Miruška B. (miruška) ID 1104 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 355 návštěvníkov)
***CHLEBÍČEK ĽAHKÝ AKO PIERKO*** pre nás ten najlepší chlieb na svete!!!
[ recept č. 45891 zo dňa 6.2.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
tento chlebík, je prosto PÁN CHLEBÍK.. keď ho raz skúsiš, ťažko mu odolávaš a pečieš a pečieš a pečieš pri akejkoľvek príležitosti....zvykla som ho robievať kedysi len na Vianoce... potom aj na Veľku noc.. aj na ďalšie guláš párty stretká, no a teraz ho už robím, kedykoľvek mi príde na rozum, je neskutočný a pre nás ten naj CHLIEB na svete!!!!
POSTUP PRÍPRAVY
postup nájdete pri jednotlivých obrázkoch:)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
takže začíname...
do pekárničky si dáme ingrediencie:
330ml teplej vody, 2ČL cukru, 1kocku čerstvého droždia-42g, 3PL olivového oleja, 70dg hladkej múky špeciál, 3ČL soli, 1celé vajce, 4-5menších pod šupokou uvarených zemiakov-ked sú uvarené, ošúpeme ich a nastrúhame k ostatným surovinám(vážila som ich-mali 34dg)... zapneme program cesto a čakáme, kým vykysne.... kto nemá pekárničku, nevadí, nič sa nedeje... dobre si v rukách vypracujte cesto a nechajte kysnúť na teplom mieste prikryté utierkou...:)... tu je už cestíčko vykysnuté... vždy ho vyberám skôr ako program skončí... aj 30minút pred koncom... |
|
...cesto vyklopíme z pekárničky na pracovnú dosku a rukami ho do strán roztiahneme ...:), ŽIADNE VAĽKANIE... robíme s cestíčkom ako z bábätkom.. :) |
|
...prekladáme zo strán:)takto... |
|
...a ešte takto...necháme cestíčko odpočívať 20 minút, a krásne podkysne... tento postup opakujeme ešte po tých 20 minútach a cestíčko už preložené dáme na múkou vysypaný plech opäť podkysnúť na 20minút..... |
|
...cestíčko -chlebík bude na plechu odpočívať samozrejme na nejakom teplom mieste ešte tých 20minút.... |
|
.. no a tu je chlebík po 20minútach kysnutia... dovtedy sa nám už hreje rúra... a šup s ním do nej... pečieme 20minút pri teplote 210stupňov a potom znížime teplotu na 180stupňov a ešte dopekáme pokiaľ nie je krásny dohneda upečený.. medzitým ako sa pečie ho zvyknem potierať slanou vodou..kôrke to dodá úžasnú chuť.... |
|
a toť ľaľa... tu je upečený chrumkavý dar, na ktorý nedáme dopustiť... ODPORÚČAM ho preložiť na mriežku v otvorenej teplej rúre, aby nezvlhol, kým bude chladnúť.... |
|
chlebík je jedlý ihneď, papajte pomaly, aby neuškodil... je naozaj ľahký ako pierko, jemný ako vata... a nadovšetko chrumkavý .......... MŇÁÁM!!!! |
|
no a takýto krásny bochník sa podaril Vierke...
Viera F. (veqa) ID 13798 |
|
chlebíček v podaní Majky....
Mária J. (ajka120) ID 80283 |
|
bochníček podľa Zuzanky
...
Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910
krásne sa podaril... |
|
voňavý chlebík podľa Mirky.....
Miroslava B. (biabe) ID 10061 |
|
Erikin chlebík Erika G. (next 4kids) ID 3694 je nádherný, čo poviete? |
|
takto sa podaril chlebík Aliji ...:)alije k. (alka36) ID 79302, teším sa a ďakujem za foto... |
|
chlebík podľa Ivetky- vylepšený o drvenú rascu, ľanové semienka, a opražené slnečnicové semienka
Iveta G. (Timea505) ID 128086, ďakujem za fotku... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 117 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (25.4.2012, 7:31) |
Ivetka, podaril sa krásny... , som rada, že ho robíte takmer každý deň.. a pravdu povediac ani sa nečudujem .... ďakujem za a milé komentáre , pekný deň a všetko dobre celej rodinke |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana S. (mojusko) ID 16178, mimibazar.sk/mojusko (20.4.2012, 20:18) |
tak a už je v rúre trochu ,,vylepšený o slnečnicu , no to som zvedavá |
ODPOVEDAŤ |
| Ľubica Z. (VIKYNA) ID 3831, mimibazar.sk/vikyna (16.4.2012, 10:24) |
tak neodolala som achlebik sme piekli bol fantastickýýýý všetkym moc chutil a urcite ešte budeme robievať dala som pol na pol hladkˇu a spaldovu muku a tekvicne jadierka |
ODPOVEDAŤ |
Iveta G. (Timea505) ID 128086 (upravené 24.4.2012, 14:54) |
Vynikajúci.... |
ODPOVEDAŤ |
Iveta G. (Timea505) ID 128086 (27.3.2012, 18:33) |
ďakujem za výborný recept pečiem ho takmer každý deň,len sa mi ho ešte nepodarilo odfotiť ...dávam do neho aj opraženú slnečnicu a tiež ľanové semeno... |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana K. (atair) ID 70294, mimibazar.sk/atair (17.3.2012, 20:43) |
ďakujem za skvelý receptík už dávno som chcela piecť chlebík ale nenašla som vhodný recept ale tento je mňamkový |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (6.5.2012, 12:56) |
Ivanka, mockrát ďakujem za milý koment, ktoré veľmi potešil..., |
ODPOVEDAŤ |
| VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009, mimibazar.sk/mimimi (17.3.2012, 20:27) |
Ďakujem za tento recept od dnes je to aj náš Pán chlebík |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (6.5.2012, 12:55) |
Vladka, teším sa.... veľmi |
ODPOVEDAŤ |
| Eva B. (evban) ID 15238, mimibazar.sk/evban (11.3.2012, 22:58) |
Tak dnes som ho robila a skvele sa vydaril... Muž bol nadšený skutočne super recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (16.4.2012, 18:47) |
moooc ďakujem za správičku... verím, že už bolo aj repete |
ODPOVEDAŤ |
| Miroslava W. (mirkine) ID 101948 (7.3.2012, 2:15) |
kolko minút sa potom pečie po tych 20min na 210st. a potom na tých 180st. čo sa má piecť ,dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (7.3.2012, 11:31) |
Mirka... pečie sa kým nezhnedne.. cca ešte 17-20minút.... |
ODPOVEDAŤ |
lucia š. (steffelu) ID 75442 (1.3.2012, 20:54) |
chcem sa len spytat preco ten chlebik naupeciete rovno v pekarni? |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (1.3.2012, 22:08) |
pretože to množstvo múky nie je vhodné na upečenie tohoto chleba.... cesto sa aj prekladá...robila som ho z menšej dávky aj v pekárni-teda piekla-ale nie je to ono.... prosto chlieb pečený v klasickej rúre je taký domácky... a nám podstatne viac chutí.... .. |
ODPOVEDAŤ |
| | lucia š. (steffelu) ID 75442 (2.3.2012, 16:00) |
oki tak ho teda vyskusame a upecieme v klas. rure.... |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana C. (chrenoxka) ID 209142 (29.2.2012, 21:50) |
Výýýýborný, perfektne sa robilo s cestom a pridala som aj semienka. Ďakujem za recept. Geniálny chlebík!!!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (1.3.2012, 8:43) |
výborne teším sa, že s apodaril, a že recept obstál na výbornú aj vo vašej domácnosti |
ODPOVEDAŤ |
Bronislava S. (lentilkabj) ID 148195 (26.2.2012, 19:36) |
fantastickýýýý!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana M. (Tamik) ID 14258, mimibazar.sk/tamik (26.2.2012, 19:02) |
Je uuuuuuplne super lepsi som nejedla a to som uz vyskusala veeeela receptikov.Dakujem za recept . |
ODPOVEDAŤ |
Katarina M. (fridus) ID 84692, mimibazar.sk/fridus (26.2.2012, 17:00) |
chlebík upečený, trošku som zmenila múku, dávala som hladkú+ celozrnnú , ale aj tak je chlebík nádherne mäkkučký, a samozrejme prudko jedlý , skvelý receptík, už budem piecť len tento, vďaka, Katka |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (26.2.2012, 20:35) |
Katuška, a ja zas ďakujem za krásne slová... som rada, že doma chutíííííí... a že bude aj repete |
ODPOVEDAŤ |
| Anna V. (hanicka78) ID 203116 (24.2.2012, 21:08) |
Mám v pláne ho upiecť zajtra,ak mi do toho nič nepríde..ale nemám doma olivový olej...bol by problém dať slnečnicový??? |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (25.2.2012, 20:36) |
Aninka, v mojom recepte je olivový, ale myslím, že slnečnicovým nič n epokazíte , držím palce, určite sa podarí |
ODPOVEDAŤ |
| | | Anna V. (hanicka78) ID 203116 (25.2.2012, 20:59) |
tak chlebík upečený...je fantastický... Dala som tam slnečnicový a aj tak je super Kôrka mi trošku spadla,ale nevadí,to bolo mojou ´´robotou´´ Zajtra budú chlebík jesť aj moji rodičia a tí tvrdšiu kôrku nemôžu,tak som natrela chlebík vodou a kôrka je mäkkučká... ďakujem za receptík,určite ho nerobím naposledy.. |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (6.5.2012, 12:57) |
Ď A K U J E M za krásny komentár, som rada, že sa podaril a hlavne že chutí |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana M. (Theanavi) ID 77586, mimibazar.sk/theanavi (25.2.2012, 19:45) |
ja som dala slnečnicový a bol |
ODPOVEDAŤ |
| Eva N. (leskot) ID 98318 (24.2.2012, 19:40) |
Tak ma chytilo pečenie chleba, že skúšam všetky recepty Mirka, tento je naozaj "fantastikuš" a to som ani nedala varené zemiaky - nemám dobré skúsenosti s nimi... kedy som ich použila, vždy sa mi chlebík lepil na nôž piekla som z kila múky - 600 g hladkej, 200 g pšeničnej celozrnnej a 200 g ražnej celozrnnej... asi 600 ml vody. Chlebík sa krásne upiekol, bol ako medicinbal - ani som ho nemohla z rúry vybrať a tá chuť !!! Doteraz som sa v receptoch na chlebík vždy stretla len s múkou hladkou "obyčajnou" T650 a hladká špeciál bola "akože" koláčová ... no, človek sa učí celý život ... teraz už len špeciálku a k tomu vždy nejaké celozrnné - upečený mal 1800 g nepochopiteľné - z kila múky.... tak ešte poďakovanie za receptík |
ODPOVEDAŤ |
| Slavka M. (markovicka) ID 232539 (5.8.2012, 19:18) |
paci sa mi, ze experimentujete aj s celozrnnou mukou. velka poklona! mozem sa prosim spytat, aky druh, resp. znacku muky pouzivate a od ktoreho vyrobcu? vopred dakujem za odpoved |
ODPOVEDAŤ |
| | | Eva N. (leskot) ID 98318 (2.9.2012, 14:44) |
Ospravedlňujem sa, neskoro som zbadala komentík celozrnné múky kupujem bežne v Tescu alebo Kauflande - pšeničná múka celozrnná špeciál-stredná (Mlyn Pohronský Ruskov) ... ražná celozrnná múka Kuchenmeister a teraz som si nakúpila aj špaldovej celozrnnej (tiež Kuchenmeister) je v akcii 1,09 E ... ináč stojí aj 1,59 , takže to je rozdiel ... celý chlebík z kila múky váži tých 1700 - 1800 gramov a nestojí ma ani 1 euro... po upečení ho rozdelím na tri alebo štyri diely a zmrazím, aby bol stále čerstvý .... no dúfam, že raz dám aj foto pozdravujem |
ODPOVEDAŤ |
| | | Eva N. (leskot) ID 98318 (2.9.2012, 14:43) |
. |
ODPOVEDAŤ |
Beáta J. (beata1245) ID 101354 (24.2.2012, 10:28) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Ivana M. (Theanavi) ID 77586, mimibazar.sk/theanavi (23.2.2012, 16:36) |
chlebík je super,dnes som robila,je mňamky,detičky si pochutnali |
ODPOVEDAŤ |
Adri M. (adri2870) ID 127397 (21.2.2012, 18:50) |
majka t/amela/, zaujímalo by ma,či sa ti v rímskom hrnci vydaril,mne totižto veľmi nie a musela som ho piecť cca 1 a pol.hod.zjesť sa zjedol, bol chutný, len nebol až taký nadýchaný.. |
ODPOVEDAŤ |
| majka t. (amela) ID 46937 (24.2.2012, 19:53) |
No vydaril,len ho nabudúce budem dlhšie piecť.Trochu mi spadol,lebo som bola zvedavá a skôr som odkryla .Tiež som ho piekla vyše hodiny. |
ODPOVEDAŤ |
| Lívia K. (moggy) ID 29850, mimibazar.sk/moggy (20.2.2012, 11:37) |
Ja som robila tento chlebik pred 4 dnami, a klasicky v rukach cesto sa miesi velmi dobre a zachvilku bolo. Na plechu pocas pecenia este krasne nakysol a mysleli sme ze ho nezjeme.. Este ten vecer mlady zbastil stvrtku chodil nan ako na maskrtu a za 2 dni bolo po nom a to sme len dvaja. Chlebik je vonavy makkucky a naozaj dlho vydrzi. |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (23.2.2012, 16:47) |
Livka, toto ma naozaj veeeeeeeľmi tešíííííííí su p er, verím, že čoskorío bude repete |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lívia K. (moggy) ID 29850, mimibazar.sk/moggy (23.2.2012, 19:38) |
bol vyborny, predvcerom som ho robila aj s celkozrnnou mukou pol na pol ale to uz tak nevykyslo a nevydrzal tak dlho cersty.. ale spravila som tousty a zajtra bude vo vajicku.. Ale Vas original nema chybu mlady uz iny chlieb ani nechce |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 117 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |