Miruška B. (miruška) ID 1104 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 355 návštěvníkov)
***CHLEBÍČEK ĽAHKÝ AKO PIERKO*** pre nás ten najlepší chlieb na svete!!!
[ recept č. 45891 zo dňa 6.2.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
tento chlebík, je prosto PÁN CHLEBÍK.. keď ho raz skúsiš, ťažko mu odolávaš a pečieš a pečieš a pečieš pri akejkoľvek príležitosti....zvykla som ho robievať kedysi len na Vianoce... potom aj na Veľku noc.. aj na ďalšie guláš párty stretká, no a teraz ho už robím, kedykoľvek mi príde na rozum, je neskutočný a pre nás ten naj CHLIEB na svete!!!!
POSTUP PRÍPRAVY
postup nájdete pri jednotlivých obrázkoch:)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
takže začíname...
do pekárničky si dáme ingrediencie:
330ml teplej vody, 2ČL cukru, 1kocku čerstvého droždia-42g, 3PL olivového oleja, 70dg hladkej múky špeciál, 3ČL soli, 1celé vajce, 4-5menších pod šupokou uvarených zemiakov-ked sú uvarené, ošúpeme ich a nastrúhame k ostatným surovinám(vážila som ich-mali 34dg)... zapneme program cesto a čakáme, kým vykysne.... kto nemá pekárničku, nevadí, nič sa nedeje... dobre si v rukách vypracujte cesto a nechajte kysnúť na teplom mieste prikryté utierkou...:)... tu je už cestíčko vykysnuté... vždy ho vyberám skôr ako program skončí... aj 30minút pred koncom... |
|
...cesto vyklopíme z pekárničky na pracovnú dosku a rukami ho do strán roztiahneme ...:), ŽIADNE VAĽKANIE... robíme s cestíčkom ako z bábätkom.. :) |
|
...prekladáme zo strán:)takto... |
|
...a ešte takto...necháme cestíčko odpočívať 20 minút, a krásne podkysne... tento postup opakujeme ešte po tých 20 minútach a cestíčko už preložené dáme na múkou vysypaný plech opäť podkysnúť na 20minút..... |
|
...cestíčko -chlebík bude na plechu odpočívať samozrejme na nejakom teplom mieste ešte tých 20minút.... |
|
.. no a tu je chlebík po 20minútach kysnutia... dovtedy sa nám už hreje rúra... a šup s ním do nej... pečieme 20minút pri teplote 210stupňov a potom znížime teplotu na 180stupňov a ešte dopekáme pokiaľ nie je krásny dohneda upečený.. medzitým ako sa pečie ho zvyknem potierať slanou vodou..kôrke to dodá úžasnú chuť.... |
|
a toť ľaľa... tu je upečený chrumkavý dar, na ktorý nedáme dopustiť... ODPORÚČAM ho preložiť na mriežku v otvorenej teplej rúre, aby nezvlhol, kým bude chladnúť.... |
|
chlebík je jedlý ihneď, papajte pomaly, aby neuškodil... je naozaj ľahký ako pierko, jemný ako vata... a nadovšetko chrumkavý .......... MŇÁÁM!!!! |
|
no a takýto krásny bochník sa podaril Vierke...
Viera F. (veqa) ID 13798 |
|
chlebíček v podaní Majky....
Mária J. (ajka120) ID 80283 |
|
bochníček podľa Zuzanky
...
Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910
krásne sa podaril... |
|
voňavý chlebík podľa Mirky.....
Miroslava B. (biabe) ID 10061 |
|
Erikin chlebík Erika G. (next 4kids) ID 3694 je nádherný, čo poviete? |
|
takto sa podaril chlebík Aliji ...:)alije k. (alka36) ID 79302, teším sa a ďakujem za foto... |
|
chlebík podľa Ivetky- vylepšený o drvenú rascu, ľanové semienka, a opražené slnečnicové semienka
Iveta G. (Timea505) ID 128086, ďakujem za fotku... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 117 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
| Emília F. (Milka80) ID 111459, mimibazar.sk/milka80 (8.10.2013, 7:37) |
Včera večer som piekla Váš chlebík, je úúúžastnýýý!!! Celej rodine chutil, teraz ho budem musieť pekávať stále Ďakujem za super receptík. Bol to môj prvý pokus o chlebík a myslím, že aj posledný |
ODPOVEDAŤ |
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (23.9.2013, 11:00) |
včera som ho piekla, je výborný |
ODPOVEDAŤ |
| Adriana D. (adenkax) ID 93676 (19.9.2013, 22:46) |
dnes som robila tento chlebik a nemam ineho slova ako famooooozny.... sme si vecer o 9 pekne s muzikom dali po 2 krajce s masielkom... ale nedalo sa odolat.. dakujem za uzasny recept |
ODPOVEDAŤ |
| Marcela K. (Anise) ID 73404 (2.9.2013, 19:20) |
ďakujem za recept...vynikajúci chlebík, škoda, že nevydrží dlhšie (hneď je zožratý) |
ODPOVEDAŤ |
Henrieta N. (hencidlo) ID 80543 (22.7.2013, 23:05) |
zdravim, zajtra by som chcela vyskusat vas receptik na chlebik, len sa chcem spytat ako dlho to treba nechat kysnut, ked nemam pekarnicku. Pytam sa pretoze chlebik som este nikdy nepiekla a neviem, co a ako. vopred dakujem Henrieta :o) |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (24.7.2013, 10:09) |
ahojky, stačí ho nechať kysnúť cca 30 minút a poto sa prekladá po 20 minútach 3x držím palce, nech sa vydarí |
ODPOVEDAŤ |
Veronika B. (veronika VB) ID 40721 (13.6.2013, 21:35) |
chlebík som práve dopiekla, je super úžasný aj ked nevykysol tak ako som si predstavovala ale robila som ho zo špaldovej celozrnnej a ražnej celozrnnej múky. chcem sa spýtať na akom programe sa dá robiť v pekárničke mám gorenje na 750 a 900 tak by som chcela skúsiť z polovičnej dávky ale neviem či môže byť program basic alebo iný? |
ODPOVEDAŤ |
Silvia K. (siuskan) ID 218300 (26.5.2013, 22:45) |
Je fakt mnamkovský Včera som ho piekla na oslavu krasne sa mi podaril a všetkým velmi chutil |
ODPOVEDAŤ |
| Alena A. (mima) ID 91, mimibazar.sk/alena (7.4.2013, 14:28) |
Ahoj, dnes som piekla chlebik a nema konkurenciu. Je neskutocne mnam... Dakujem. Ani pofotit som nestihla. |
ODPOVEDAŤ |
| Janka M. (JANOKO) ID 87542 (18.3.2013, 10:52) |
Robievam iný recept, ale dnes skúšam ten Váš... Už je vo finálnom štádiu - nafukuje sa na plechu pred pečením... |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (27.2.2013, 21:44) |
Robila som bezlepkovú verziu a bol skutočne veľmi chutný |
ODPOVEDAŤ |
| Michaela R. (Laura :-)) ID 409, mimibazar.sk/michaela519 (25.2.2013, 17:08) |
chcem sa opýtať Ak som správne pochopila- cestíčko poprekladaáme a necháme 20 min., .. potom ho znova rozložíme a znova poprekladáme?? |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (25.2.2013, 20:02) |
áno Miška, tak to robím ja... opäť ho porozťahujeme a zložíme.. niekedy to robím 1-2x... až potom dám piecť |
ODPOVEDAŤ |
| | | Michaela R. (Laura :-)) ID 409, mimibazar.sk/michaela519 (26.2.2013, 14:27) |
ďakujem Tak teda skúsím bude to prvý pokus o chlebík no zatial sa mi všetky koláčiky od Vás podarili Tak hádam nesklame ) |
ODPOVEDAŤ |
Martina G. (tina258) ID 144784 (10.1.2013, 16:22) |
Chlebík je naozaj úžasný , skúsila som aj miešať múku (pridala som ražnú) a chlebík nebol až tak nadýchaný. Pro poslednom som zabudla dať olej, ale všetko bolo v poriadku. |
ODPOVEDAŤ |
| Ingrid L. (bobana99) ID 122903 (14.3.2013, 11:29) |
áno..ražná múka cesto aj nejak zriedi alebo čo...zrejme to treba nechať viac postáť a podkysnúť pred pečením..z ražným chlebíkom sa už trápim niečo cez mesiac a zatiaľ sa mi nepodaril taký ako by som si predstavovala ale napriek tomu je vždy chuťovo vynikajúci a zjeme všetko domaku |
ODPOVEDAŤ |
| Pamela E. (pampusik9) ID 120060 (5.1.2013, 12:13) |
Prosim moze sa piect aj bez toho vajicka? Skusal to niekto? |
ODPOVEDAŤ |
| Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (21.1.2013, 20:17) |
ja som skúšala, chlebík sa dá robiť aj bez vajíčka |
ODPOVEDAŤ |
Marta I. (martai) ID 114419 (4.1.2013, 23:16) |
Super chlebík výrorný recept chutil celej rodine.... nezostala ani omrvinka |
ODPOVEDAŤ |
Kinga Diana T. (kinguskqa) ID 148506 (4.1.2013, 13:45) |
dobry den. vcera som piekla chlebík a je FAMÓZNY a neskutocne chutny. Ale ja som robila len polovicnej davky a vykysol mi v pekarnicke ako vas z celej... tak ako urobit z celej aby mi nevytiekol pri kysnuti . Mam inak pekarnicku az na 1,5kg chlieb.poradíte mi? dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana Š. (mijadave) ID 237540 (26.2.2013, 10:11) |
kludne mozes robit z celej davky, no treba sledovat, nech Ti nevylezie cesto, ja ho zvycajne vyberiem cca 55 min. pred koncom programu |
ODPOVEDAŤ |
| Anežka S. (aneska77) ID 150007 (7.12.2012, 17:04) |
Včera som upiekla chlebík, je fantastický,úžasný,krásne sa nafúkol v rúre až som sa bála že tam nezmestí ,určite budem častejšie piecť.Ďakujem za super asi najlepší receptík |
ODPOVEDAŤ |
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (2.12.2012, 20:39) |
Miruška, včera som vyskúšala tvoj chlebík a musím povedať, že je to PÁN chlebík, vydaril sa mi na jednotku s hviezdičkou všetkým chutil, ešte aj môjmu ockovi a teda od neho, keď padne chvále, tak....naozaj je skvelý!!!!! lepší ako z obchodu, ja som pridala ešte hrsť celej rasce, tá mi akosi ku chlebíku patrí určite to nie je prvýkrát, čo som robila, budem skúšať aj iné variácie, ale tvoj postup je najlepší ďakujem krásne |
ODPOVEDAŤ |
Elena C. (helika23) ID 245460 (15.11.2012, 10:42) |
Dobrý deň, tak som vyskúšala napiecť podľa vášho receptu, ale aj keď som dala len 2 uvarené zemiačiky, chuť nám prišla taká koláčová, chlebík sa dosť lepil. Možno som spravila chybu niekde ja |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (15.11.2012, 13:08) |
no asi tak.. je mi ľúto...ani vianočka sa nepodarila. ani chlebík.. neviem ako poradiť ... možno sa Vám podarí ak napečiete chlieb podľa niekoho iného |
ODPOVEDAŤ |
Romana H. (romi018) ID 215692 (15.11.2012, 9:24) |
Uzasnýýýýýýý chlebik, podaril sa mi na prvy krat, s cestom sa mi lahko pracovalo a ta chut cerstveho chlebika s rozpustajucim sa maslom mi pripomenula detstvo aj dcerka si na nom pochutila - dokonca si ho chcela zobrat do postielky dakujem za super recept urcite ho budem robit castejsie |
ODPOVEDAŤ |
| Jana K. (cukrik580) ID 98979 (31.10.2012, 12:56) |
no...takze...chutovo je velmi dobry, ja som pouzila susene drozdie, ale asi som dala veeeela zemiakov lebo je cely taky lepivy, akoby surovy, ale da sa to jest zvyknuta som na obycajnejsi chlebik, u mna v receptoch ale urcite este tento niekedy spravim |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 117 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |