. .. .. .. .. .. .
. .

Neskutočné dobré - v origináli Sedliacke fondue od Stana Dančiaka - RECEPT 25989

ČO DOM DAL

ID 11257 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 197 návštěvníkov)


Neskutočné dobré - v origináli Sedliacke fondue od Stana Dančiaka


[ recept č. 25989 zo dňa  ]


Neskutočné dobré - v origináli Sedliacke fondue od Stana Dančiaka


POTREBNÉ PRÍSADY

Chcem sa s vami podeliť o tento super recept od p. Dančiaka, kedysi ho prezentoval v relácii Petra Novotného, aj ked to možno vyzerá obyčajne, je to neskutočne dobré,sýte a určite si budete prsty oblizovať, je to super aj na chatu 1 okrúhly bochník chleba, ale v pohode aj "obyčajný " klasický chlieb, 450 g oravskej slaninky, 3 škatuľky syra Karička alebo iného topeného syra, ja som použila 3 črievka Bambino, 2 červené papriky, 1 zelená, ja som dala trikoloru z Tesca, pažítka ( tú som nedávala, nemali sme), 1 kyslá smotana, olej, mleté čierne korenie, mleté biele korenie / ani to som nemala/, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Z pecňa chleba odrežte vršok, a vydlabte striedku, peceň si uložte na poolejovaný plech a striedku naukladajte okolo, slaninku nakrájate na malé kocky a dajte ju vyškvariť, potom ju presypte do misky a s vyškvareným "sadielkom" vytrite chlieb zvnútra aj zvonku a nezabudnite aj na tenodrezaný vršok, ak vám ostane potrite aj striedku alebo polejte, ktorá je uložená okolo. Ku slaninke pridajte syr, na kocky nakrájanu papriku, smotanu, pažítku a koreniny, naplňte zmesou chlieb a dajte ho na 15-20 minút zapiect do rúry cca 180-200 stupňov, jedzte teplé a dajte vedieť ako vám chutilo
My tio jedávame tak že aj s plechom dáme na stôl, a jeme najprv striedku so zmesou zvnútra, normálne lyžicami dlabeme a potom si roztrháme chlieb, je fantasticky chrumkavý a len sa tak po ňom zapráši, obyčajne si to robíme v sobotu ked sme všetci doma, prihrievané to nie je "ono"
<< Punčové kocky z orezkov | Neskutočné dobré - v origináli Sedliacke fondue od Stana Dančiaka | Cícerová polievka so zeleninou a strúhankou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 45 (zobrazuje sa 41-45)<< predošlé 1, 2, 3
Miroslava m. (mamusa) ID 6392, mimibazar.sk/mamusa (17.4.2010, 21:29)
U nas sa tiez po tom len zaprasi,nasi chalani to miluju (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Alena P. (spagetka) ID 3918 (17.4.2010, 21:07)
tak presne nad tymto som tri dni dozadu rozmyslala ze ako presne sa to robiiii (H)....diky za pripomenutie a FAKTICKY je to dobrota, potvrdzujem a pre nemasozravcou . my sme tu slaninku nahradzali udenym tofu na kocky nakrajanym a opecenym a bolo to tiez neskutocne obzersetvoooooo :-D (Y)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (17.4.2010, 21:03)
toto poznam a len a len odporucam je to uzasne (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka P. (KitchenSlave) ID 76445 (17.4.2010, 20:32)
(Y)naši ho tiež majú radi,pre návštevu som už robila aj do malých chlebíkov aby mal každý svoj,a teda šli sa za tým utlcť (pl)ale myslím že Dančiak nespomínal pažítku,ja ju nikdy nedávam,asi by prebila chuť tej slaninky a papriky
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (17.4.2010, 20:27)
:-) :-) :-) Miriamka tento receptik si pamatam z domu, tiez nas inspirovali Novotneho "chutovky" (tak sa ta relacia volala, vsak?) :-) :-) :-) vynikajuce jedlo!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) diki za pripomenutie (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 45 (zobrazuje sa 41-45)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu