Miruška B. (miruška) ID 1104 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 355 návštěvníkov)
***CHLEBÍČEK ĽAHKÝ AKO PIERKO*** pre nás ten najlepší chlieb na svete!!!
[ recept č. 45891 zo dňa 6.2.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
tento chlebík, je prosto PÁN CHLEBÍK.. keď ho raz skúsiš, ťažko mu odolávaš a pečieš a pečieš a pečieš pri akejkoľvek príležitosti....zvykla som ho robievať kedysi len na Vianoce... potom aj na Veľku noc.. aj na ďalšie guláš párty stretká, no a teraz ho už robím, kedykoľvek mi príde na rozum, je neskutočný a pre nás ten naj CHLIEB na svete!!!!
POSTUP PRÍPRAVY
postup nájdete pri jednotlivých obrázkoch:)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
takže začíname...
do pekárničky si dáme ingrediencie:
330ml teplej vody, 2ČL cukru, 1kocku čerstvého droždia-42g, 3PL olivového oleja, 70dg hladkej múky špeciál, 3ČL soli, 1celé vajce, 4-5menších pod šupokou uvarených zemiakov-ked sú uvarené, ošúpeme ich a nastrúhame k ostatným surovinám(vážila som ich-mali 34dg)... zapneme program cesto a čakáme, kým vykysne.... kto nemá pekárničku, nevadí, nič sa nedeje... dobre si v rukách vypracujte cesto a nechajte kysnúť na teplom mieste prikryté utierkou...:)... tu je už cestíčko vykysnuté... vždy ho vyberám skôr ako program skončí... aj 30minút pred koncom... |
|
...cesto vyklopíme z pekárničky na pracovnú dosku a rukami ho do strán roztiahneme ...:), ŽIADNE VAĽKANIE... robíme s cestíčkom ako z bábätkom.. :) |
|
...prekladáme zo strán:)takto... |
|
...a ešte takto...necháme cestíčko odpočívať 20 minút, a krásne podkysne... tento postup opakujeme ešte po tých 20 minútach a cestíčko už preložené dáme na múkou vysypaný plech opäť podkysnúť na 20minút..... |
|
...cestíčko -chlebík bude na plechu odpočívať samozrejme na nejakom teplom mieste ešte tých 20minút.... |
|
.. no a tu je chlebík po 20minútach kysnutia... dovtedy sa nám už hreje rúra... a šup s ním do nej... pečieme 20minút pri teplote 210stupňov a potom znížime teplotu na 180stupňov a ešte dopekáme pokiaľ nie je krásny dohneda upečený.. medzitým ako sa pečie ho zvyknem potierať slanou vodou..kôrke to dodá úžasnú chuť.... |
|
a toť ľaľa... tu je upečený chrumkavý dar, na ktorý nedáme dopustiť... ODPORÚČAM ho preložiť na mriežku v otvorenej teplej rúre, aby nezvlhol, kým bude chladnúť.... |
|
chlebík je jedlý ihneď, papajte pomaly, aby neuškodil... je naozaj ľahký ako pierko, jemný ako vata... a nadovšetko chrumkavý .......... MŇÁÁM!!!! |
|
no a takýto krásny bochník sa podaril Vierke...
Viera F. (veqa) ID 13798 |
|
chlebíček v podaní Majky....
Mária J. (ajka120) ID 80283 |
|
bochníček podľa Zuzanky
...
Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910
krásne sa podaril... |
|
voňavý chlebík podľa Mirky.....
Miroslava B. (biabe) ID 10061 |
|
Erikin chlebík Erika G. (next 4kids) ID 3694 je nádherný, čo poviete? |
|
takto sa podaril chlebík Aliji ...:)alije k. (alka36) ID 79302, teším sa a ďakujem za foto... |
|
chlebík podľa Ivetky- vylepšený o drvenú rascu, ľanové semienka, a opražené slnečnicové semienka
Iveta G. (Timea505) ID 128086, ďakujem za fotku... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 117 (zobrazuje sa 81-100) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
majka t. (amela) ID 46937 (20.2.2012, 11:35) |
už mám v pekárničke a skúsim piecť v rímskom hrnci. tak dúfam,že nebudem veľmi nadávať , |
ODPOVEDAŤ |
| Monika R. (Monikabb) ID 20936, mimibazar.sk/monikabb (19.2.2012, 14:17) |
ja sa prave on pokusam, ale cesto som mala akesi riedke , uvidim aky bude ked sa upecie... |
ODPOVEDAŤ |
Miroslava F. (MiriF) ID 203590 (19.2.2012, 9:12) |
vyskúšané,upecené,zjedené |
ODPOVEDAŤ |
eva n. (hildunka) ID 88511 (17.2.2012, 11:49) |
Ja som si ho vylepšila. Pridala som pochúťkovú smotanu, 1 PL octu a 50 g. kvásku a štipku prášku do pečiva. S kváskom navyše mám dobré skúsenosti. Dávam ho aj do mrazáku. Len sa trochu bojím pečenia. Ale musím byť optimistka. Dík sa recept. |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (17.2.2012, 20:53) |
supeeeeer, výborný nápad s tou smotanou.. no ja so ho ani lepším predstaviť neviem.. najbližšie ale vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| Mária P. (mapko) ID 151363 (13.2.2012, 21:17) |
neviem ,či do rana zostane pustili sa do toho ako kobylky |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (17.2.2012, 17:05) |
supeeeeeeeeeeeeer.. tzn. že im chutíííííííííííí , výborne a mne nreostáva nič iné len |
ODPOVEDAŤ |
Marcela D. (Máca 49) ID 94329 (13.2.2012, 18:32) |
Chleba jsem také upekla a byl výbornej |
ODPOVEDAŤ |
| Dana R. (Danka.R) ID 24111, mimibazar.sk/dankar (12.2.2012, 21:39) |
výborný, len som dala na spodok rúry malý plech s vodou a potom som mala zo spodu chlieb akoby bez korky, tak na budúce nechám lepšie prepiecť, ale inak nemá chybu |
ODPOVEDAŤ |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (12.2.2012, 20:57) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Ivana B. (1ivka) ID 20587, mimibazar.sk/1ivka (11.2.2012, 21:34) |
Hlásim sa do klubu, chlebík je- vlastne bol výborný, ďakujem za super recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (23.2.2012, 16:57) |
, ďakujem za milý komentár, teším sa |
ODPOVEDAŤ |
| Jana B. (Jane B) ID 132643 (10.2.2012, 11:31) |
chlebík mám akurát v trúbe, trochu som ho vylepšila a do cesta som pridala opražené slnečnicové a tekvicové semienka - taký chlebík má u nás úspech... zatiaľ vyzerá dobre ani sa nerozteká a teším sa na výsledok, lebo už som vyskúšala rôzne recepty na domáce chleby, ale zatiaľ nemám žiadneho favorita... |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (10.2.2012, 11:36) |
No tak to s tými slnečnicovými semienkami je len plus , určite pochutí, sama som zvedavá na reakcie u Vás doma |
ODPOVEDAŤ |
| | | Jana B. (Jane B) ID 132643 (13.2.2012, 8:16) |
Chlebík bol fantastický, merci za recept... |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (13.2.2012, 17:43) |
Janka, ďakujem.... verím, že sa u Vás zaradil medzi top 5-ku.... som rada, že ste si pochutili |
ODPOVEDAŤ |
| Eva Z. (EvkaZaťková) ID 41944, mimibazar.sk/evkazatkova (10.2.2012, 9:24) |
My sme doma asi antitalenti na chlebík iba raz sa nám podaril...včera som skúšala presne tento a vôbec nebol vo vnútri dopečený a z vrchu áno. |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (10.2.2012, 9:55) |
Evka, v akej rúre si ho piekla...? ja mám elektrickú.... ak si robila presne podľa postupu, netuším, kde mohla byť chyba .. nesmúť.. treba len skúšať, nevzdávaj to |
