Jana S. (JaniS.) ID 159902 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Kakaové Amaretti sušienky
[ recept č. 45760 zo dňa 1.2.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
3 väčšie bielky, 120 g prášk. cukru (60+60), 160 g celých ošúpaných mandlí, 25 g kakaa
POSTUP PRÍPRAVY
1. Mandle nahrubo nadrvíme, potom nasucho opražíme na panvici a zomelieme na orechovom mlynčeku. Zmiešame so 60 g preosiateho prášk. cukru. Kakao v druhej miske taktiež preosejeme. 2. Bielky dotuha vyšľaháme, potom prisypeme preosiatych 60 g prášk. cukru a šľaháme do hustej lesklej hmoty. Vtedy už len vareškou primiešame mandle s cukrom a nakoniec kakao. Pomocou lyžičky alebo cukrárskej pištole formujeme vysoké pusinky o priemere 2-2,5 cm na plechu pokrytom pečiacim papierom (vzdialené od seba majú byť aspoň na tie 2 cm kvôli prípadnému roztekaniu pri pečení). Pečieme pri 150°C asi 20-25 minút, kedy pri vybratí z rúry majú byť na dotyk ešte úplne mäkké (pri chladnutí zároveň aj tuhnú). Na plechu pri izbovej teplote ich necháme ešte asi 15 minút, a potom ich premiestnime do uzatvárateľnej nádoby, kde ich skladujeme.
- sú vhodné ku káve, čaju, či - ako ja, ku horúcej čokoláde - pre vylepšenie som s posledným kakaom pridala aj 1 necelú ČL mletej škorice (NIE škor. cukru) |
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (2.2.2012, 8:17) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (5.2.2012, 23:09) |
ďakujem krásne za pochvalu, Beátka |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (1.2.2012, 19:03) |
mňam, musia byť super, pekná fotečka |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (3.2.2012, 14:44) |
ďakujem krásne... no neviem, či takéto dačo je aj pre teba vhodné, Ivi |
ODPOVEDAŤ |
Monika B. (Monullik) ID 170902 (1.2.2012, 18:48) |
už mi tečú slinky, cez víkend máme ísť na oslavu, asi ich urobím |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (2.2.2012, 15:52) |
tak prajem veľa šťastia pri pečení a ochutnávaní, Moni |
ODPOVEDAŤ |