končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.167 (zobrazuje sa 241-250) | << predošlé 1,.,20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,.,117 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
LievancePOTREBNÉ PRÍSADY • 250 g hrubej múky • 500 g polohrubej múky • 35 g kvasníc • 1 l mlieka • štipka soli • 1 PL kryštálového cukru • 1 vanilkový cukor • citrónová kôra • 1 vajce • 1 kompót podľa chuti • 1 kyslá smotana • cukor podľa potreby POSTUP PRÍPRAVY Z droždia, trochy mlieka a kávovej lyžičky cukru pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Medzitým múky preosejeme a zmiešame so zvyšným cukrom, vanilkou, nastrúhanou citrónovou kôrou a štipkou soli. Bielok oddelíme od žĺtka a vyšľaháme z neho sneh. Do múčnej zmesi pridáme kvások, žĺtok a mlieko a vareškou vymiesime riedke cesto. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielka. Cesto prikryjeme a necháme asi 45 minút až hodinu kysnúť. Panvicu na lievance potrieme olejom, rozpálime a pečieme lievance. Po každom lievanci panvicu potrieme olejom, aby sa neprilepili. Upečené lievance servírujeme na tanier a prelejeme smotanou rozmiešanou s cukrom a ozdobíme kompótom. Sú vynikajúce. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Monika K. (maciatko2) ID 246153 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 22.3.2013, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Bábovka nadýchaná s dvoma druhmi múkyPOTREBNÉ PRÍSADY 5 /6/ ks vajíčka 290 /350/ g cukor mletý 160 /200/ ml olej 140 /170/ g múka hladká 150 /180/ g múka polohrubá 1 ks prášok kypriaci 160 /200/ ml voda 2,5 pl kakao na formu vymastenie: tuk /hera,palmarín/ strúhanka na vysypanie POSTUP PRÍPRAVY Túto bábovku mám od mužovej starenky, nie je ťažká na jedenie....a nie je to mramorová bábovka, na tú mám iný recept, taký tuhší. Táto bábovka je z 5 vajíčok, robievam aj vyššiu zo 6. V zátvorke sú uvedené suroviny pri použítí 6 vajíčok. Žĺtka vymiešame s mletým cukrom, postupne pridávame olej. V miske zmiešame múky a kyp. prášok. Z bielkov spravíme tuhý sneh. Zapneme si rúru na 175 - 180 stupňov. Múku postupne pridávame k vyšľahaným žĺtkam spolu s vodou. Sneh po vypnutí mixéra jemne postupne vmiešavame do cesta metličkou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Marianna F. (Marianna76) ID 165776 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 13.7.2014, 9:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Jahôdkové tortičkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Čokoládový korpus, tvaroh+šľahačka+želatína,jahody+želatína POSTUP PRÍPRAVY ✿ OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 8.11.2012, 10:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Palacinky od JamiehoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia 115 g hladkej muky 1 vrchovatu caj.lyzicku prasku na pecenie 140ml mlieka POSTUP PRÍPRAVY 2-4 porcie Ako prve si oddelime zltky od bielok .Muku,prasok na pecenie a mlieko si pridame k zltkom a miesame az pokial nam vznikne huste a hladke cesto..Rozslahajte bielky a pridajte do cesta. Rozohrejte si panvicu ,roztopte na nej maslo a nalejte na nu cesto.V momente kedy zacnu byt okraje zlatkave a lahko sa odlepia pretocte ju na druhu stranu .....Ja osobne oblubujem kombinaciu javoroveho sirupu a kuskov bielej cokolady...Dobru chut :D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 16.2.2013, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Mäkkulinké, nadýchané a lahodné ŠIŠKY :) rýchle a jednoduchéPOTREBNÉ PRÍSADY Viem, že je tu veľa receptov na šišky, ale ja pridávam tiež jeden, ktorý som našla na internete. Vrelo ich odporúčam, sú veľmi chutné, ľahučké a hlavne veľmi jednoduché na prípravu a hotové za chvíľku :) Suroviny : minimálne 1/2 kg múka hladká 3 dcl mlieko 40-50 g práškový cukor (môžete dať aj viac, každý podľa chuti) 2 ks vajcia celé 2 ks žltky 1 kocka droždia 4 polievkové lyžice olej 3-4 polievkové lyžice rum (nemusí byť) soľ POSTUP PRÍPRAVY 1. Z droždia, tretiny vlaž.mlieka, lyžičky cukru a 2 lyž. múky si pripravíme kvások. Prelejeme do väčšej misy,pridáme zvyšné mlieko, vajcia, žltka,cukor a metličkou dobre vyšľaháme. Potom pridáme rum,olej, zase pomiešame a po troške prisýpame preosiatu múku, do ktorej sme pridali štipku soli. Pozor! Niekedy je treba aj trošku viac múky ako 1/2 kg vymiesime tak, aby sme dostali vláčne cesto. Toto necháme prikryté utierkou na teplom mieste kysnúť. Malo by sa to podariť do 1/2 hod. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku. 2. Rozvaľkáme na plát hrubý cca 2 cm a vykrajujeme z neho vopred pomúčeným pohárikom kolieska s priemerom 4-6 cm, kto má aké veľké rád. Ja som ešte do stredu každej šišky spravila jamku, do ktorej po upečení si každý podľa chuti môže dať džem, šľahačku alebo rozpustenú čokoládu. Tieto necháme ešte asi 15 minút odpočívať pri izbovej teplote. 3.Na vysokej panvici rozpálime olej, ktorým nešetríme, šišky musia plávať v oleji a z oboch strán ich vypražíme tak,že ich kladieme do oleja vrchnou stranou, nie tou ktorá bola na doske. Odkladáme ich na obrúsok, aby prebytočný tuk odkvapkal. Ešte teplé pocukríme práškovým cukrom. Počet porcií závisí od veľkosti aké vykrajujeme. Mne vyšlo z tejto dávky 50 koliesok s priemerom 5cm. Bála som sa, že sa ani všetky nezjedia, ale spapali sa :) U nás je veľmi obľúbená ,,pena,, z bielkov, čo ostanú, keďže žĺtka dáme do cesta, si vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do neho džem a ešte trošku vyšľaháme. Veľká pochúťka :) ODPORÚČAM ! 4. DOBRÚ CHUŤ !!! :) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 125 návštěvníkov) Jana K. (bula91) ID 84802 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (44) posledné: 1.9.2017, 22:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Raňajky s kuskusomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY hrnček kuskusu, hrnček mlieka, štipka soli, ľubovoľné sladidlo, škorica, ovocie, sušené ovocie, oriešky, semienka,..... POSTUP PRÍPRAVY Raňajky hotové za 10min :) Hrnček kuskusu zalejeme vriacim mliekom (alebo vodou), pridáme štipku soli, zamiešame a necháme pod pokrievkou nabobtnať 10min. zatiaľ si pripravíme a nakrájame ovocie, oriešky, semienka, čo len máme radi. po 10min. kuskus premiešame, osladíme, posypeme škoricou (ak chceme) a zasypeme pripravenou zmesou ovocia, orieškov,... z tohto množstva sú 2 porcie. dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Najlepsia skoricova mliecna ryzaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 pohare vody 1 caj.lyzicka pomarancovej supky(pokrajanej) 1/4 caj.lyzicky soli 1 pohar dlhej ryze 3 pohare plnotucneho mlieka 1/2 pohara krystaloveho cukru 1 caj.lyzicka skorice 2 lyzicky masla POSTUP PRÍPRAVY V hrnci si zohrejeme vodu.Pridame pomarancovu supku,sol a ryzu.Premiesame.Nechame to vriet,polozime na to pokrievku a privedieme k varu.Varime to pokial sa absorbuje vsetka voda-okolo 15 miut Uvarenu ryzu si prelozime do misky alebo taniera.V tom istom hrnci na nizkej teplote zohrejeme mlieko,cukor a skoricu.Miesame.Hned ako sa skorica skombinuje s mliekom ,a cukor sa nam rozpusti.Pridame tam naspet ryzu.Premiesavame a nechame to varit pokial sa ryza stane kremovou(to by malo trvat 15 minut,ale pokial pouzijete normalnu ryzu bude to trvat dlhsie 30-40 minut )Hned ako bude ryza hotova pridame maslo,premiesame a mozme servirovat.Ja osobne si velmi rada pridam lyzicku skorice na vrch a jem to pokial je to este teple .....Je to najlepsia mliecna ryza :D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 31.1.2015, 10:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
TVAROHOVE GULKYPOTREBNÉ PRÍSADY 500g Tvaroh (s hrudkami), 50g krupica, 100g pol.muka, 60g struhanka, pol balika prasok do peciva, 2 cele vajcia, stipka soli, 70g masielko. POSTUP PRÍPRAVY Vsetko spolu zmiesame vytvarujeme gulky. Mne vysli 20ks taka stredna velkost. Postavime si slanu vodu. Ked zacne vriet, vlozime ich a varime 10min! Povyberame, polejeme masielkom a posypemem oprazenou struhankou s cukrom. Dobru chut :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Petronela T. (petronela282) ID 173728 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 6.6.2012, 18:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Melasovo jablkové keksyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3/4 šálky maslo 1 šálka cukor hnedý 1 ks vajce 1/4 šálky melasa 2 šálky múka hladká 1/2 jablko 1/2 čl klinčeky mleté 1 čl škorica mletá 2 čl sóda bikarbóna 1/2 čl soľ 4 PL cukor kryštál POSTUP PRÍPRAVY Vyšľaháme spolu hnedý cukor a maslo. Pridáme melasu a vajce a vymiešame do hladka. Preosejeme múku, mleté klinčeky, mletú škoricu, sódu bikarbónu a soľ. Do maslovo-cukrovej zmesi primiešame tretinu sypkých prísad. Zopakujeme ešte dvakrát so zvyškom múky. Polovicu jablka nakrájame na malé kocky a primiešame do cesta. Do misky nasypeme kryštálový cukor. Z cesta vytvoríme guličku a obalíme ju cukrom. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na záver všetky guličky mierne sploštíme. Pečieme rúre predhriatej na 180°C asi 10 minút. Keksy necháme vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Andrea Z. (ondre) ID 95183 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Domáci MarshmallowPOTREBNÉ PRÍSADY Na sirup: 150 g cukor kryštál 1 PL med 50 ml studená voda Na želatínu: 8 g želatína prášková 3 PL studená voda Ešte potrebujeme: štipka soľ 2 PL cukor práškový POSTUP PRÍPRAVY Kryštálový cukor, med, vodu dáme do menšieho hrnca a necháme zovrieť, znížime plyn a za občasného miešania varíme 4 minúty. Zatiaľ si pripravíme želatínu. Do miešacej misy dáme želatínu a 3 PL vody zamiešame. Do želatínovej zmesi prilejeme trošku sirupu a dobre zamiešame. Zmes začneme šľahať a pridáme aj ostatný sirup, soľ a ak máme doma vanilkový extrakt alebo iný tak to pridáme v tomto bode (ja som nemala doma tak som nepridala). Dózu vyložíme papierom na pečenie a vymastíme olejom. Zmes sa nám krásne vybielila. Marshmallow máme hotovú, veľmi sa lepí. Hotovú zmes nalejeme do pripravenej dózy a zahladíme naolejovanou lyžicou. Zmes prikryjeme papierom na pečenie ktorú sme olejom vymastili a dáme do chladničky stuhnúť na 2-3 hodinky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Andrea Z. (ondre) ID 95183 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.167 (zobrazuje sa 241-250) | << predošlé 1,.,20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,.,117 ďalšie >> |