končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,584 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lahodné višňovo-ríbezľové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g polohrubej múky, jeden čokoládový puding (neuvarený - len prášok), 85g hnedého cukru, 1 čajová zarovnaná lyžička sódy bicarbóny alebo 2 ČL prášku do pečiva, 1 vanilkový cukor, 2 PL kakaa, 2 vajíčka, 1 kyslá smotana 200g alebo jogurt, 0,5 dl mlieka, 80g rozpusteného masla, 100 g horkej čokolády nasekanej na kúsky, 100g višní pokrájaných na kúsky, 100g ríbezlí ... ja som dala aj 50g mrazených malín - čerstvé sú veľmi krehké a pri miešaní by sa rozpadli POSTUP PRÍPRAVY Suroviny rozdelíme na suché a mokré - každé osobitne zmiešame - teda v jednej mise vymiešame múku, cukor, vanilkový cukor, pudingový prášok, sódu bicarbónu alebo prášok do pečiva, kakao a posekanú čokoládu a v druhej smotanu, vajíčka, mlieko a maslo. Obe masy ručne premiešame, nakoniec vmiešame pokrájané vine, ríbezle a maliny. Do muffinového pekáča dáme papierové košíky, ktoré naplníme do 2/3 zmesou a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C. Mne vyšlo 18 muffinov ... sú jemné, lahodné ... ja som podávala na malinovom pyré (rozmixované a prepasírované maliny s trochou cukru a pár kvapkami citrónovej šťavy), ale môžeme použiť akékoľvek rozmixované ovocie alebo aj džem, kyslastá chuť výborne dopĺňa čokoládovú chuť muffinov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 8.7.2016, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♥ Svieži ovocný dezert ♥POTREBNÉ PRÍSADY 500g kyslej smotany, 250ml smotany na šľahanie, 150g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, asi 300g jahôd, maliny, dlhé piškóty, ovocie... POSTUP PRÍPRAVY Smotanu na šľahanie prevaríme a odstavíme, nasypeme želatínu a za občasného miešania necháme vychladnúť. 250g jahôd umyjeme očistíme a rozmixujeme. Kyslú smotanu, práškový a vanilkový cukor zmiešame, pridáme rozmixované jahody a vlažnú smotanu. Premiešame...Formu na biskupský chlebík vystelieme potravinárskou fóliou, nalejeme 1/3 krému, poukladáme nahusto dlhé piškóty, necháme asi 10-15 minút stuhnúť v chladničke, potom posypeme nahusto malinami a zalejeme 2/3 krému, poukladáme dlhé piškóty a popritláčame. Necháme stuhnúť v chladničke, vrch ozdobíme ovocím a podávame... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 3.7.2016, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Skvelý nepečený koláč ... banánovo-kokosový korpus, jahody a krém z bielej čokoládyPOTREBNÉ PRÍSADY korpus : 2 zrelé banány, 120g jemnej kokosovej múčky (hrubšiu premixujeme), 80g mletých mandlí príp. vlašských orechov, 2 PL kakaa, ak robíme len pre dospelých môžeme pridať kvapku rumu alebo brandy ... krém : 1 smotana na šľahanie (180 ml), 1 a pol bielej čokolády (ja som použila Milku, ktorá je jemná a dobre sa rozpúšťa), 250g mascarpone (môžeme nahradiť mäkkým tvarohom), 3 plátky želatíny ... sekané pistácie na dozdobenie alebo čokoládové hoblinky POSTUP PRÍPRAVY ... voňavý, jemný, lahodný koláčik ... banány roztlačíme vidličkou, pridáme ostatné prísady a dobre premiešame a dáme do tortovej alebo koláčovej formy (ja som použila s priemerom cca 24 cm) a dáme do chladničky stuhnúť ... pokiaľ korpus odpočíva v chladničke urobíme si krém - smotanu zahrejeme až pod bod varu a nalejeme na polámanú bielu čokoládu, miešame pokiaľ sa čokoláda úplne neroztopí ... necháme vychladnúť a potom po častiach ručne vmiešame mascarpone a želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu ... nalejeme na vychladnutý korpus, uložíme jahody a dáme do chladničky stuhnúť (ja som nechala cez noc) ... pred podávaním ozdobím sekanými pistáciami alebo čokoládovými hoblinkami ... koláčik je úžasné voňavý a lahodne krémový ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 6.7.2016, 18:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ženský rozmarPOTREBNÉ PRÍSADY 30 dg hladkej múky, 13dg masla, 2dg práškového cukru, 4 žĺtky, trošku soli, 6 lyžíc mlieka, 3 dg droždia, ríbezľová marmeláda, 5dg mandlí (pop. mleté vlašské orechy) POSTUP PRÍPRAVY Do preosiatej múky rozmrvíme maslo, pridáme cukor, žĺtky, soľ, v mlieku rozmiešané droždie a zamiesime. Vypracované cesto vyvaľkáme a položíme na slabo vymastený plech (ja som cesto dala na mastný papier), kde ho necháme kysnúť. Na teplom mieste som ho nechala cca 15 minút, kým som si nevyšľahala bielky s cukrom a kým som si nepripravila slivkový lekvár so škoricou). Vykysnuté cesto natrieme džemom, marmeládou, prikryjeme snehom a posypeme nahrubo posekanými mandľami, popr. jemne namletými orechami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri miernom ohni. Ja som ho piekla pri 180C cca 15-20minút SNEH 4 bielky, 20dg práškového cukru, 1balíček vanilkového cesta Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pridáme k nemu práškový cukor a znova dobre premiešame DOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Eva K. (Jolana) ID 36903 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 30.6.2016, 11:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Úžasný nepečený čokoládovo-jahodový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 330g sušienok OREO, 100g horkej čokolády s vyšším obsahom kakaa (cca 70%), 200g mliečnej čokolády (ja som použila Milku, zdá sa mi najkrémovejšia a najlahodnejšia), 200ml smotany na šľahanie, cca 20 kusov čerstvých jahôd, 110g masla, na posypanie pistácie alebo sekané orechy POSTUP PRÍPRAVY ... tento čokoládovo-jahodový koláčik som sa chystala vyskúšať už od zimy, keď som ho videla niekde na nete a teraz keď dozreli jahody prišiel čas ... výsledok prosto úžasný, tak posúvam ďalej .... sušienky rozmixujeme, polejeme rozpusteným maslom, zmiešame a dáme do vhodnej formy tak, že z masy vytvoríme aj cca 2 cm vyvýšené okraje, dáme na pol hodinku do chladničky ... dáme si zohriať smotanu až po bod varu, čokoládu nalámeme na kúsky a zalejeme horúcou smotanou, rozmiešame, pokiaľ sa nám čokoláda nerozpustí a nespojí so smotanou - trvá to len pár minút - necháme trocha vychladnúť a nalejeme na vychladený korpus ... uložíme umyté a osušené jahody a dáme do chladničky pokiaľ čokoládová náplň nestuhne ... po vybratí posypeme sekanými orieškami a podávame ... koláčik je výrazne čokoládový a kyslasté jahody ho perfektne dopĺňajú ... nabudúce vyskúšam s korpusom z kokosu, banánu a kakaa (postup v inom recepte) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 23.7.2016, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marhuľová roláda so ŠmakounomPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 5 bielkov, 4 žĺtka, 3 PL trstinového cukru, 2 PL hladkej celozrnnej pšeničnej múky, 2 PL ovsenej múky (najemno pomletých ovsených vločiek), 1 PL kakaa, PLNKA: 250 jemného nízkotučného tvarohu/alebo ricotty/alebo syra mascarpone, 1 balenie Šmakoun marhuľa, 1-2 PL agáve sirupu/prípadne iné obľúbené sladidlo POSTUP PRÍPRAVY Žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a jemne zamiešame do bielkovej hmoty. V ďalšej miske zmiešame celozrnnú, ovsenú múku a kakao. Tiež pridáme k bielkovej hmote a s citom premiešame, aby sa nám všetko spojilo do nadýchaného cesta. Stredný plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý rovnomerne rozotrieme cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 15 minút. Upečený korpus zvinieme do vlhkej utierky a necháme úplne vychladnúť. Krém si pripravíme veľmi jednoducho: v kuchynskom robote zmixujeme tvaroh s marhuľovým šmakounom a dosladíme podľa chuti. Vychladnutý korpus rozvinieme, oddelíme od papiera a naplníme marhuľovou plnkou. Ak chcete, môžete ho predtým potrieť aj domácim marhuľovým džemom. Roládu opäť zvinieme a odložíme stuhnúť do chladničky. Z blogu www.fitnessdezerty.sk ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♥ Čokoládový vrkoč...♥POTREBNÉ PRÍSADY 1 kocka droždia, 50g kryštálového cukru, 160g vlažného mlieka, 500g hladkej múky, 60g rozpusteného masla, 2 vajcia, štipka soli...♥ Plnka: 100ml smotany na šľahanie, 40g čokolády na varenie... ♥ žĺtok na potretie POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny na cesto spolu zmiesiť na vláčne cesto, prikryť čistým obrúskom a nechať 45 minút na teplom mieste kysnúť.♥♦♥ Čokoládu nalámeme do hrnca, zalejeme smotanou a spolu na miernom ohni rozpustiť a nechať vychladnúť.♥♦♥ Cesto rozvaľkáme na tenký plát, ktorý rozdelíme na tri časti, každú natrime plnkou, zvinieme, okraje potrieme rozšľahaným žĺtkom a stlačíme, aby plnka nevytekala. Pripravené roládky zapletieme do vrkoča, prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme 15 minút podkysnúť, potrieme žĺtkom rozmiešaným s 2 PL vody a pečieme na 180 °C, cca 50 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 18.3.2016, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♣ Broskyňový tarte s krokantom a bielou čokoládou ♣POTREBNÉ PRÍSADY Krehké cesto: 80g masla, 120g hladkej múky, 50g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vajce, 2 PL mletých mandlí...♣♣♣ Krokant: 150g kyslej smotany /18%/, 100g medu, 40g vanilkového cukru, 30g škrobovej múčky, 200g nasekaných mandlí...♣♣♣150g bielej čokolády, 4 PL smotany na šľahanie... ♣♣♣ Na obloženie: 700g zaváraných broskýň, 1 balíček tortovej želatíny... POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny na cesto spolu zmiesiť, zabaliť do potravinárskej fólie a nechať v chlade 30 minút. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, prenesieme do vymastenej koláčovej formy, vyvýšime aj po okrajoch, popicháme vidličkou.Na korpus rozotrieme mandľový krokant, a pečieme na 180°C, 30 minút /po 20 minútach vrch prikryjeme alobalom/. Potom koláč necháme vychladnúť. Potrieme rozpustenou bielou čokoládou a necháme v chlade stuhnúť. Poukladáme nakrájané broskyne, zalejeme tortovým želé /pripraveným podľa návodu/ a necháme do druhého dňa v chlade. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 18.3.2016, 9:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♣ Broskyňový koláč ♣POTREBNÉ PRÍSADY Vôbec netuším, či tu tento receptík je, ale u mňa je už veľa rokov zapísaný v zošítku, tak prečo sa oň nepodeliť :-)... Potrebujeme: 3 vajcia, 100g práškového cukru, štipka soli, 75g hladkej múky, 3 ČL kypriaceho prášku, 6PL oleja ♥♥♥ Krém: 4 dl smotany na šľahanie, 200g kyslej smotany, 2 balíčky broskyňového džúsu v prášku, 450g broskyňového kompótu, mleté orechy alebo mandle na posypanie... POSTUP PRÍPRAVY Vajcia vyšľaháme s cukrom s soľou do peny, pridáme olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme na 160°C, 25 minút. Horúci korpus pokvapkáme šťavou z broskýň a necháme vychladnúť. Broskyne precedíme, 5 polovičiek odložíme bokom, zvyšok nasekáme nadrobno. Smotanu vyšľaháme dotuha, primiešame džús v prášku a kyslú smotanu, nakoniec zľahka vmiešame nasekané broskyne. Krém navrstvíme na korpus, zvyšné broskyne nakrájame na plátky a poukladáme navrch, posypeme mletými orechmi alebo mandľami a necháme cez noc v chlade. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 13.3.2016, 17:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♥ Malinový cheesecake... ♥POTREBNÉ PRÍSADY Inšpirovala ma zas a znova Martinka Pintérová-Bezáková, ktorá je svojimi cheesecake/mi/ neprekonateľná: http://www.dulce-de-leche.eu/2016/02/malinovy-amaretti-cheesecake.html , ale zas čo si budeme nahovárať, predsa len pár drobných zmien odo mňa mu na kráse/chuti neubralo ;-) POSTUP PRÍPRAVY 1. zmena: sušienky som dala len maslové /spolu 200g/ ... 2. zmena: do krému som dala 250g Riccoty a 250g mascarpone Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 18.3.2016, 9:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,584 ďalšie >> |