Juliana Š. (julianecka) ID 3078 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 206 návštěvníkov)
zapekaný peceň (alebo pečený ježko, ako hovoria moje deti)
[ recept č. 52806 zo dňa 14.3.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 peceň chleba vcelku, tvrdý syr nakrájaný na plátky, šunka, saláma, jarná cibuľa, príp. to, čo máme radi - vynikajúco sa hodí aj plátková oravská slanina
POSTUP PRÍPRAVY
jednoduchý :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
peceň chleba (nám stačí polkilový, veľkosť závisí od počtu stravníkov - aj množstvo ostatných surovín) narežeme zúbkovaným nožom zhora skoro až ku spodnej kôrke - lepší je chlieb z predchádzajúceho dňa, ktorý už nemá takú tvrdú kôrku. |
|
pripravíme si ostatné ingrediencie, ktoré plánujeme použiť - tu je vzorka z nich, v skutočnosti som použila šunky aj syra oveľa viac, nech nejeme čistý chlieb (napr. syr som mala goudu 400 g a veru som ho spotrebovala všetok) |
|
...a povkladáme ich podľa svojho uváženia do narezaných medzierok. surovinami nešetríme, hlavne syra treba dať veľa, a čo najhlbšie, nech spodok chleba nie je suchý |
|
chlieb položíme na suchý plech a pečieme, kým nie je syr rozpustený a šunka so salámkou nemajú pekné zapečené okraje |
|
u nás to bola večera pre štyroch, ktorá sa zjedla na posedenie do poslednej omrvinky. syr sa krásne ťahal a chlebík bol chrumkavý až na spodnú kôrku, v striedke bolo fantasticky cítiť arómu šunky a salámy. u nás má toto v kategórii nie celkom najzdravších jedál päť hviezdičiek z piatich :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 47 (zobrazuje sa 41-47) | << predošlé 1, 2, 3 |
| Katarína V. (davido) ID 66059, mimibazar.sk/davido (14.3.2013, 20:25) |
tak toto určite vyskúšam ,to musí byť dobrota ...... aj teraz by som si dala ....normálne slintám |
ODPOVEDAŤ |
| | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (16.3.2013, 19:31) |
aj ja som musela skúšať hneď ďalší deň po tom, ako som videla fotku a chutí to rovnako dobre, ako to vyzerá |
ODPOVEDAŤ |
| Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (14.3.2013, 20:18) |
super tip |
ODPOVEDAŤ |
| | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (15.3.2013, 20:46) |
ďakujem, to ma teší |
ODPOVEDAŤ |
| Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (14.3.2013, 20:10) |
waw no toto vyskušam |
ODPOVEDAŤ |
| | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (15.3.2013, 14:47) |
verím, že nebudete sklamaní |
ODPOVEDAŤ |
Helga M. (helma) ID 184874 (14.3.2013, 19:53) |
dobre to vyzerá a ešte lepšie určite chutí,ale ako to prosím servírujete, nakrájate na plátky,alebo???? |
ODPOVEDAŤ |
| | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (14.3.2013, 19:55) |
nie, pekne po gadžovsky spoločne každý rukami |
ODPOVEDAŤ |
lubomira s. (lubcaS) ID 85396 (14.3.2013, 19:49) |
to je fantasticky napad |
ODPOVEDAŤ |
| | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (15.3.2013, 13:28) |
škoda, že nie môj, ale rada ho posuniem ďalej |
ODPOVEDAŤ |
| Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (14.3.2013, 19:17) |
minule som toto robila, aj s klobáskou a slaninkou...bola to supéééééérbašta... |
ODPOVEDAŤ |
| | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (15.3.2013, 13:27) |
myslím, že v tomto prípade sú možnosti nekonečné ja som to pôvodne videla na fb v bezmäsitej verzii len so syrom a cibuľkou, ale to nie je nič pre nás |
ODPOVEDAŤ |
| | | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (2.4.2013, 20:04) |
ani pre nás.... |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana P. (Ika) ID 2154, mimibazar.sk/ika (14.3.2013, 19:15) |
Super nápad My si občas robievame sedliacke fondue, tiež nič diétne Nabudúce skúsime toto |
ODPOVEDAŤ |
| | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (15.3.2013, 13:26) |
áno, aj my sme robievali, ale táto verzia má u nás väčší úspech, lebo nie je taká ťažká - treba vyskúšať |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 47 (zobrazuje sa 41-47) | << predošlé 1, 2, 3 |