ODPOVEDAŤ |
| | | Eva Z. (EvkaZaťková) ID 41944, mimibazar.sk/evkazatkova (10.2.2012, 16:32) |
v elektrickej , idem ho dnes vyskúšať dúfam že sa podarí |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (14.2.2012, 10:03) |
Takk ako Evulík, podaril sa tentokrát???? Dúfam, že ÁNO |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910, mimibazar.sk/zuzanakovacova (9.2.2012, 19:18) |
Miruš, ešte teplý http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=849371 len ja nemám pekárničku, tak som si najprv dala napučať do vody droždie s cukrom.....a vymiesila ručne....a potom podľa postupu a je |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (9.2.2012, 19:55) |
Zuzankáááá tleskáááám, je krásny a jeho vôňu cítim až k nám.... |
ODPOVEDAŤ |
| marianna t. (S&L&M&M) ID 49214, mimibazar.sk/slmm (9.2.2012, 12:50) |
dnes urobeny,urcite sa aj zje ,zajtra peciem druhy ale ja som ho piekla sice v rure no v tej forme z domacej pekarnicky nech ma pekny tvar |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (10.2.2012, 9:56) |
Marianka, , teším sa, aj to, že bude reppete |
ODPOVEDAŤ |
Martina V. (BiancaPa) ID 107766 (9.2.2012, 10:00) |
Tak Miruska , pisem este raz, chlebik je dnes este lepsi ako vcera, mate pravdu, je to pan chlebik, uz som ich urobila dost , ale stale som hladala iny receptik lepsi, a tento vas je ten najlepsi |
ODPOVEDAŤ |
| Miroslava B. (biabe) ID 10061 (9.2.2012, 8:07) |
ja idem robiť zajtra...už sa teším |
ODPOVEDAŤ |
| | Miroslava B. (biabe) ID 10061 (10.2.2012, 18:54) |
Miruška...super receptík...krásne sa s cestom pracovalo...parááááda....chlebík je naozaj ľahučký ako pierko..chutí fantasticky ďakujem za receptík |
ODPOVEDAŤ |
| | | Miroslava B. (biabe) ID 10061 (10.2.2012, 18:59) |
a poctivo som miesila v rukách |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (13.2.2012, 17:46) |
Miruš, fantasticky sa ti podaril... až se cítiť jeho vôňu.. hneď by som si zahryzla |
ODPOVEDAŤ |
| Anna Ž. (maryanche) ID 20821, mimibazar.sk/karkuulka (9.2.2012, 7:53) |
Miruška,ty vieš aj slanú vodu opísať ako najlepšiu dobrotu chlebík je super,teším sa na ďalšie recepty |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (14.2.2012, 10:04) |
Aninka, moc-moc ďakujem, krásne sa to číta.. som rada, že aj "slaná voda" v mojom podaní dokáže nadchnúť |
ODPOVEDAŤ |
Martina V. (BiancaPa) ID 107766 (9.2.2012, 0:00) |
chlebik je naozaj mnamkovy. Robila som presne podla receptiku do bodky a vysiel takto http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=849281 . Mirka Vy nam len dalej pridavajte taketo fajne receptiky |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (8.2.2012, 22:11) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Ivana J. (Ambra) ID 12842 (8.2.2012, 21:54) |
pre tie, co sa im cesto rozteka...zemiaky su svine! ja som raz robila zemiakove sulance a pridala som este pol kila muky...cim viac som pridavala, tym viac redlo ak mate pekne zltucke zemiaky, malo by sa cesto podarit lepsie ako s tymi bielymi, miestami priesvitnymi zemiakmi co teraz predavaju v obchodoch (podla mna pre svine povodne urcene) |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (9.2.2012, 7:36) |
no áno, lebo tie zemiaky obsahujú veľa vody- sú to tie prvé zemiaky a tie zemiaky žltučké sú na uskladnenie- je to rozdelené - podľa varného typu |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (8.2.2012, 22:19) |
Ivanka, tak si ma pobavila... ale veru je na tom kus pravdy... svine té zemáke -ale veru nie všetky |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 117 (zobrazuje sa 81-100) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |