končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 421-430) | << predošlé 1,.,38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48,.,113 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
NEPEČENÁ KOKOSOVÁ ROLÁDAPOTREBNÉ PRÍSADY Tmavé těsto : 2 1/2 hrnku nastrouhaných piškotů, 4 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu, trochu mléka... Náplň na kokosovou hmotu : 3 lžíce másla, 4 - 5 lžíce moučkového cukru, 3/4 hrnku strouhaného kokosu POSTUP PRÍPRAVY Přísady na tmavé těsto smícháme v míse a vypracujeme v těsto. Poté z něj na mikrotenové fólii rozválíme obdélníkový plát, naneseme kokosovou hmotu a pomocí mikrotenovými fólii či alobalu zavineme roládu, které uložíme do chladničky. Ztuhlou roládu před podáváním krájíme na plátky OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 201 návštěvníkov) Helena Z. (ZVK) ID 49606 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (30) posledné: 23.12.2016, 9:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Kokosové medvedie labky a lepené očká..POTREBNÉ PRÍSADY Kokosové medvedie labky: 500g hladkej múky, 250g tuku, 200g práškového cukru, 200g kokosovej múčky, 1/2 balíčka vanilínového cukru, 2 vajcia, štipka soli, 1/2 balíčka kypriaceho prášku... Všetko spolu dobre vmiešame a kúsky cesta vtláčame do vymastených formičiek na medvedie labky. Pečieme na 170 stupňoch do zlata, necháme trochu vychladnúť, vyklopíme obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilínovým. POSTUP PRÍPRAVY Lepené očká: 300g hladkej múky, 200g tuku, 100g práškového cukru spolu dobre zmiešame a cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske,. vykrajujeme kolieska alebo rôzne tvary, pečieme na 180 stupňov do zlata. vychladnuté zlepujeme lekvárom a pofŕkame roztopenou čokoládou alebo posypeme práškovým cukrom... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 13.12.2013, 11:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Čokoládovo-kokosové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 150g cera, 200g práškový cukor, 200g kokos, 1 vajíčko, 3PL kakao, 1PL rum POSTUP PRÍPRAVY Tuk roztopíme vo vodnom kúpeli. Do roztopeného tuku pridáme ostatné ingrediencie -cukor, kokos, vajíčko, kakao a rum- a spracujeme na cesto, z ktorého formujeme guličky. Guličky obaľujeme v kokose a ukladáme do košíčkov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Jana S. (jarjanulka) ID 169198 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 22.12.2013, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
VANILKOVÉ ROHLÍČKYPOTREBNÉ PRÍSADY 1 1/2 hrnku hladké mouky, 3/4 hrnku nastrouhaných lískových oříšků, 4 lžíce másla, 3 lžíce moučkového cukru, 2 vanilinové cukry, 1 žloutek, trochu bílého jogurtu nebo mléka POSTUP PRÍPRAVY Všechny suroviny spojíme ve vláčné těsto. Z těsta odkrajujeme kousky, ze kterých tvarujeme malé rohlíčky. Přeneseme na plech a v předehřáté troubě upečeme. Ještě teplé rohlíčky obalíme ve směsi moučkového a vanilinového cukru. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Helena Z. (ZVK) ID 49606 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 31.12.2015, 11:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Kokosové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hera* BB puding 250g* 300g cukor* kokos POSTUP PRÍPRAVY všetky suroviny dobre zamiešame, vytvarujeme guľky a obalíme v kokose - super zábava aj pre detičky :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Lenka D. (ambrashop) ID 5027 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 31.12.2015, 11:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
orechove ulikyPOTREBNÉ PRÍSADY 20 dkg mletych orechov, 30 dkg praškovy cukor, 1 bielok POSTUP PRÍPRAVY bielok vyšlahame pridame praškovy cukor a orechy ,vnzniknutou hmotou plnime formicky na uliky ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) ivana j. (tritata) ID 71080 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 11.12.2012, 17:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medovníčky a lá PeťkaPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec +0,5kg praskoveho cukru zmiesat do peny, pridat ¼ kg medu (trosku ohriat cca 40 st.) a 2 male lyzicky sody bikarbobny. Korenie pomliet ( v mlynceku na mak s troskou krystaloveho cukru): 2 male lyzicky klincekov, ½ malej lyzicky anízu a 2 velke lyzice mletej skorice. Primiesat a na zaver pridat 1 kg hladkej muky special. POSTUP PRÍPRAVY Vypracovat cesto, zabalit do igelitu, nechat na noc stat do chladnicky a na druhy den spracovat. Cesto nesmie byt prilis riedke, lebo sa rozteka. Vyvalkat na 3-4mm. Pred vyvalkanim 2 hod. pri izbovej teplote. Plechy na pecenie natriet CEROU alebo pouzit mastny papier, je to jednoduchsie. Pecieme pri teplote 200 -220 stupnov. (davat pozor aby ich nespieklo, velmi rychlo sa pecu ani nie 4 minuty, ked zacnu hnednut tak vybrat aby ich nespieklo, no zalezi od rury) Medovniky po upeceni potrieme este horuce celym rozslahanym vajcom a natriet uplne tenucko. Med nema byt skrystalizovany ani velmi husty. Pri spracovani cesta: Muku preosiat- zmiesat so sodou bikarbonou. Dat na dosku a vymiesanu zmes do muky pridat a vymiesit (nemusi na doske, staci spracovat aj v miske). Stat minimalne 12 hodin v chladnicke v nejakom igelitovom sacku. Pred pecenim vybrat aspon na 2 hodky z chladnicky, aby postalo cesto a trosku zmakklo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarina H. (penelope10) ID 45813 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Ďatlové koláčiky s karamelovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g vykostkovanych datli * 250 ml vody * 175 g hnedeho cukru * 100 g zmaknuteho masla * 1 CL vanilk.extraktu * 1 PL vajecneho konaku * 3 vajcia * 150 g hladkej muky * 50 g holandskeho kakaa * 1 CL sody * 1 CL PDP......................... KARAMELOVA OMACKA: 100 g hnedeho cukru * 75 g masla * 250 ml slahacky * 15 ml vajecneho konaku POSTUP PRÍPRAVY V období Vianoc sa v našich domácnostiach vždy nájdu nejaké zvyšné ďatle alebo figy..tak snáď Vám tento receptík príde vhod,a ručím Vám za to,že na túto karamelovú omáčku budete spomínať ešte minimálne do budúcich Vianoc:)je neopísateľne úúúúžasnááá ♥♥♥ OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 25.8.2011, 10:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Čokoládový likérPOTREBNÉ PRÍSADY 200ml smotany na šľahanie, 100 ml plnotučného mlieka, 1 vanilková tobolka, 1 salko, 200 g 52% čokolády na varenie (dostať v Lidli), 400 ml rumu POSTUP PRÍPRAVY 1. Do kastróla vylejeme smotanu a mlieko. 2. Vanilkovú tobolku pozdĺžne rozkrojíme a vyškrabeme z nej kaviár. Kaviár spolu s tobolkou dáme do smotany. Privedieme to takmer k varu - keď sa po okraji smotany začnú tvoriť bublinky, odstavíme to a necháme asi pol hodiny lúhovať - aby sa z tobolky uvoľnila vôňa a chuť vanilky. Občas premiešame, aby sa nám na smotane nevytvorila kožka. 3. Po pol hodine zo smotany vanilkovú tobolku vyberieme. 4. Vložíme tam na kocky nalámanú čokoládu a privedieme to k varu. Miešame, aby sa čokoláda dobre rozpustila. Keď je čokoláda rozpustená, odstavíme to a za občasného miešania necháme trochu vychladnúť. 5. Do vlažnej čokoládovo-smotanovej zmesi vylejeme salko a dobre to premiešame. 6. Na koniec prilejeme rum. Množstvo rumu závisí od toho, aké silné to chceme mať, tak môžeme postupne pridávať a skúšať. 7. Skladujeme v chlade. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) Eva P. (hugino) ID 14163 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 31.12.2015, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Famózne orechové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 5 bielok, 300g cukru, 150 g mletych orechov, 2 hrste hladkej múky, na hrot noža sóda bikarbóna, strúhanka podľa potreby cca 2 hrste, 300-500g nahrubo nasekanych orechov na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a potom doňho postupne zašľaháme cukor, potom už len jemne vmiešame múku, sódu a strúhanku, vznikne polotekute snehove cesto, ktoré lyžicou vkladáme na nahrubo nasekané orechy, obalime a vytvarujeme z cesta rožky. Rýchlo preložíme na plech s papierom na pečenie, lebo je to veľmi makke. Pečieme najprv na 160 C asi 10 min. potom zvýšime na 180 a dopečieme do ružova. Necháme chvíľu vychladnúť, aby trošku stuhli a tak ich dávame dole z plechu. Sú užasne jemné, snehové a extra orechové. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Renáta L. (renatka77) ID 140438 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 2.1.2011, 18:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 421-430) | << predošlé 1,.,38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48,.,113 ďalšie >> |