. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > OMÁČKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 150 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >>

OMÁČKY

*♥*Omáčka chrenová (s údeným) alebo kôprová (s hovädzím)*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 6 PL oleja, 5 PL hladkej múky, 3/4 litra mlieka, 1 dl šľahačkovej smotany, ocot, cukor, soľ, chren alebo kôpor, voda na zredenie podľa potreby (alebo mlieko)

POSTUP PRÍPRAVY

Základ pre obidve omáčky robím rovnaký, rozdiel je iba v záverečnom finiši, kde kôprovku dochutíme čím? :))) Áno, správne kôprom. A chrenovku dochutíme chrenom... buď hotovým sterilizovaným alebo postrúhaným čerstvým... takáto býva najlepšia, ale večne nemá kto chren strúhať :-)

Do rozohriateho oleja dáme múku a urobíme zápražku bledohnedej farby. Robíme ju pomaly, aby nám neprihorela. Odstavíme a necháme chvíľu schladnúť (nie je to nutné, ale takto určite nezhrčavie). Studené mlieko vlejeme do zápražky a poriadne rozmiešame. Dáme znova na sporák a omáčku často miešame. Postupne, keď začína hustnúť, miešame stále a pridáme i smotanu. Osolíme a necháme ju trocha povrieť.
Odstavíme a dochutíme. Ak chceme chrenovú omáčku, pridáme postrúhaný chren a dochutíme octom a cukrom. Už nevaríme.
Ak chceme kôprovú omáčku, po odstavení do nej pridáme nasekaný čerstvý alebo mrazený kôpor, pridáme ocot a štipku cukru. Ale to už podľa chuti.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 30.1.2021, 15:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Kôprová omáčka s kuracinkou- nieco pre fajnšmekrov :o)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kuracie prsia ( cize 2 prsia-aj prave,aj lave), cibula, solcanka(vegeta), olej, cela rasca, ml.korenie, ml. paprika OMACKA: 500ml vody, 60g hladkej muky, 40g masla, vela cerstveho kôpru, 2dl mlieka, 1 kysla smotana, sol, cukor, vegeta, ocot

POSTUP PRÍPRAVY

Pre vacsinu z vas je asi koprova omacka klasika, ale ja som ju dnes varila 1.krat, a kedze Ivo povedal- TO JE NIECO tak som si povedala, ze budem kámoška, a ze vam prezradim svoju verziu omacky....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 30.9.2010, 22:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

majonéza alebo tatárska omáčka bez vajec



POTREBNÉ PRÍSADY

1 dcl mlieka 1 polievková lyžica horčice olej , soľ ak chceme tatársku omáčku pridáme 1 malú cibuľku 1 uhorku ml.korenie , ocot

POSTUP PRÍPRAVY

Do mixéra dáme mlieko , horčicu soľ, olej a mixujeme na maxime asi 2 minúty podľa potreby pridávame olej pokiaľ majonéza nezhustne.Je super hustá nepokazí sa a dlho vydrží.
Tatársku robím podobne len do nej hneď na začiatku pridám uhorku a cibuľku neskôr podľa chuti ocot.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Miroslava G. (1975MiMA) ID 42913 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.5.2010, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Prívarok z hlávkovej kapusty s paradajkovým pretlakom



POTREBNÉ PRÍSADY

pol hlávky bielej (obyčajnej) kapusty, väčší paradajkový pretlak, cibuľa, olej, soľ, korenie, mletá rasca, cukor, 250ml smotany na varenie alebo mlieka, 2-3PL hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Kapustu si očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody do polomäkka. Potom kapustu scedíme. Na troche oleja si opražíme cibuľku, prídáme čiastočne uvarenú kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a paradajkový pretlak a podlejeme troškou vody. Vyššie uvedené množstvo surovín je orientačné, pretlaku dajte podľa toho aké kyselkavé to chcete mať. Pridáme trochu cukru a necháme povrieť. Zatiaľ si bokom v menšej miske rozmiešame polovicu smotany(mlieka) s múkou. Za stáleho miešanie vlejeme smotanu s múkou, prilejeme zvyšok smotany a necháme prevrieť. Ak by sa vám zdala byť konzistencia hustá, dolejte mlieko, ak riedka, pridajte opäť múku rozmiešanú so smotanou(mliekom). Podľa chuti dochutíme a odstavíme.
U nás sa hlávková kapusta veľmi nejedla, pretože nám nejak nechutila, ale v podobe tohto prívarka je o ňu veľká bitka. Tak dúfam, že aj vám bude chutiť. Dobrú chuť ;-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 3.5.2013, 18:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Cestoviny s omáčkou "Kurča na smotane"



POTREBNÉ PRÍSADY

olej * cibuľa * mletá červená paprika * kurací vývar alebo bujón rozmiešaný v horúcej vode * smotana na varenie * hladká múka * maslo

POSTUP PRÍPRAVY

v postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 75 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (30) posledné: 2.7.2016, 11:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

bbq omacka



POTREBNÉ PRÍSADY

feniklove semienka,olej cesnak,salotka,kecup,sojova omacka,hnedy cukor,med,cili papricka

POSTUP PRÍPRAVY

na suchej panviv si oprazime feniklove semienka,pridame nadrobno nasekany cesnak,salotku a cili.prilejeme olej,pridame kecup,sojovu omacku,cukor a med.chvilu povarime a je hotovo.touto omackou mozme potierat masko pri grilovani.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

denisa r. (belesek) ID 69182 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Nevarená chrenová, kôprová omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 biely jogurt, 4 lyžice polotučného mlieka, 2 natvrdo uvarené vajíčka, chren /čerstvý, alebo sterilizovaný/, citrón, cukor, soľ, petržlenová vňať. ***Ak chcete pripraviť kôprovú – miesto chrenu použijete čerstvý kôpor a vynecháte petržlenovú vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Z receptov oddelenej stravy. Výborná a ľahká omáčka, vhodná aj ku grilovaným, mäsovým a zeleninovým jedlám.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 21.5.2009, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

vyborna omacka



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie mäso,sunka,SLADKA smotana,mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravime si panvicu s olejom a pomali tam zacneme davat kuracie mäso pokrajane na kusky.Pokrajame si sunka na kocecky a pridame k mäsku,miesame asi 10-15min.Potom ktomu pridame sladku smotanu smiesanu s mlieckom a nechame chvilu povarit,potom DOBRú CHUť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Nikola G. (NikolkaNika) ID 41693 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 24.2.2011, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Domaca majoneza



POTREBNÉ PRÍSADY

žltky, olej, sol, korenie, na dochutenie - citronova šťava, dijonska horčica, worcestrova omačka, tabasco - podľa vlastnej chute

POSTUP PRÍPRAVY

Opatrne oddelime zltky od bilekov, zltky potom v hlbsej miske osolime, pridame cierne korenie, potom metlickou, alebo mixerom na najvysom stupni slahame aspon 5 minut. Do zltkovej masy po kvapkach pridavame olej a stale slahame. Ked sa Vam zda velmi husta, pridame citronovu stavu alebo stipku cukru, potom pridavame ole tenkym pramienkom a stale miesame. Ked sa nam uz zda, ze jej mame tak akurat a aj jej hustota je tak akurat, pridame do zakladneho receptu trosku horcice, posekane uhorky, rozne vnate, tabasco alebo na hrubo mlete korenie roznych farieb. Takto doma urobena majoneza je naozaj SUPER!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabriela P. (helvetia) ID 13483 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Tzatziky



POTREBNÉ PRÍSADY

šalátovú uhorku, 1 biely krémový jogurt, mätu alebo kôpor, cesnak, biele korenie, olivový olej, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Šalátovú uhorku si postrúhame na hrubšom strúhadle a vytlačíme z nej prebytočnú šťavu. Pridáme k nej jogurt, prelisovaný cesnak, kôpor alebo mätu, soľ, olivový olej. Podávame chladené k hlavným jedlám.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Renys F. (renysfashion) ID 74635 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 150 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu