Michaela G. (Kubicko) ID 6660 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov)
ŠAMROLE alebo HABOŠE
[ recept č. 6949 zo dňa 23.8.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 lístkové cesto,3-4 ks vajíčka,hladka muka,kryštalovy cukor
POSTUP PRÍPRAVY
Listkové cesto rozvalkam na cca 3 mm cesto a dlžka by mala byť cca 35 cm a obtačam to okolo kovových ruriek
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Lístkové cesto si vyvalkám na cca 3 mm hrúbku a dlžku cca 35 cm pasik a obtáčam na železné rurky. |
|
Takto to vyzerá ked je to obtočené na kovových rúrkach.Ked mám všetky rúrky obtočene ,tak ich potriem žltkom ,celé dookola . |
|
Potom si natrem plech trochou oleja a dám papier na pečenie,na ktorý poukladám šamrole a šup s nimi do rúry na cca 165 C podla rury a cca 20 minut ,ked su peknučko zafarbene do čevena ,tak ich vyberiem a po chviločke ich sťahujem z kovových rúrok. |
|
Asi takto to vypada ,ked su šamrole upečené ,ešte nenaplnené. |
|
a takto vyzeraju ,keď sú naplnené.Plnka postup :vajička si odelime žltok od bielka ,žltkom sme natierali šamrole ked sme ich išli upiecť a bielka,ktore ostali využijeme na penovu plnku.Ja dávam na 1 bielko
60g kryštáloveho cukru ,bielka si vyšlaham dotuha ,ked mam 4 bielka ,tak dám 240g kryštalového cukru .Dám si do hrnca vodu nech mi začne vrieť a dám nad to misku s vyšlahanymi bielkami na sneh,postupne šľahám nad parou mixerom a pridavam kryšt.cukor postupne po lyžičkách až kým sa cukor uplne neroztopí.Ja to mixujem vkuse cca 15-20 minut a cukor je kráásne rozpusteny a penova snehova plnka je hotova ,môžem plniť šamrole.Nič náročné a velmi chutné.Dobru chuť,určite si pršteky oblížete.Neodfotila som sneh ked som ho šlahala nad parou ,tak len takto v postupe,keby ste niečomu nepochopili,kludne sa pytajte.Rada pomôžem a na koniec šamrole už len pocukrovať praškových cukrom a dobrotka je na svete. |
|
A takýto som mala vysledok.Asi z jedneho listkoveho cesta ich vyjde 20 až 24 ks.Ja som ich robila z listkoveho cesta z Tesca mrazene a z dvoch ks mi vyšlo 47 ks. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 21-27) | << predošlé 1, 2 |
Michaela N. (Michaelllla) ID 36218 (27.8.2008, 21:41) |
robila som šamróny a katastrofa - po upečení zostali prilepené na kovových trubičkách vôbec sa nedali vyzliecť strašne sa mrvili a nakoniec putovali do koša kde som urobila chybu, prosím poraďte vopred ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (27.8.2008, 22:32) |
juuuuj ,tak to ma stráášne mrzi,nemali ste náhodou nove kovo.rurky na ktore ste ich obtačala?Ja vždy ked idem obtáčať na rurky listkove cesto ,tak rurky prejdem hladkou múkou a nesmiete ich davať dole hned ako ich vytiahnete z rúry ale až po 5 minutkach a vtedy idu krááásne.Nenechali ste ich dlho v rúre,možno boli až moc vysušené. je mi to moooc luto ,že sa nevydarili. |
ODPOVEDAŤ |
Irena P. (IrenkaP) ID 21726 (26.8.2008, 13:12) |
Su fakt dobre, kedysi som nevedela ako sa robia, nakrajala som si stvorce , natocila na trubicky a spagatom ovijala. Prisla k nam suseda a ked videla ako ich robim, skoro pukla od smiechu. Naucila ma, ako sa robia sprane, tak ich robi m na vianoce. |
ODPOVEDAŤ |
| | Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (26.8.2008, 14:19) |
Waaau tak to musela byť riadna makačka ale kedže ste sa aj tak na to dali ,tak ich musite mať stráááášne rada |
ODPOVEDAŤ |
| Marcela K. (amalka1) ID 1612, mimibazar.sk/marcelak (26.8.2008, 0:01) |
ozi, a jedna faktická... načo potieraš plech olejom keď používaš papier na pečenie? |
ODPOVEDAŤ |
| | Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (26.8.2008, 12:53) |
Potieram ho preto aby sa mi dobre prilepil na pekač lebo ked poukladam šamrole natrete žltkom tak oni napuchnu a papier sa mi konkce priliepaju o šamrolky a potom to musim niekedy strhavať. ale kludne aj bez toho oleja,ved ked sa pekne papier vystrie,nie je žiadny problem. |
ODPOVEDAŤ |
| Marcela K. (amalka1) ID 1612, mimibazar.sk/marcelak (25.8.2008, 23:59) |
milujem šamrole, kupujem perfektné v jednom maličkom obchode v Stupave |
ODPOVEDAŤ |
| | Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (26.8.2008, 12:54) |
No a teraz si ich môžete urobiť sama doma a budete na seba hrda ,že ake su supišne. |
ODPOVEDAŤ |
| Jana G. (Kavka) ID 56730 (26.8.2008, 7:09) |
Marcelka, môžeš mi napísať, kde konkretne. Zbožňujem šamrole |
ODPOVEDAŤ |
| | | Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (26.8.2008, 12:51) |
Janka ked sa mrknete na postup,ktory robievam ja ,tak zistite ,že je veeeelmi jednoduchy a urobite si ich doma sama su naozaj fantasticke,niežeby som sa chvalila ale chutia presne ako z cukrarne možno aj o niečo lepšie. tak vyskušajte a dajte vedieť. |
ODPOVEDAŤ |
Viera F. (Fafav) ID 30923 (25.8.2008, 22:56) |
I mne tieto "šamróle" pripomenuli dávno minulé detstvo , rodné Záhorie a maminku, ktorá ich robila priam neprekonateľné. Ja som sa zatiaľ k nim v priebehu rokov dostala iba asi 2-3x, ale tento recept ma naštartoval a v blízkej budúcnosti určite urobím. Ďakujem. |
ODPOVEDAŤ |
| | Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (25.8.2008, 23:23) |
Vierka skuste to je to velmi jednoduche,ved vyskušajte a nezabudnite mi potom napisať ako to dopadlo. Budem sa tešiť ,tak vela uspechu |
ODPOVEDAŤ |
| Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (25.8.2008, 8:59) |
Vyzeraju super aj v Juhoslavii sa volaju samrole,blahozelam |
ODPOVEDAŤ |
| | Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (25.8.2008, 22:41) |
nooo a ake su suprove ,to su moje oblubene a na druhy den som zvyšne šamrolky plnila vynikajucou pudingovou plnkou bielou aj čokoladovou ,tie zase zbožnuje manžel. dakujem za pochvalu |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana C. (guapa) ID 31728 (26.8.2008, 14:12) |
akou pudinkovou plnkou si ichplnila ak a mozem spitat,klasicky puding siuvarila a plnila?A ako si ich plnila stou striekackou alebo ako,dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (27.8.2008, 21:05) |
Ivanka,tak ja si urobim pudingovu plnku takto .2 zlate klasy ,pol litra mlieka a uvarim puding klasicky.Potom si vyšlaham 1 heru s 240 dkg práškovým cukrom a ked je puding zo zlatých klasov poriadne vychladnuty (ja ho davam na balkon aby rýchlo vychladol),tak potom zamiešam po lyžičkách do vyšlahanej hery s prašk.cukrom a je to hotove biela pudingova plnka je na svete.Oddelim si ju na dve časti,jednou polovicou naplním šamrole a do druhej vmixujem ešte 2-3 lyžičky kakaa a je čokoladova plna.A viete aka je fantasticka,vyskušajte obližete si pršteky.Môj manžel ich zbožnuje len s touto kakaovou pudingovou plnkou nie s tou snehovou.Tak dufam ,že som pomohla a samozrejme naplnam ich striekačkou pud.plnka je dobe husta. |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (25.8.2008, 8:44) |
Názov a aj koláčik mi pripomenul moje detstvo, mama ich často piekla. Aj v našej dedine na Záhorí sa im vraví šamrle |
ODPOVEDAŤ |
| | Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (25.8.2008, 22:38) |
jeeeej tak to som rada,že som vám pripomenula detstvo,tak pridte ešte nejake ostali |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 21-27) | << predošlé 1, 2 |