. .. .. .. .. .. .
. .

***ŠVAJČIARSKA VIANOČKA PO SLOVENSKY*** - RECEPT 50745

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 1104 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 108 návštěvníkov)


***ŠVAJČIARSKA VIANOČKA PO SLOVENSKY***


[ recept č. 50745 zo dňa  ]


***ŠVAJČIARSKA VIANOČKA PO SLOVENSKY***


POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 1kg hladkej múky(môže byť aj špeciál) 2 kocky čerstvého droždia, 4polievkové lyžice cukru, 2kávové lyžičky soli, 3 žĺtky, 100g rozpusteného masla, 500-550 ml mlieka, ....... plnka: 25polievkových lyžíc kr. cukru, 5kávových lyžíc škorice, 200g rozpusteného masla

POSTUP PRÍPRAVY

pozor milé dámy... ponúkam recept z mojej dielne... neokukaný, neopísaný... chutí podobne ako švajčiarsky závin v obchodoch, preto som si dovolila dať vianočke taký názov.. verím, že na jej chut si prídu nielen milovníci škorice ale aj tí ostatní...
táto vianočka je už súčasťou sobotných či nedeľných raňajok... hoc príprava vyzerá náročne... verím, že vás to neodradí.. a zvládnete ju hravo... pozostáva z 9 vrkočov... z toho-vrkoč zo 4 prameňov je naspodu, potom na tom je vrkoč z 3 prameňov a navrchu vrkoč z 2 prameňov...
pridávam svoj fotopostup.....


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

všetky suroviny dáme do pekárničky, alebo ručne vymiesime... ak sú prísady v pokárničke, cesto vyberieme 25 minút pred vypnutím programu na kysnutie.. lebo pekáreň(teda tá naša) je určená maximálnre na cesto do 750g... najskôr nalejeme teplé mlieko, dáme cukor, droždie, múku so soľou, rozpustené maslo a žĺtky.... ked cesto vykysne, rozdelíme ho na 9rovnakých častí...
...každé jedno cestíčko poriadne vyvyľkáme a natrieme rozpustenou herou...
posypeme... škoricovocukrovou zmesou....
a stočíme do tenučkého dlhého závinu....
takto urobíme prvé 4 bochníky, ktoré budú tvoriť základ-spodok vianočky...
no a postupne z nich -zo 4 najväčších prameňov upletieme vrkoč...začíname od stredu k jednému koncu a potom k druhému...
presne tak isto urobíme 2. rad.. vyvaľkáme 3bochníky, natrieme herou, posypeme zmesou, stočíme a zapletieme vrkoč....
vrkoč zo 4 prameňov máme na papieri na plechu a naň položíme-prenesieme vrkoč z 3 prameňov... chce to len trochu zručnosti.. nie je to až také náročné ako to vyzerá...
...no a z najmenších 2 posledných bochníkov urobíme poslený vrokoč a stočíme jeden o druhý...
a položíme navrch vianočky...
.. ešte jedno foto..
vianočku spevníme špajdlami aby nám pri pečení vrstvy "neutiekli", ale aby držali pohromade... potrieme rozšľahaným vajíčkom..., samozrejme špajdle zlomíme na menšie, aby sa nám zmestila do rúry... ja som ju prepichla ešte potom aj na koncoch-teda 4x...môžeme ju posypať aj mandľami pokrájanými na rezance..., ak máte radi...vložíme do dobre vyhriatej rúry a pečieme na 190-200stupňoch 15 minút, sledujeme ak bys a vrkoče posúvali, ešte kým nie je zapečená.. upravíme ich..., potom dopekáme na 160-170 stupňov ešte 45 minút.. moja vianočka sa obvykle pečie 1hodinu...
ja som nedala pozor .. vrchný vrkoč sa mi tentokrát posunul, čo ale nevadí.. ved chuti jej to neubralo...po upečení, špajdle vyberieme...
vianočka ... neskutočná, vôňa.. neskutočná chuť... včera upečená.. dnes už aj zjedená....
... verím, že od teraz nebude chýbať ani na vašom stole...milujeme ju s maslom k čaju, alebo mlieku.. Vaše deti a polovičky ju budú zbožňovať!!!! tajomstvo úspechu vianočkou máte zaručené!!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Punčová s koníkom | ***ŠVAJČIARSKA VIANOČKA PO SLOVENSKY*** | krstinova... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 46 (zobrazuje sa 41-46)<< predošlé 1, 2, 3
Katarína I. (catty181) ID 33382 (4.11.2012, 20:06)
Tá je krásna.. (clamp) (clamp) (clamp)Ďalší skvelý receptík,ktorý iste vyskúšam.. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (4.11.2012, 18:44)
No ta musi byt vyborna (Y) (Y), ale zda sa mi trochu narocna na pripravu....nerada sa piplem s cestom ,-). Ale ak by ma nou niekto ponukol, urcite by som neodolala.
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (5.11.2012, 20:34)
Saši, nie je to nič náročné, naozaj.... vieš aká je fantastickáááá 8o| 8o| 8o|
odhodlaj sa... a ver mi, neurobíš ju naposledy (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (K)
ODPOVEDAŤ
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (6.11.2012, 7:06)
Mirus, ja som sa aj na ten maslovy vencek dlho odhodlavala a aj ten bol fantasticky. Takze mozno jedneho dna (ked budem mat v robote free) upeciem tuto vianocku. A verim Ti, ze je uplne fantasticka (Y)
ODPOVEDAŤ
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (4.11.2012, 18:28)
(Y) (clamp) (Y) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (5.11.2012, 12:08)
(F) (F) (F) (Y) (K)
ODPOVEDAŤ
Marcela D. (Máca 49) ID 94329 (4.11.2012, 18:23)
Vypadá to moc krásně.
Miruško myslíš,že by to šlo i s ořechama?Skořici moc nemusíme.
Určitě to vyzkouším (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (4.11.2012, 19:23)
áno Marcelka, určite môže byť aj s orechami, pudingom.. kto ako má rád :) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (4.11.2012, 16:50)
Miruska mozem len potvrdit je to vyborny kolac u nas sa pecie uz viac ako 20 rokov len ja robim z kila muky 2 pletence (tie spodne) a nedavam na seba a do jedneho davam skoricu do druheho kakao niekedy dam na vrch posekane orechy je to mnaaaaamka (Y) (L) (Y) (L) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (4.11.2012, 19:22)
Evička, moc moc ďakujem za komentár... určite musí byť neskutočne dobrý aj ten orechový pletenec... musela som sa tu s maminkami o tento recept podeliť (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Magdaléna P. (Megi331) ID 2724, mimibazar.sk/megi331 (4.11.2012, 14:52)
(child12) (child12) (child12) by som si dala, vyzerá super (Y)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (4.11.2012, 19:21)
ďakujeeeeeem |:o) |:o) |:o) |:o) |:o), už nemáme ani kúsok.... (zajic)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 46 (zobrazuje sa 41-46)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu