberieme cesto a rozdelíme na 8 bochníkov, ktoré necháme ešte 10 minút kysnúť a vyvalkáme a stočíme na rožky.V pôvodnom recepte bol návod na 15 rožkov, ale podľa mňa boli malé a tak ja z tejto dávky robím 8 poriadnych rožkov-majú potom veľkosť ako tie origoš z obchodu :o)))) Poukladáme na vymastený plech a potrieme vajíčkm a následne mliekom.Pečieme na 150C cca 15 minút.Necháme vychladnúť a papáme.Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov) Monika Š. (viva1) ID 14392 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 29.3.2012, 17:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
domace žemličky, rohlikyPOTREBNÉ PRÍSADY http://domacnost.sme.sk/c/4329652/upecte-si-s-nami-sypane-zemle-a-kaiserky.html POSTUP PRÍPRAVY Upečte si s nami sypané žemle a kaiserky Získala si vás vôňa domácich rožkov, minipizze či briošiek a chcete si opäť vyskúšať čosi nové? Tentokrát sa pustíme do pečenia sypaných žemlí a kaiseriek. Príprava je nenáročná a môžete si byť vopred istí, že to stojí za to. Ani tentokrát nebudeme pri pečení drahší, ako inokedy. Vystačíme si so základnými surovinami – múkou, tukom a droždím. Ak ste boli pri pečení doposiaľ úspešní, môžete čakať ďalšie ovácie. Ako pripraviť cesto? Cesto, ktoré budeme miesiť je o čosi vláčnejšie a jemnejšie ako pri rožkoch. Na jeho prípravu treba 480 gramov hladkej múky, 70 gramov pekárenského smetolu, 40 gramov droždia, lyžičku cukru, soli a netradične veľa – až 275 mililitrov vody. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) ZDENKA b. (Zdenka a Vladimír) ID 2143 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 23.2.2011, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 548 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,55 ďalšie >> |