. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 201-210)<< predošlé 1,.,16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

JAHODOVA MARMELADA s kuskami bielej cokolady



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg jahod, 1kg zelirovacieho cukru 1:1, 1 tabulka bielej cokolady, stava z pol citrona 1CL kyseliny citronovej

POSTUP PRÍPRAVY

Tak pomaly budeme zavarat a co prve...no JAHODKY.Kilo jahod si ocistime a umyjeme,nakrajame do misky na stvrtky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 20.10.2011, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Cvikla- recept na nálev



POTREBNÉ PRÍSADY

na 5kg uvarenej cvikly potrebujeme: 1 liter vody, 150ml octu, 120g kryštálového cukru, 1ČL soli, 1ČL rasce, 1ČL feniklu a surový strúhaný chren podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarenú cviklu si postrúhame na strúhadle (my sme doma vždy strúhali na tom najjemnejšom) a zmiešame ju s vychladnutým nálevom. Na nálev zmiešame všetky suroviny okrem chrenu, necháme prevrieť a vychladnúť. Nakoniec pridáme postrúhaný chren, toľko koľko máte radi. Cviklu môžeme hneď jesť alebo ju dáme zasterilizovať do pohárov.
Ešte taká rada, ak robíte túto cviklu na jeseň, dajte kľudne o 2/3 menej vody, pretože cvikla sama je ešte veľmi vodnatá, tak aby ste nemali veľa vody nakoniec....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 7.8.2018, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

DOMACE KLOBASKY V KYSLEJ KAPUSTE*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Domáca kvasená kapusta,údené domáce klobásky

POSTUP PRÍPRAVY

Zaúdené domáce klobásky necháme 3-4 dni odvetrať,vkladáme do 0,7 l pohárov,pomedzi povtláčame kyslú kapustu zo suda,zaviečkujeme a 15-20 minút od bodu varu sterilizujeme.Poháre plníme asi na dva prsty od vrchu.
Dobrá pochúťka,chýba k nej len čerstvý chlebík.
Recept na klobásy a kapustu u mňa.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 17.8.2010, 19:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Cibuľová marmeláda



POTREBNÉ PRÍSADY

1 PL masla*2PL olivového oleja*1 kg červenej cibule*3 strúčiky cesnaku*4 PL hnedého cukru*3-5 PL octa*350 ml červeného vína*soľ*mčk*tymián

POSTUP PRÍPRAVY

Ja cibuľu teda nejak extra nemusím,ale toto,tak toto je cibuľový zázrak a chutí naozaj luxusne.Je skvelá na chleba natretý lučinou,či paštétou alebo ako základ na pizzu namiesto paradajok,či ako príloha k masu.Taká "inovácia" :)),pre tých čo majú radi nové chute.
A priznám sa,už som vyjedala z panvičky.......

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 8.9.2011, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KIBASA-KIwi-BAnanovo-SAmpanska marmelada ako chutovecka na obmenu.



POTREBNÉ PRÍSADY

2 väcsie banany* 4 kiwi* 1 pomaranc* 1 citron* 200ml sampanskeho(alebo cele picollo sekt)* 350g zelirovacieho cukru 2:1

POSTUP PRÍPRAVY

Banany a kiwi nakrajame do misky,pridame vytlacenu stavu z pomaranca , z citrona a sampanske alebo picollo sekt(mala flasticka 200ml).Dokladne premiesame a pridame zelirovaci cukor a dalej miesame.Ja som pripravovala v pekarnicke preto som celu zmes supla do nej a zapla program na marmeladu.Kto nema vari za staleho miesania v hrnci ako obvyklu marmeladu.Potom zmes mixerom rozmixujeme,ak sa nam zda riedke pridame lyzicku kyseliny citronovej a plnime ciste zavaracie flasticky-pohare a dobre uzatvorime,Ja vzdy sterilizujem este 15min.Z tohto mnozstva vyjdu 4 stredne mensie zavaracie pohare (ako napr od tatarky).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 4.8.2010, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Cviklovo-kapustovy salat



POTREBNÉ PRÍSADY

1,75 kg kapusty 1,75 kg cvikly 3,5 dcl octu 30 dkg krystaloveho cukru 35 dkg cibule 3 PL soli ,trochu rasce

POSTUP PRÍPRAVY

Nastruhat kapustu,uvarit a nastruhat cviklu, pridat ostatne suroviny.
Nechat odlezat do druheho dna.Naplnit do poharov.
Jedna davka 6 7 dcl poharov.
Je vyborny skuste!!!! Mozete ho ihned jest.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 2.9.2011, 23:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KVASENA KAPUSTA *****S JABLCKAMI_VYBORNA



POTREBNÉ PRÍSADY

25 kg nastrúhaná kapusta,40dg soľ,3 pl rasca celá,20 ks bobkový list,10 ks malých kyslejších jablčok

POSTUP PRÍPRAVY

Do čistého súdka vrstvíme kapustu,ktorú časťou soli a rasce posypeme,dáme pár bobkáčov, pár rozpolených a okvetia a stopky zbavených jablčok.Zasypeme tenšou vrstvou kapusty a poriadne potlačíme.Aj po okrajoch,aby sme vytlačili všetok vzduch.Ja to robím tak,že si na nohu-samozrejme umytú-natiahnem veľký mikroténový sáčok a upevním ho gumičkou. Postupne spotrebujeme po vrstvách všetky indiegréncie a stále tancujeme.Casom sa nám pri tlačení ukáže voda,ktorú odčerpáme,ale nevylejeme.Nakoniec súdok poriadne poutierame,dolejeme odčerpanú šťavu podľa potreby,zakryjeme vrchnákom ,do žliabku vlejeme vodu .Súdok položíme do nejakej nádoby-ja mám takú vyššiu okrúhlu tácku-a začína kvasenie.Kým kvasí,držíme na nie veľmi studenom mieste.Priebežne kontrolujeme a umývame žliabok.Ak je treba,dolejeme vodu_ja preváram a dám trocha soli-samozrejme studenú.

Kapusta vykvasí asi za mesiac.Súdok poriadne očistíme zvonku,Položíme do špajze alebo na chladnejšie miesto,do žliabku vlejeme jedlý olej ,ale až po zatvorení súdka,aby sme to s olejom neprehnali.Vydrží až do ZJEDENIA a NESMRDI cely byt.
Ja mávam na chalupe,ale sestra v byte v skrini na chodbe a pochvaľuje si.Videla som na českej stránke kapustu ,ktorú kvasili rovno v pohároch,aj som vyskúšala,ale pre mňa bola niektorá dosť suchá.Skúšala som aj už hotovú zasterilizovať,ale už nechutí tak dobre ako ked je surová.

DOBRU CHUT s kopou čerstvých vitamínov

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 20.11.2012, 6:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KURIATKA NA ZIMU*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuriatka-veľa,voda,mikroténové sáčky

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené kuriatka vo vhodnej veľkosti vsypeme do hrnca s vriacou vodou,5 minút povaríme,scedíme.V studenej vode prepláchneme,necháme poriadne odtiecť a balíme do mikroténových sáčkov.Uzavrieme,označíme nálepkou a skoro do dalšej hubovej sezony používame pri kuchtení.

PRAJEM VAM PORIADNY ULOVOK KURIATOK

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

,,AUSTRIA"KECUP OD HANKY Z ND*****



POTREBNÉ PRÍSADY

4kg paradajky,8 ks väčšia cibuľa,6 ks kyslasté jablká,2-3 stredné cvikly,2dcl ocot,2čl červená paprika sladká,1čl štípľavá paprika,1čl škorica,po10ks-čierne korenie,nové korenie,klinčeky,3pl soľ,4ks bobkový list,40dg cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Paradajky,cibuľu,cviklu a jablká očistíme,pokrájame na plátky a varíme asi hodinu.Pridáme bobkový list, papriku,soľ,škoricu, klinčeky,nové aj čierne korenie a varíme dalšiu polhodinku.Občas zamiešame,aby nám obsah neprihorel.Potom obsah po častiach rozmixujeme,prepasírujeme,pridáme cukor a ocot a ešte povaríme.Stále miešame,aby nám kečup neprihorel.Varením zredukujeme obsah vody,aby kečup nebol veľmi riedky.

Cukor a soľ môžeme podľa svojej chute pridať alebo ubrať a tak isto môžeme upraviť pikantnú chuť.
Paradajky sú lepšie,ked sú mäsité,lebo neobsahujú toľko vody.
Je to veľmi dobrý kečup,mám ho veľakrát overený.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

JABLKOVO_HRUSKOVY DZUS_VYNIKAJUCI*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Jablká,hrušky,cukor kryštálový,kyselina citronova,pár klinčekov,badyán,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká a hrušky umyjeme,ošúpeme(ošúpané vkladáme do vody a kyselinou citronovou,aby neoxidovali) vyberieme jaderník a pokrájame na menšie kúsky-aspoň štvrtky.Dáme do rajnice a zalejeme vodou,aby boli zakryté Necháme 10-15 minút povrieť.Po častiach rozmixujeme,pridáme cukor,vodu a kyselinu citronovú podľa chuti a necháme prevrieť.Tú penu zvrchu dáme preč.

Ja som ho robila medzi sviatkami,lebo mi vädli hrušky a jablká,spravila som ho hustejší a riedili sme ho vodou.Bol výborný a určite stál menej ako RIO,RELAX a pod. a ešte som vedela,čo v ňom je.

URCITE ho budem robit aj v lete,ked sa všade povaľujú kopy ovocia,len tam treba pridať kyselinu sorbovú-podľa návodu,aby sa nepokazil.

DOBRE PITIE

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.2.2010, 8:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 201-210)<< predošlé 1,.,16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu