končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,115 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Krémová polievka z Medvedieho cesnakuPOTREBNÉ PRÍSADY Medvedí cesnak (najlepší je čerstvý, ale ja si ho dávam aj do mrazničky, nech ho mám po ruke celý rok), 3 menšie zemiaky, 1 menšia cibuľa, zeleninový bujón 3 ks, soľ podľa potreby, smotana na varenie (mlieko), hladká múka. POSTUP PRÍPRAVY Na masle (ja pridávam aj troška oleja aby sa maslo nepripalilo) si osmažíme cibuľu, pridáme tri poriadne hrste Medvedieho cesnaku (najlepší je čerstvý, ale ja si ho dávam aj do mrazničky nech ho mám po ruke celý rok =o)), chvíľu podusíme, potom na kocky nakrájané zemiaky a zalejeme 1,5 litrom vody. Keď voda zovrie pridáme bujón a varíme pokiaľ zemiaky nezmäknú. Všetko rozmixujeme. Znovu dáme zovrieť a dohustíme hladkou múkou rozhabarkovnou v smotane na varenie alebo v mlieku. (ja používam mlieko). Necháme ešte chvíľku prevrieť a podľa potreby dochutíme a soľou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Andrea Č. (Andrejka71) ID 262219 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 20.4.2013, 7:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Boršč ako ho robím jaPOTREBNÉ PRÍSADY mrkva,petržlen,kaleráb,zemiaky,biela kapusta,pretlak,soľ,olej,korenie,cvikla,mäso bravčove a/alebo hovädzie POSTUP PRÍPRAVY u nás doma obľubená polivočka OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jozef T. (sydneikol) ID 46863 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 21.2.2013, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
SosovickaPOTREBNÉ PRÍSADY Na cca tri litre potrebujeme: sosovica- aby pokryla dno hrnca/ voda/ 2x bobkovy list/ 2x zemiak/ korenie mlete a cele/ sol/ majoranka/ koza zo slaniny/ pol klobasy/ 2x parka/ ocot/ 1x smotana na varenie + 1PL hladkej muky POSTUP PRÍPRAVY 1. sosovicu preberieme, poriadne preplachneme a v hrnci zalejeme studenou vodou 2. trosku osolime (udeniny tiez pustia sol), pridame bobkovy list, cele korenie asi 5ks a kozu zo slaniny 3. ked je sosovica polomakka pridame pol klobasky(ja som dala v celku), pokrajane parky a na kocky pokrajane zemiaky 4. ked su zemiaky aj sosovica makka, pridame ocot podla chuti cca 2-3PL, mlete korenie a nechame prevriet 5. odstavime, prilejeme zatrepku so smotany a muky a dochutime majorankou, uz nevarime 6. podavame s cerstvym chlebikom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 5.5.2013, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Hubová s klobásou a kyslou smotanou ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY 2 PL masti * 2 PL hladkej múky * PL mletej červenej papriky * vývar * cibuľa * cesnak * čerstvé huby * klobása * soľ * čierne korenie * mletá rasca * kyslá smotana * POSTUP PRÍPRAVY Našla som v časopise. Je to výborná maďarská polievka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 6.4.2013, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Rýchla "podbitá" fazuľaPOTREBNÉ PRÍSADY konzerva červenej fazule, bobkový list, mleté čierne korenie, mletá rasca, mlieko, pochúťková smotana, hladká múka, mletá červená paprika, cibuľa, maslo... a sůůůůl :) POSTUP PRÍPRAVY Do cca 1/2 l vody 1 bobkový list, trochu mletej rasce a mletého čierneho korenia, nechať prejsť varom, pridať jednu konzervu červenej fazule, chvíľku povariť. Približne jednu kopcovitú lyžicu hladkej múky rozrobiť s 200ml mlieka a 250 pochúťkovej smotany, polievku odstaviť, aby sa smotanka nezrazila a pomaly za stáleho miešania vliať do polievky. Jednu cibuľu porezať a popražiť na cca 100 g masla (neviem to odhadnúť :)), keď to už dobre vonia, odstaviť a pridať mletú červenú papriku, nech to má farbu. Polievku osoliť a prepasírovať cibuľku s maslom, nech do polievky ide len fajnové masielko, cibuľa tam nemusí strašiť. Podávať s chlebom, plackami..... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Alena B. (Sue1) ID 28097 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 21.2.2014, 7:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Brokolicový krémPOTREBNÉ PRÍSADY 1 ks rozobraná na ruzicky brokolica, 1-1,5 l vývaru (akykolvek), 2 PL masla, múka hladká, 2 ks žĺtka, 250 ml smotany na varenie POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu rozoberieme na ružičky a dáme variť do vývaru. Medzitým si urobíme z masla a múky zápražku do ktorej pridáme sladkú smotanu. (Asi poldeci si odložíme). Hotovú zápražku dáme do polievky. V odloženej smotane rozmiešame žĺtky a pridáme do polievky. Necháme prevrieť. Polievku rozmixujeme. Snažíme sa to rozmixovať čo najjemnejšie aby z toho bol jemný krém. Hotovo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) katarina k. (misskate) ID 170780 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
SUPERRÝCHLA ŠOŠOVICOVO ZELENINOVÁ POLIEVOČKA S VLOČKAMI - VÝBORNÁPOTREBNÉ PRÍSADY Šošoviva, mrazená zelenina, 2 zemiaky, cibuľa, cesnak, soľ, olej, vločky, koreniny POSTUP PRÍPRAVY Veľmi rýchla a výborná, zdravá polievka, nedá sa pokaziť. Na troche oleja popražíme cibuľu a cesnak, pridáme mr. zeleninu a zemiaky, pomiešame, osolíme a okoreníme podľa chuti ( ja som dala hotové korenie na zeleninu) a prikryjeme pokrievkou. Chvíľu dusíme. Zatiaľ si prichystáme šošovicu, opláchneme. Zeleninu podlejeme vodou, pridáme šošovicu, bobkový list a varíme kým šošovica nezmekne ( cca 35 minút). Potom pridáme ovsenné vločky a ešte 5 minút povaríme. Hotovo. Polievka je sýta, ale pritom takmer bez tuku, takže diétna. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Miroslava K. (Miroslava77) ID 89227 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Hubová krémová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 300g čerstvých alebo mrazených akýchkoľvek HLAVNE JEDLÝCH hríbov, 3 menšie zemiaky, 1 menšia cibuľa, zeleninový bujón 3 ks, soľ a vegeta podľa potreby, smotana na varenie (mlieko), hladká múka. POSTUP PRÍPRAVY Na masle (ja pridávam aj troška oleja aby sa maslo nepripalilo) si osmažíme cibuľu, pridáme huby ( tu som použila mrazené hromadienky - podpňovky, HUBY NIKDY PRED VLOŹENÍM DO MRAZNIĆKY NIKDY NEPREVÁRAM, ZBYTOĆNE SA VYVARÍ CHUŤ HRÍBOV ) a za občasného premiešania podusíme cca 5 min., potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a osmažíme ešte cca 5 min. a zalejeme 1,5 litrom vody. Keď voda zovrie pridáme bujón a varíme asi 40 minút. Za túto dobu sa uvaria aj huby a zemiaky zmäknú. Nevadí keď sa nám začnú zemiaky rozvárať lebo aj tak všetko rozmixujeme. Znovu dáme zovrieť a dohustíme hladkou múkou rozhabarkovnou v smotane na varenie alebo v mlieku. (ja používam mlieko). Necháme ešte chvíľku prevrieť a podľa potreby dochutíme vegetou a soľou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Andrea Č. (Andrejka71) ID 262219 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Hrášková krémová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 400g konzerva hrášku ,3 menšie zemiaky, 1 menšia cibuľa, zeleninový bujón 3 ks,soľ a vegeta podľa potreby, smotana na varenie (mlieko), hladká múka. POSTUP PRÍPRAVY Na masle (ja pridávam aj troška oleja aby sa maslo nepripalilo) si osmažíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, sterilizovaný hrášok, (najlepší je čerstvý), osmažíme cca 5 min. a zalejeme 1,5 litrom vody. Keď voda zovrie pridáme bujón a varíme pokiaľ hrášok a zemiaky nezmäknú. Všetko rozmixujeme. Znovu dáme zovrieť a dohustíme hladkou múkou rozhabarkovnou v smotane na varenie alebo v mlieku. (ja používam mlieko). Necháme ešte chvíľku prevrieť a podľa potreby dochutíme vegetou a soľou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Andrea Č. (Andrejka71) ID 262219 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 24.3.2013, 12:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Mrkvová krémová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 6-7 ks mrkvy, 3 menšie zemiaky, 1 menšia cibuľa, zeleninový bujón 3 ks, soľ a vegeta podľa potreby, smotana na varenie (mlieko), hladká múka. POSTUP PRÍPRAVY Na masle (ja pridávam aj troška oleja aby sa maslo nepripalilo) si osmažíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, na kolieska pokrájanú mrkvu, osmažíme cca 5 min. a zalejeme 1,5 litrom vody. Keď voda zovrie pridáme bujón a varíme pokiaľ mrkva so zemiakmi nezmäknú. Všetko rozmixujeme. Znovu dáme zovrieť a dohustíme hladkou múkou rozhabarkovnou v smotane na varenie alebo v mlieku. (ja používam mlieko). Necháme ešte chvíľku prevrieť a podľa potreby dochutíme vegetou a soľou. Posypeme petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Andrea Č. (Andrejka71) ID 262219 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 13.6.2013, 12:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,115 ďalšie >> |