Jozef V. (dodo1971) ID 251020 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 226 návštěvníkov)
Výborné kysnuté cesto na pečené buchty, záviny, dukátové buchtičky...
[ recept č. 49427 zo dňa 14.8.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kg hladkej múky, 6 PL cukru, 1 prášok do pečiva, 2 dcl oleja, 1 kocka kvasníc, 1 PL medu, 1/2 l mlieka, 1 ČL soli
POSTUP PRÍPRAVY
Do múky pridáme urobený kvások a postupne všetky ostatné ingrediencie. Vymiesime nelepivé cesto a necháme riadne vykysnúť. Tvarujeme buchtičky, ktoré plníme lekvárom, tvarohom, makom... Buchtičky namáčame do roztopeného masla, aby sa po upečení pekne oddeľovali.Toto cesto je výborné na prípravu pečených buchiet, závinov, dukátových buchiet, moravských koláčov.... |
Celkom: 58 (zobrazuje sa 41-58) | << predošlé 1, 2, 3 |
| Alena V. (vesselka) ID 59975, mimibazar.sk/vesselka (10.9.2012, 20:53) |
Tak musííííím skúsiť |
ODPOVEDAŤ |
Petra Z. (Petra3) ID 18029, mimibazar.sk/petra3 (10.9.2012, 20:05) |
Dnes som robila jablkový závin podľa receptu .Deťom veľmi chutil |
ODPOVEDAŤ |
| Jozef V. (dodo1971) ID 251020 (12.9.2012, 10:56) |
Jozef V. |
ODPOVEDAŤ |
Marketa V. (vecernice) ID 174200 (9.9.2012, 13:15) |
Dobry den, Vas recpt vypada moc pekne, chtela bych ho take vyzkouset, jen se chci zeptat kdyz mate buchty hotove,zabalena a v pekacku nechate je jeste kynout v nem pred samotnym pecenim? Jak dlouho pecete?Kolik vam jich tak vyjde z tohoto mnozstvi testa? Horkovzduch ci radeji ne? Dekuji |
ODPOVEDAŤ |
| Jozef V. (dodo1971) ID 251020 (10.9.2012, 8:29) |
Veľa otázok, ale pokúsim sa odpovedať. Všetko záleží, aký veľký plech máte, alebo akej veľkosti robíte buchtičky. Ja robím dosť vysoké, takže mi to vychádza na jeden plech. Buchty nenechávam kysnúť v plechu, hneď ich dávam do predohriatej trúby na 180 st.C. Pečiem približne 45-50 min. v teplovzdušnej rúre. Je dobré buchty hneď po upečení potrieť maslom, potom ostávajú dlhšie jemné a mäkučké. Ak som na niečo neodpovedal, tak sa ešte spýtajte. Pekný dník prajem. J.V. |
ODPOVEDAŤ |
| MAJA B. (barny) ID 2295 (7.9.2012, 11:27) |
super vcera som robila skoricovniky |
ODPOVEDAŤ |
| Jana G. (beaja) ID 157746 (6.9.2012, 15:00) |
takže je vhodný napr. aj ako cesto na koláč s posypkou? budem piect , napíšem koment. |
ODPOVEDAŤ |
| Jozef V. (dodo1971) ID 251020 (7.9.2012, 12:01) |
Cesto je vhodné na akýkoľvek koláč. Budete určite spokojná. Dobrú chuť. J.V. |
ODPOVEDAŤ |
Nada P. (adka67) ID 59235 (3.9.2012, 15:49) |
Ďakujem za výbornýýýýýýýýýýý recept |
ODPOVEDAŤ |
| Jozef V. (dodo1971) ID 251020 (7.9.2012, 12:03) |
Nemáte zač. Tešíííím..... |
ODPOVEDAŤ |
Jozef V. (dodo1971) ID 251020 (30.8.2012, 7:35) |
Ak sa niekomu bude zdať cesto málo sladké, doporučujem pridať viac medu. Med a cukor rozrobím vždy vo vlažnom mlieku a potom pridám do múky. J.V. |
ODPOVEDAŤ |
| Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (28.8.2012, 18:31) |
Dnes som neodolala a aj ja som ho vyskusala ako cesto na kysnuty slivkovo broskynovy kolac. Cesto som vymiesila a nechala vykysnut v pekarnicke. Nejdem sa ho dojest a este dnes padne cely plech co u nas kedze sme len 2,5 clenna rodina, nebyva zvykom. Dakujem velmi pekne |
ODPOVEDAŤ |
| Jozef V. (dodo1971) ID 251020 (30.8.2012, 7:32) |
Teším sa s Vami... Ani u nás nevydržia koláčiky z tohto cesta ani jeden deň. Ďakujem za pochvalu a všetkých pozdravujem. J.V. |
ODPOVEDAŤ |
marika d. (m.a.i.k.a) ID 76626 (28.8.2012, 16:36) |
cesto je vynikajuce!! |
ODPOVEDAŤ |
| magdaléna c. (megi118) ID 105517 (25.8.2012, 19:55) |
dakujeme |
ODPOVEDAŤ |
| Jozef V. (dodo1971) ID 251020 (27.8.2012, 7:48) |
Niet zač. Dobrú chuť... J.V. |
ODPOVEDAŤ |
| Jozef V. (dodo1971) ID 251020 (27.8.2012, 7:46) |
|
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (andula098) ID 73898 (25.8.2012, 17:20) |
práve som ich dopiekla sú výborné ľahučké |
ODPOVEDAŤ |
| Jozef V. (dodo1971) ID 251020 (27.8.2012, 7:51) |
J.V. |
ODPOVEDAŤ |
| Jozef V. (dodo1971) ID 251020 (27.8.2012, 7:47) |
Teším sa s Vami... J.V. |
ODPOVEDAŤ |
| Jarmila K. (Jarka112) ID 51607 (25.8.2012, 7:59) |
s cestom sa výborne pracovalo,buchtičky sú mäkulinké.Vďaka za super recept |
ODPOVEDAŤ |
| Jozef V. (dodo1971) ID 251020 (27.8.2012, 7:48) |
|
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (evik evik) ID 62536 (23.8.2012, 17:32) |
Ďakujeme za super recept |
ODPOVEDAŤ |
| Jozef V. (dodo1971) ID 251020 (27.8.2012, 7:49) |
Evik, prajem dobrú chuť... J.V. |
ODPOVEDAŤ |
| Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (20.8.2012, 19:44) |
MUSÍM POTVRDIŤ, žE CESTO JE VYNIKAJÚCE, PRÁVE HODUJEME NA SKVELÝCH KOLÁČIKOCH DAKUJEM ZA RECEPT! kuk link: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=49541 |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia R. (lucka261177) ID 34509 (11.3.2014, 14:47) |
dobry den prosim vas da sa to cesto puzit aj na parene buchty? |
ODPOVEDAŤ |
| | Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (11.3.2014, 16:20) |
na parene treba polohrubu m. |
ODPOVEDAŤ |
| Jozef V. (dodo1971) ID 251020 (20.8.2012, 20:31) |
Som rád, že vám koláčiky chutili. Budem sa snažiť pridať ešte zopár dobrôt... Pekný večer prajem. Jozef V. |
ODPOVEDAŤ |
| Jozef V. (dodo1971) ID 251020 (20.8.2012, 20:29) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Jozef V. (dodo1971) ID 251020 (upravené 20.8.2012, 20:35) |
Niet zač. Do cesta nejde žiadne vajce...na to pozor. Je dobré koláče, alebo buchtičky hneď po upečení pomazať roztopeným maslom, takto vydržia veľmi dlho mäkké...., teda ak vydržia....??? |
ODPOVEDAŤ |
| Jozef V. (dodo1971) ID 251020 (25.9.2012, 14:26) |
|
ODPOVEDAŤ |
| dada t. (cica-mica) ID 102843 (15.8.2012, 19:39) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Monika P. (monniqa) ID 236912 (14.8.2012, 16:53) |
ukladám si...to sa vždy zíde |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 58 (zobrazuje sa 41-58) | << predošlé 1, 2, 3 |