Barbora O. (Vivian27) ID 38083 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 200 návštěvníkov)
Baileys - lepsi jak original :)
[ recept č. 4596 zo dňa 23.3.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 kondezovane mlieka salco 0,5 l whisky (alebo rum) 0,5 l mlieka 1 sacok mandloveho pudingu
POSTUP PRÍPRAVY
Neotvorene plechovky mlieka (salca) vlozime do kastrolu s vodou tak, aby boli úplne ponorené. Varime dve hodiny. Davame pozor, aby nam za tie dve hodiny niekto nevypil rum. To plati aj o sebe. Vylejeme a nechame vychladnut. Podla navodu na obale uvarime puding, pocas chladnutia obcas zamiesame, aby sa nevytvorila kozka. A znova, pozor na rum. Obsah plechoviek dame do mixeru, pridame puding a slahame, pricom postupne prilievame whisky (rum) a ochutnavame (To to je ta najdolezitejsie faza). Odnesieme na vzdialene miesto, najlepsie do pivnice, zamkneme a nechame ulezat. Cim dlhsie, tym lepsie. Kluc nosime vysostne pri sebe a nikomu nic nepovieme. A ak nieco ostane po par dnoch aj pre druhych, podavame vychladnute s kockou ladu.
Nazdravie! |
Celkom: 51 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
Katka B. (1bogina1) ID 86667, mimibazar.sk/1bogina1 (9.11.2011, 20:07) |
Uzasny postup pripravy.Pri citani receptu som sa uz davno takto nesmiala(a nie som si ista,ze niekedy).Dakujem.Katka. |
ODPOVEDAŤ |
katarína m. (katarínka100) ID 191196 (6.10.2011, 19:57) |
ahoj.. keď robím ten puding mám ho osladiť? alebo tie dve salká sú dosť sladké? poraď mi prosím ťa |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (6.10.2011, 20:26) |
..netreba sladiť, salko je sladké-presladké..... |
ODPOVEDAŤ |
| Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (26.8.2011, 16:30) |
aké množstvo vyjde z týchto ingrediencií? Ďakujem... |
ODPOVEDAŤ |
| Martina M. (nikayla) ID 118923 (5.9.2011, 21:30) |
mne to vyšlo asi na 1,5 l... |
ODPOVEDAŤ |
marta b. (mimi333) ID 112440 (26.8.2011, 16:03) |
Dneska robím,kamoška je Silvia-bude to súčasť darčeku |
ODPOVEDAŤ |
martina G. (feedorka) ID 35909 (9.6.2011, 11:41) |
poznám, robím, odporúčam! |
ODPOVEDAŤ |
Mária P. (Liktor) ID 169718 (9.6.2011, 11:40) |
ale tento nápoj piju len ženy |
ODPOVEDAŤ |
| Michaela T. (michaelachanel) ID 167445, mimibazar.sk/michaelachanel (20.3.2011, 11:52) |
určite raz vyskúšam BAILEYS milujem našťastie môj priateľ miluje Jägermeister takže mi určite ostane :D |
ODPOVEDAŤ |
| Miriama L. (miracko) ID 11257, mimibazar.sk/miracko (7.3.2010, 13:22) |
Super, určite vyskusame na Velku Noc |
ODPOVEDAŤ |
| Mária P. (Liktor) ID 169718 (9.6.2011, 11:40) |
a na ktorú veľkú noc |
ODPOVEDAŤ |
Elena K. (elrybka) ID 305, mimibazar.sk/elrybka (3.1.2010, 10:26) |
Tak s odstupom času môžem povedať, že je vynikajúci ešte trochu mám, ale dlho už nebude . Barborka, ďakujem za super recept a . Elena |
ODPOVEDAŤ |
| | Radka K. (Radzenka) ID 70586, mimibazar.sk/radzenka (4.4.2012, 21:25) |
Tak si tu hledám receptík na nejaký likérek a žes me nepozvala na ochutnávku...???...Ale udelám si sama,vypadá to výborne,kde já na tebe nenatrefím...Radka |
ODPOVEDAŤ |
Elena K. (elrybka) ID 305, mimibazar.sk/elrybka (20.12.2009, 10:47) |
Práve varím Salko a strážim Um, no ešte že mám rovno litrovku tak si môžem dovoliť čajík s umom, ke´d nám tak nasnežilo a zahriať sa i z vnútra , ozvem sa ako sa mi podarilo Ela |
ODPOVEDAŤ |
| lenka g. (paprad17) ID 80061, mimibazar.sk/paprad17 (3.11.2009, 11:05) |
pekny den mozemi niekto povedat aku ma tento ,,domaci,, baileys trvanlivost, a ci sa uchovava v chlade? ..dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (29.11.2009, 20:52) |
Leni, my ho robievame uz zopar rokov...uchovavame ho v komore tak pri cca 15 st...minuly rok sme na neho zabudli a presne po roku objavili, je este lepsi manzel mi tu krici, ze alkohl konzervuje, takze ma trvanlivost aj 3 roky ak vydrzi |
ODPOVEDAŤ |
| | | Marcela D. (macazvk) ID 87957 (29.11.2009, 20:57) |
roky mysllím že by už na Silvestra nebolo ak by aspoň do štedrého dňa vyrdžal. Muž mi tu slintá,len čo som mu recept prečítala |
ODPOVEDAŤ |
| zuzana krajcovicova (truetka) ID 57113, mimibazar.sk/truetka (30.10.2009, 19:49) |
toto je super aj ja robievam |
ODPOVEDAŤ |
marta b. (mimi333) ID 112440 (30.10.2009, 18:51) |
mnamky mnamky,zajtra kupim rumicek moja svagrina je na taketo lepaciky...ja radsej domace ale opatrne... aspon urobim radost dakujeem |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta H. (ivi75) ID 30435 (30.10.2009, 18:15) |
nejako som rum vzdy vynechavala aj zo zákuskov,ale tomuto tu som neodolala,mnam,len nech to naozaj vydrží až do vianoc.dakujem za recept |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana D. (avanka) ID 14337 (14.7.2009, 11:50) |
Ja to robieva z Whisky, viac sa to podoba originalu, i ked sa priznam pridavam trosku rumu pre vonu |
ODPOVEDAŤ |
| dagmar d. (dasuliatko) ID 67437 (14.7.2009, 11:06) |
Prosím,kto ste dávali rum a kto whisky tá by zrejme mala byť lepšia MNAAAAAAAAAAAM!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (10.5.2009, 12:37) |
Tiež som sa dobre zasmiala na tomto návode lebo je vtipný. My sme to doteraz robievali len tak, že z jedného uvareného Salka a rozmixovali s rumom. Ale toto vyzerá byť oveľa lepšie. Len mám otázku, či to nie je príliš sladké, lebo aj z toho jedného salka to je sladké dosť. Alebo to tam kompenzuje ten mandľový puding, ktorý sa zrejme nesladí??? Prosííím čím skôr mi to poraďte, lebo to budem robiť k budúcemu víkendu. A vopred díkes |
ODPOVEDAŤ |
Jana K. (bosorka2000) ID 85290, mimibazar.sk/bosorka2000 (10.5.2009, 12:13) |
Ja som sa tak krasne pobavila!!! Takychto vtipnych navodov by malo byt viac . A mimochodom, prave varim mlieko, rum strazim, mlcim , a je mi priserne horuco . Ale ked bude vsetko hotovo ! Huraaaaaaaaaaaaaaaaaaa na zdravie. |
ODPOVEDAŤ |
| Kristina M. (Kikulicek) ID 41646 (10.3.2009, 10:58) |
Je super aj ja to tak robim ale mas supiš recept |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 51 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |