. .. .. .. .. .. .
. .

ŠAMROLE alebo HABOŠE - RECEPT 6949

CUKROVINKY

ID 6660 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov)


ŠAMROLE alebo HABOŠE


[ recept č. 6949 zo dňa  ]


ŠAMROLE alebo HABOŠE


POTREBNÉ PRÍSADY

1 lístkové cesto,3-4 ks vajíčka,hladka muka,kryštalovy cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Listkové cesto rozvalkam na cca 3 mm cesto a dlžka by mala byť cca 35 cm a obtačam to okolo kovových ruriek

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Lístkové cesto si vyvalkám na cca 3 mm hrúbku a dlžku cca 35 cm pasik a obtáčam na železné rurky.
Takto to vyzerá ked je to obtočené na kovových rúrkach.Ked mám všetky rúrky obtočene ,tak ich potriem žltkom ,celé dookola .
Potom si natrem plech trochou oleja a dám papier na pečenie,na ktorý poukladám šamrole a šup s nimi do rúry na cca 165 C podla rury a cca 20 minut ,ked su peknučko zafarbene do čevena ,tak ich vyberiem a po chviločke ich sťahujem z kovových rúrok.
Asi takto to vypada ,ked su šamrole upečené ,ešte nenaplnené.
a takto vyzeraju ,keď sú naplnené.Plnka postup :vajička si odelime žltok od bielka ,žltkom sme natierali šamrole ked sme ich išli upiecť a bielka,ktore ostali využijeme na penovu plnku.Ja dávam na 1 bielko 60g kryštáloveho cukru ,bielka si vyšlaham dotuha ,ked mam 4 bielka ,tak dám 240g kryštalového cukru .Dám si do hrnca vodu nech mi začne vrieť a dám nad to misku s vyšlahanymi bielkami na sneh,postupne šľahám nad parou mixerom a pridavam kryšt.cukor postupne po lyžičkách až kým sa cukor uplne neroztopí.Ja to mixujem vkuse cca 15-20 minut a cukor je kráásne rozpusteny a penova snehova plnka je hotova ,môžem plniť šamrole.Nič náročné a velmi chutné.Dobru chuť,určite si pršteky oblížete.Neodfotila som sneh ked som ho šlahala nad parou ,tak len takto v postupe,keby ste niečomu nepochopili,kludne sa pytajte.Rada pomôžem a na koniec šamrole už len pocukrovať praškových cukrom a dobrotka je na svete.
A takýto som mala vysledok.Asi z jedneho listkoveho cesta ich vyjde 20 až 24 ks.Ja som ich robila z listkoveho cesta z Tesca mrazene a z dvoch ks mi vyšlo 47 ks.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pecene kuracie stehna mojho priatela :) | ŠAMROLE alebo HABOŠE | Zeleninovo-horcicova pomazanka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 27 (zobrazuje sa 21-27)<< predošlé 1, 2
Michaela N. (Michaelllla) ID 36218 (27.8.2008, 21:41)
8-| robila som šamróny a katastrofa - po upečení zostali prilepené na kovových trubičkách :-@ vôbec sa nedali vyzliecť 8o| strašne sa mrvili a nakoniec putovali do koša (6) kde som urobila chybu, prosím poraďte 8-| vopred ďakujem :-(
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (27.8.2008, 22:32)
juuuuj ,tak to ma stráášne mrzi,nemali ste náhodou nove kovo.rurky na ktore ste ich obtačala?Ja vždy ked idem obtáčať na rurky listkove cesto ,tak rurky prejdem hladkou múkou a nesmiete ich davať dole hned ako ich vytiahnete z rúry ale až po 5 minutkach a vtedy idu krááásne.Nenechali ste ich dlho v rúre,možno boli až moc vysušené. :'( :'( :'( :'( :'(je mi to moooc luto ,že sa nevydarili. (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Irena P. (IrenkaP) ID 21726 (26.8.2008, 13:12)
Su fakt dobre, kedysi som nevedela ako sa robia, nakrajala som si stvorce , natocila na trubicky a spagatom ovijala. Prisla k nam suseda a ked videla ako ich robim, skoro pukla od smiechu. Naucila ma, ako sa robia sprane, tak ich robi m na vianoce. ;-)
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (26.8.2008, 14:19)
Waaau tak to musela byť riadna makačka ale kedže ste sa aj tak na to dali ,tak ich musite mať stráááášne rada ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (amalka1) ID 1612, mimibazar.sk/marcelak (26.8.2008, 0:01)
ozi, a jedna faktická... načo potieraš plech olejom keď používaš papier na pečenie?
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (26.8.2008, 12:53)
Potieram ho preto aby sa mi dobre prilepil na pekač lebo ked poukladam šamrole natrete žltkom tak oni napuchnu a papier sa mi konkce priliepaju o šamrolky a potom to musim niekedy strhavať. (F) (F) (F) (F)ale kludne aj bez toho oleja,ved ked sa pekne papier vystrie,nie je žiadny problem. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (amalka1) ID 1612, mimibazar.sk/marcelak (25.8.2008, 23:59)
milujem šamrole, kupujem perfektné v jednom maličkom obchode v Stupave ;-)
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (26.8.2008, 12:54)
No a teraz si ich môžete urobiť sama doma a budete na seba hrda ,že ake su supišne. (F) (F) (F) (F) (F) (F) |:o) |:o) |:o) |:o) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana G. (Kavka) ID 56730 (26.8.2008, 7:09)
Marcelka, môžeš mi napísať, kde konkretne. Zbožňujem šamrole :-)
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (26.8.2008, 12:51)
Janka ked sa mrknete na postup,ktory robievam ja ,tak zistite ,že je veeeelmi jednoduchy a urobite si ich doma sama su naozaj fantasticke,niežeby som sa chvalila ale chutia presne ako z cukrarne možno aj o niečo lepšie. (L) (L) (L) (L) (L)tak vyskušajte a dajte vedieť. (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Viera F. (Fafav) ID 30923 (25.8.2008, 22:56)
I mne tieto "šamróle" pripomenuli dávno minulé detstvo , rodné Záhorie a maminku, ktorá ich robila priam neprekonateľné. Ja som sa zatiaľ k nim v priebehu rokov dostala iba asi 2-3x, ale tento recept ma naštartoval a v blízkej budúcnosti určite urobím. Ďakujem.
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (25.8.2008, 23:23)
Vierka skuste to je to velmi jednoduche,ved vyskušajte a nezabudnite mi potom napisať ako to dopadlo. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Budem sa tešiť ,tak vela uspechu (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (25.8.2008, 8:59)
Vyzeraju super (clamp) (clamp) (clamp) aj v Juhoslavii sa volaju samrole,blahozelam (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (25.8.2008, 22:41)
nooo a ake su suprove ,to su moje oblubene :-p :-p :-p :-pa na druhy den som zvyšne šamrolky plnila vynikajucou pudingovou plnkou bielou aj čokoladovou ,tie zase zbožnuje manžel. (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (L) (L) (L) (L) (L)dakujem za pochvalu (K) (K) (K) (K) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Ivana C. (guapa) ID 31728 (26.8.2008, 14:12)
akou pudinkovou plnkou si ichplnila ak a mozem spitat,klasicky puding siuvarila a plnila?A ako si ich plnila stou striekackou alebo ako,dakujem
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (27.8.2008, 21:05)
Ivanka,tak ja si urobim pudingovu plnku takto .2 zlate klasy ,pol litra mlieka a uvarim puding klasicky.Potom si vyšlaham 1 heru s 240 dkg práškovým cukrom a ked je puding zo zlatých klasov poriadne vychladnuty (ja ho davam na balkon aby rýchlo vychladol),tak potom zamiešam po lyžičkách do vyšlahanej hery s prašk.cukrom a je to hotove biela pudingova plnka je na svete.Oddelim si ju na dve časti,jednou polovicou naplním šamrole a do druhej vmixujem ešte 2-3 lyžičky kakaa a je čokoladova plna.A viete aka je fantasticka,vyskušajte obližete si pršteky.Môj manžel ich zbožnuje len s touto kakaovou pudingovou plnkou nie s tou snehovou.Tak dufam ,že som pomohla a samozrejme naplnam ich striekačkou pud.plnka je dobe husta. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (25.8.2008, 8:44)
Názov a aj koláčik mi pripomenul moje detstvo, mama ich často piekla. Aj v našej dedine na Záhorí sa im vraví šamrle |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (25.8.2008, 22:38)
jeeeej tak to som rada,že som vám pripomenula detstvo,tak pridte ešte nejake ostali :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 27 (zobrazuje sa 21-27)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu