končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 201-210) | << predošlé 1,.,16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
JAHODOVA MARMELADA s kuskami bielej cokoladyPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg jahod, 1kg zelirovacieho cukru 1:1, 1 tabulka bielej cokolady, stava z pol citrona 1CL kyseliny citronovej POSTUP PRÍPRAVY Tak pomaly budeme zavarat a co prve...no JAHODKY.Kilo jahod si ocistime a umyjeme,nakrajame do misky na stvrtky OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (27) posledné: 20.10.2011, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Cvikla- recept na nálevPOTREBNÉ PRÍSADY na 5kg uvarenej cvikly potrebujeme: 1 liter vody, 150ml octu, 120g kryštálového cukru, 1ČL soli, 1ČL rasce, 1ČL feniklu a surový strúhaný chren podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Uvarenú cviklu si postrúhame na strúhadle (my sme doma vždy strúhali na tom najjemnejšom) a zmiešame ju s vychladnutým nálevom. Na nálev zmiešame všetky suroviny okrem chrenu, necháme prevrieť a vychladnúť. Nakoniec pridáme postrúhaný chren, toľko koľko máte radi. Cviklu môžeme hneď jesť alebo ju dáme zasterilizovať do pohárov. Ešte taká rada, ak robíte túto cviklu na jeseň, dajte kľudne o 2/3 menej vody, pretože cvikla sama je ešte veľmi vodnatá, tak aby ste nemali veľa vody nakoniec.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 7.8.2018, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
DOMACE KLOBASKY V KYSLEJ KAPUSTE*****POTREBNÉ PRÍSADY Domáca kvasená kapusta,údené domáce klobásky POSTUP PRÍPRAVY Zaúdené domáce klobásky necháme 3-4 dni odvetrať,vkladáme do 0,7 l pohárov,pomedzi povtláčame kyslú kapustu zo suda,zaviečkujeme a 15-20 minút od bodu varu sterilizujeme.Poháre plníme asi na dva prsty od vrchu. Dobrá pochúťka,chýba k nej len čerstvý chlebík. Recept na klobásy a kapustu u mňa. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 17.8.2010, 19:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Cibuľová marmeládaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 PL masla*2PL olivového oleja*1 kg červenej cibule*3 strúčiky cesnaku*4 PL hnedého cukru*3-5 PL octa*350 ml červeného vína*soľ*mčk*tymián POSTUP PRÍPRAVY Ja cibuľu teda nejak extra nemusím,ale toto,tak toto je cibuľový zázrak a chutí naozaj luxusne.Je skvelá na chleba natretý lučinou,či paštétou alebo ako základ na pizzu namiesto paradajok,či ako príloha k masu.Taká "inovácia" :)),pre tých čo majú radi nové chute. A priznám sa,už som vyjedala z panvičky....... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 8.9.2011, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KIBASA-KIwi-BAnanovo-SAmpanska marmelada ako chutovecka na obmenu.POTREBNÉ PRÍSADY 2 väcsie banany* 4 kiwi* 1 pomaranc* 1 citron* 200ml sampanskeho(alebo cele picollo sekt)* 350g zelirovacieho cukru 2:1 POSTUP PRÍPRAVY Banany a kiwi nakrajame do misky,pridame vytlacenu stavu z pomaranca , z citrona a sampanske alebo picollo sekt(mala flasticka 200ml).Dokladne premiesame a pridame zelirovaci cukor a dalej miesame.Ja som pripravovala v pekarnicke preto som celu zmes supla do nej a zapla program na marmeladu.Kto nema vari za staleho miesania v hrnci ako obvyklu marmeladu.Potom zmes mixerom rozmixujeme,ak sa nam zda riedke pridame lyzicku kyseliny citronovej a plnime ciste zavaracie flasticky-pohare a dobre uzatvorime,Ja vzdy sterilizujem este 15min.Z tohto mnozstva vyjdu 4 stredne mensie zavaracie pohare (ako napr od tatarky). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 4.8.2010, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Cviklovo-kapustovy salatPOTREBNÉ PRÍSADY 1,75 kg kapusty 1,75 kg cvikly 3,5 dcl octu 30 dkg krystaloveho cukru 35 dkg cibule 3 PL soli ,trochu rasce POSTUP PRÍPRAVY Nastruhat kapustu,uvarit a nastruhat cviklu, pridat ostatne suroviny. Nechat odlezat do druheho dna.Naplnit do poharov. Jedna davka 6 7 dcl poharov. Je vyborny skuste!!!! Mozete ho ihned jest. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 2.9.2011, 23:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KVASENA KAPUSTA *****S JABLCKAMI_VYBORNAPOTREBNÉ PRÍSADY 25 kg nastrúhaná kapusta,40dg soľ,3 pl rasca celá,20 ks bobkový list,10 ks malých kyslejších jablčok POSTUP PRÍPRAVY Do čistého súdka vrstvíme kapustu,ktorú časťou soli a rasce posypeme,dáme pár bobkáčov, pár rozpolených a okvetia a stopky zbavených jablčok.Zasypeme tenšou vrstvou kapusty a poriadne potlačíme.Aj po okrajoch,aby sme vytlačili všetok vzduch.Ja to robím tak,že si na nohu-samozrejme umytú-natiahnem veľký mikroténový sáčok a upevním ho gumičkou. Postupne spotrebujeme po vrstvách všetky indiegréncie a stále tancujeme.Casom sa nám pri tlačení ukáže voda,ktorú odčerpáme,ale nevylejeme.Nakoniec súdok poriadne poutierame,dolejeme odčerpanú šťavu podľa potreby,zakryjeme vrchnákom ,do žliabku vlejeme vodu .Súdok položíme do nejakej nádoby-ja mám takú vyššiu okrúhlu tácku-a začína kvasenie.Kým kvasí,držíme na nie veľmi studenom mieste.Priebežne kontrolujeme a umývame žliabok.Ak je treba,dolejeme vodu_ja preváram a dám trocha soli-samozrejme studenú. Kapusta vykvasí asi za mesiac.Súdok poriadne očistíme zvonku,Položíme do špajze alebo na chladnejšie miesto,do žliabku vlejeme jedlý olej ,ale až po zatvorení súdka,aby sme to s olejom neprehnali.Vydrží až do ZJEDENIA a NESMRDI cely byt. Ja mávam na chalupe,ale sestra v byte v skrini na chodbe a pochvaľuje si.Videla som na českej stránke kapustu ,ktorú kvasili rovno v pohároch,aj som vyskúšala,ale pre mňa bola niektorá dosť suchá.Skúšala som aj už hotovú zasterilizovať,ale už nechutí tak dobre ako ked je surová. DOBRU CHUT s kopou čerstvých vitamínov OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 20.11.2012, 6:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KURIATKA NA ZIMU*****POTREBNÉ PRÍSADY Kuriatka-veľa,voda,mikroténové sáčky POSTUP PRÍPRAVY Očistené kuriatka vo vhodnej veľkosti vsypeme do hrnca s vriacou vodou,5 minút povaríme,scedíme.V studenej vode prepláchneme,necháme poriadne odtiecť a balíme do mikroténových sáčkov.Uzavrieme,označíme nálepkou a skoro do dalšej hubovej sezony používame pri kuchtení. PRAJEM VAM PORIADNY ULOVOK KURIATOK ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
,,AUSTRIA"KECUP OD HANKY Z ND*****POTREBNÉ PRÍSADY 4kg paradajky,8 ks väčšia cibuľa,6 ks kyslasté jablká,2-3 stredné cvikly,2dcl ocot,2čl červená paprika sladká,1čl štípľavá paprika,1čl škorica,po10ks-čierne korenie,nové korenie,klinčeky,3pl soľ,4ks bobkový list,40dg cukor POSTUP PRÍPRAVY Paradajky,cibuľu,cviklu a jablká očistíme,pokrájame na plátky a varíme asi hodinu.Pridáme bobkový list, papriku,soľ,škoricu, klinčeky,nové aj čierne korenie a varíme dalšiu polhodinku.Občas zamiešame,aby nám obsah neprihorel.Potom obsah po častiach rozmixujeme,prepasírujeme,pridáme cukor a ocot a ešte povaríme.Stále miešame,aby nám kečup neprihorel.Varením zredukujeme obsah vody,aby kečup nebol veľmi riedky. Cukor a soľ môžeme podľa svojej chute pridať alebo ubrať a tak isto môžeme upraviť pikantnú chuť. Paradajky sú lepšie,ked sú mäsité,lebo neobsahujú toľko vody. Je to veľmi dobrý kečup,mám ho veľakrát overený. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
JABLKOVO_HRUSKOVY DZUS_VYNIKAJUCI*****POTREBNÉ PRÍSADY Jablká,hrušky,cukor kryštálový,kyselina citronova,pár klinčekov,badyán,voda POSTUP PRÍPRAVY Jablká a hrušky umyjeme,ošúpeme(ošúpané vkladáme do vody a kyselinou citronovou,aby neoxidovali) vyberieme jaderník a pokrájame na menšie kúsky-aspoň štvrtky.Dáme do rajnice a zalejeme vodou,aby boli zakryté Necháme 10-15 minút povrieť.Po častiach rozmixujeme,pridáme cukor,vodu a kyselinu citronovú podľa chuti a necháme prevrieť.Tú penu zvrchu dáme preč. Ja som ho robila medzi sviatkami,lebo mi vädli hrušky a jablká,spravila som ho hustejší a riedili sme ho vodou.Bol výborný a určite stál menej ako RIO,RELAX a pod. a ešte som vedela,čo v ňom je. URCITE ho budem robit aj v lete,ked sa všade povaľujú kopy ovocia,len tam treba pridať kyselinu sorbovú-podľa návodu,aby sa nepokazil. DOBRE PITIE ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 11.2.2010, 8:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 201-210) | << predošlé 1,.,16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26,.,43 ďalšie >> |