. .. .. .. .. .. .
. .

Tvarohová nepečená torta - RECEPT 253

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 138 návštěvníkov)


Tvarohová nepečená torta


[ recept č. 253 zo dňa  ]


Tvarohová nepečená torta


POTREBNÉ PRÍSADY

2 tvarohy po 250 g – dávam hrudkové * 2 vajcia * 25 dkg práškového cukru * 1 vanilkový cukor * 1 palmarin * 1 liter mlieka * 20 g želatíny – zvyčajne sú to dva sáčky, kupujem extra silnú * troška kakaa na ozdobenie * kompótové ovocie bez šťavy * piškóty alebo upečená piškóta z 2-3 vajec *

POSTUP PRÍPRAVY

Recept na túto tortu som vyžobrala ihneď po prvej ochutnávke od spolupútničky na materskej dovolenke Katky, a som jej zaň veľmi vďačná, pretože je to recept, ktorý sa naozaj oplatí mať založený v kuchárskej knihe, je veľmi jednoduchý, nie je na ňom čo pokaziť (síce moja sestra dvojička by si iste niečo našla :-) ))))))), chutí vynikajúco, a je urobený za pár minút. Takže tu je postup:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Dno tortovej formy s odnímateľným okrajom si vystelieme piškótami.
2. Z litra mlieka odoberieme trocha do hrnčeka, v ktorom rozmiešame želatínu a necháme ju nabobtnať.
3. Na piškóty naukladáme zavárané ovocie. Výber ovocia záleží úplne od Vašej chuti, najlepšie je mäkučké ovocie, ktoré sa potom bude dať dobre krájať.
4. Do väčšej misy si dáme tvarohy, palmarin, práškový cukor, vanilkový cukor, dve vajíčka....
5. Takto vyzerá nabobtnaná želatína v pohári, šup s ňou do misy.
6. Pridáme želatínu a vriace mlieko.
7. Všetko rozmixujeme elektrickým šľahačom.
8. Z tejto masy si odoberte 2-3 deci na vrchné ozdobenie a do toho primiešajte 2 lyžice kakaa.
9. Pomaly lejte na piškóty s ovocím. Upozorňujem Vás, že zmes je veľmi riedka, tak vyskúšajte trik, že na piškóty nalejete trocha zmesi, dáte to na chvíľku do mrazáku stuhnúť a opatrne budete dolievať ďalšie "poschodia". Aj keď sa stane, že piškóty vyplávajú, nič sa nedeje, zákusok je vynikajúci s piškótami v polohe hore aj dole.
10. Takto vyzerá plná tortová forma a ideme ju decentne ozdobiť.
11. Malou naberačkou nalejeme čokoládovú zmes dokola.
12. Vidličkou urobíme "čmuhy" od stredu po kraje.
13. Takto vyzerá budúca tortička so čmuhami pred stuhnutím.
14. Nechajte ju v chladničke cez noc a na druhý deň opatrne stiahnite odnímateľnú obruč dolu. Želám dobrú chuť!!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Alma papriky v znojemskom náleve | Tvarohová nepečená torta | Syrové slané pečivo >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23)<< predošlé 1, 2
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (26.7.2006, 8:20)
Tato torta vyzera uzasne,ak budem mat cas cez vikend tak by som aj spravila.Dik za recept.Deni (Y) (Y) :-P :-P :-P
ODPOVEDAŤ
Anna M. (sisinocka) ID 310, mimibazar.sk/sisinocka (26.7.2006, 7:27)
Akoze presne tento recept som robila predvcerom kolac - v inej forme, iny postup trosku - tvar piskoty mam navrchu a tak a teraz ho mam v robote :-D :-D a az teraz som si toto vsimla :-) aka nahoda :-)
ODPOVEDAŤ
Nataša K. (natana) ID 3244 (25.7.2006, 23:46)
Marcelko,nádhera!! (Y) a co jak to musí chutnat... (*)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu